• چهارشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۹
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1400021510226
  • خبرنگار : 50426

خشکسالی ۲۰ درصد از محصولات بهاره ابرکوه را کاهش داد

خشکسالی ۲۰ درصد از محصولات بهاره ابرکوه را کاهش داد

ایسنا/یزد سرپرست جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: تداوم ۲۳ ساله خشکسالی و کم آبی، سطح زیر کشت محصولات بهاره در شهرستان ابرکوه را با کاهش ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته همراه و به ۱۶۰۰ هکتار کاهش داده است.

«علی محمد هوشمند»  با بیان این که ۲۵ درصد این میزان سطح زیر کشت به روش آبیاری نوین تجهیز شده است، افزود: با بهره گیری از این روش در کشاورزی، ۵۰ درصد در مصرف آب بخش کشاورزی شهرستان صرفه جویی می‌شود.

وی پایان کاشت محصولات بهاره را تا اواخر اردیبهشت‌ماه بیان کرد و گفت: عمده محصولات بهاره در ابرکوه شامل سبزی و صیفی، گوجه فرنگی، خربزه ، کدو ، طالبی، مجدی( نوع خربزه محلی)، بادمجان و پیاز محلی است.

 وی با اشاره با این که بیشتر محصولات بهاره شهرستان ارگانیگ هستند، پیش بینی کرد که در زمان برداشت محصول که از تیرماه آغاز و تا اواخر آبان ماه ادامه دارد، ۶۵ هزار تن محصول تولید و روانه بازار خواهد شد.

هوشمند تصریح کرد: با توجه به تداوم خشکسالی و محدویت منابع آبی ، کشاورزان برای تامین آب، تلاش جدی برای اجرای سامانه آبیاری نوین در مزارع و باغ ها دارند.

وی با اشاره به ارزش افزوده برخی محصولات کم آب خواه، تصریح کرد: کشاورزان در کشت بهاره بیشتر به توسعه کشت گیاهان دارویی توجه کنند.

رئیس جهادکشاورزی ابرکوه اضافه کرد: اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار و۸۰۰ هکتار در سال های اخیر کاهش یافته و ۴۰ درصد اشتغال مردم نیز وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است.

وی ادامه داد: هشت هزار و ۵۰۰ خانوار ابرکوهی ،۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از ۶۸۴ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق کشاورزی و همچنین ۱۳ رشته قنات برداشت می کنند.

وی اضافه کرد:هرساله  ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در ابرکوه تولید و بخشی از آن در بازار استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود و در این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصولات کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان در سال تولید می شود.

وی خاطر نشان کرد: ابرکوه  در ۲۰۰ سال گذشته  دارای  ۱۲۰ رشته قنات بوده که به دلیل کاهش بارندگی طی  ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافته و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان یزد، ابرکوه یکی از قطب های مهم بخش کشاورزی استان یزد است و با توجه به لزوم استفاده بهینه از آب در تولید محصول باغی و زراعی تاکنون پنج هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی به آبیاری نوین تجهیز شد که ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار آن مربوط به هفت سال گذشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha