اینجا کردستان است، سرزمین و معدن طلای سرخ ایران، در کل کشور به سبب توتفرنگیهای خوشطعم و آبدارش بسیار مشهور است و همه توتفرنگی را با برند کردستان میشناسند.
اردیبهشت که میشود این نوبرانه بهاری در مزارع کردستان رخ مینماید تا کام شهروندان کردستانی را شیرین کند.
از اوایل اردیبهشت تا اوایل خرداد هرگاه از کنار باغ و مزارع کردستان گذر کنید زنان و مردانی را خواهید دید که سخت مشغول برداشت این نوبرانه بهاری هستند تا به موقع این میوه خوش آب و رنگ را به دست همشهریان خود برسانند.
شرایط آبوهوایی، خاک مناسب، بارشهای بهاری و تلاش و سختکوشی کشاورزان کردستانی همگی دست به دست هم داده که کردستان را به معدن و قطب طلای سرخ ایران تبدیل کنند.
در باغات توتفرنگی خستگی بی معنی است، هرکسی در تکاپوی کاری است، از برداشت گرفته تا چینش و حمل آنها و ... همگی بدون وقفه مشغول برداشت این میوه خوش آب و رنگ بهاری هستند.
کار و تلاش توتفرنگی کاران کردستانی از کاشت تا برداشت
آقای حیدری یکی از بهرهبردارن توت فرنگی در استان کردستان نحوه برداشت این میوه بهشتی را اینگونه تشریح میکند و میگوید: با همه اهل و عیال خانه دمدمای صبح زمانی که هنوز هوا روشن نشده است از خواب بیدار میشویم و وسایل و بار و بنه مورد نیاز یک روز خود را جمع و روانه باغ میشویم که در خارج از شهر قرار داد.
او میگوید: بیدار شدن زود هنگام توتفرنگیکاران یکی از اصول کار در باغات توتفرنگی است؛ زمانی که به باغ میرسیم هوا دیگر کاملا روشن شده است و بعد از صرف صبحانه بدون هیچ وقفهای در باغ در دستههای چند نفری در گوشه کنار باغ پراکنده میشویم و تا هنگام نهار بدون وقفه مشغول برداشت میشویم.
میگوید علاوه برکارگران و اهل منزل و آمدنهای گاه به گاه فامیلهای دور و نزدیک که برای کمک در برداشت به یاریمان میآیند؛ یک دسته از کارگران یا اهل منزل به طور مداوم مشغول چیدن توتفرنگیها در سبدهای میوه هستند.
شاید چیدن توتفرنگی در سبدهای میوه به ظاهر کار آسانی به نظر برسد؛ اما اگر در هنگام برداشت این محصول در باغ حضور داشته باشید به چشم خود خواهید دید که میوهها چگونه با دقت و با ظرافت تمام در کنار یکدیگر چیده میشوند تا از مشتریان خود حسابی دلبری کنند.
فردی که مسئول چیدن توتفرنگی است چنان با ظرافت و دقت توتفرنگیهای کال را از توتفرنگیهای آبدار و رسیده تفکیک میکند و چنان در سبد میچیند که گویی یاقوتی سرخ و گرانبها را در جعبه میگذارد.
وی ادامه میدهد: کار چیدن و برداشت توت فرنگی تا دمدمای غروب ادامه پیدا میکند و بعد از اتمام یک روز پرکار سبدهای چیده شده را در ماشین گذاشته و روانه بازار میکنیم و این فرایند تا اتمام زمان برداشت محصول هرروز به صورت مکرر تکرار میشود.
اگر در این فصل به کردستان سفر کنید در میانه راه و مسیر سفر خود با کودکان و نوجوانان و افرادی برخورد خواهی کرد که در گوشه و کنار جادهها با فروختن این نوبرانه بهاری از مسافرانی که عازم کردستان هستند پذیرایی خواهند کرد.
گفتنی است که ۸۰ درصد از توتفرنگی کل کشور در استان کردستان تولید میشود و در تمام کشور توتفرنگی را با نام کردستان میشناسند.
در حال حاضر ۱۳ هزار خانوار در زمینه تولید طلای سرخ در استان کردستان مشغول به فعالیت هستند و با تولید این محصول برای خود و دیگران ایجاد اشتغال میکنند.
انتهای پیام
نظرات