نفیسه حاجی سلیمانی، در گفتوگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: مرکز آفرینشهای ادبی قلمستان (وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان)، سالها پیش پروژهای را تعریف کرده بود که بر اساس آن باید زندگینامه تعدادی از هنرمندان اصفهان را بهصورت داستانی در قالب کتاب روایت میکردیم و من، از بین هنرمندان پیشنهادشده، حسین مصدق زاده را انتخاب کردم.
وی ادامه داد: همیشه فکر میکردم که رنگ کاشیها چگونه از سرانگشتان استادان بزرگی چون او تراوش کرده و در رگ و پی کاشیها جاریشده است. دستهای پینه بسته این هنرمند را که میدیدم، صدای یک توریست فرانسوی در ذهنم میپیچید که با فارسی دستوپاشکستهاش میگفت: «من فکر کرد این نقشها از آسمان افتاد روی گنبد!»
نویسنده کتاب «مرمت خیال» تصریح کرد: مبنای تدوین کتاب، مصاحبه با استاد مصدق زاده بود که این کار را در مکانهای مختلفی مثل خانه، کارگاه، هتل عباسی و... انجام دادم و سال ۱۳۹۴ هم کار تکمیلشده بود، اما به دلیل تغییر مدیران، تبدیل آن به کتاب تا امسال طول کشید.
حاجی سلیمانی گفت: «مرمت خیال» شامل فصلهایی چون «قول»، «قاپیدن کار»، «سربازی»، «مرمت مدرسه چهارباغ»، «یزد، سردر امیر چخماق و مسجد جامع»، «ازدواج»، «نجف»، «دیدار با استاد لرزاده»، «حرم حضرت ابوالفضل»، «شاهچراغ»، «دکتر شیرازی»، «حمام خسرو آقا»، «سفر شمال با هنرمندان»، «توریستهای فرانسوی»، «هتل عباسی» و «نقشجهان» است و خود استاد مصدق زاده نیز در مقدمه آن، مختصری از زندگینامهشان را با دست خط خود نوشتهاند.
وی افزود: در کتاب «مرمت خیال» عکسهایی نیز از مراحل مختلف کارهایی که این هنرمند در بناهای تاریخی انجام داده با یادداشتی کوتاه و تاریخ ثبت عکس، درجشده است.
انتهای پیام
نظرات