محسن محمدی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با تفاوت علمی گوشت منجمد و گرم، اظهار کرد: عملاً از نظر ارزش غذایی این دو نوع گوشت هیچ تفاوتی ندارد که البته یک نوع گوشت با دو مدل توزیع است.
وی با بیان اینکه تمامی مراحل منجمد سازی گوشت مرغ و دام در کشور همراه با استانداردهای جهانی بوده و حتی در برابر روشهای صنعتی فریز کردن گوشت، روشهای خانگی نیز غیر پزشکی و معیوب شمرده میشود، ادامه داد: در روشهای خانگی هیچگاه مسائلی مانند تخلیه آب از گوشت، صفر کردن اکسیژن در گوشت و مسائلی از این دست در نظر گرفته نمیشود، در حالی که در روشهای صنعتی رعایت این ملزومات ضروری بوده و حتماً اجرا میشود.
محمدی برتری گوشت گرم بر منجمد را یک باور اشتباه دانست و افزود: این باور از قدیم الایام در میان خانوادههای ما وجود داشته که کاملاً اشتباه بوده این درحالی است که روش توزیع گوشت گرم در کشور ما با الگوهای پزشکی روزآمد در تضاد است.
این محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به اینکه مردم در این باورند که گوشت حیوانات بیمار را فریز کرده و در اختیار مردم قرار میدهند، افزود: همه دولتها برای تنظیم بازار و جلوگیری از سوء استفاده دلالان و تولید کنندگان اقدام به ذخیرهسازی برخی مواد غذایی ازجمله گوشت و محصولات پروتئینی میکنند که نحوه نگهداشت آن نیز باید به صورت فریز و منجمد باشد.
وی عنوان کرد: برخلاف تصور عمومی جامعه گوشت منجمد دارای مزایایی است که از نظر علم پزشکی و بهداشتی به آن در برابر گوشت مرغ و دام گرم برتری میدهد.
محمدی ادامه داد: تولید محصول پروتئینی از جمله گوشت مرغ و دام در مرحله کشتار تا بستهبندی ممکن است در معرض میکروبها و باکتریهای سطحی قرار بگیرد که از طریق هوا، دست کارگران و محیط کشتارگاه به گوشت منتقل شود.
این محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به اینکه در مرحله توزیع گوشت گرم این باکتریها و میکروبهای سطحی از بین نمی رود و ممکن است به مشتری منتقل شود، گفت: اما در مرحله منجمدسازی صنعتی با تخلیه اکسیژن و فریز درجا، تمامی باکتریهای سطحی از بین میروند.
وی تأکید کرد: یکی از مزایای مرغ منجمد نظارت مستقیم دستگاههای دولتی و کارشناسان دامپزشکی بر نوع مرغ و دام، وزن یکسان آن و کیفیت مرغوب محصول است که با توجه به این مؤلفهها ذخیرهسازی میشود در حالیکه گوشتهای کشتار روز ممکن است دارای عیوبی باشد که به دلیل توزیع و مصرف درجا دیده نمیشود.
محمدی تنها تفاوت محصولات پروتئینی منجمد با گرم را در نحوه و زمان طبخ آن دانست و افزود: محصولات به اصطلاح یخزده همانند گوشتهای گرمی که در فریزرهای خانگی منجمد میشوند باید برای مصرف حداقل ۱۲ ساعت در محیط آشپزخانه و یا ۲۴ ساعت قبل در محیط یخچال یخزدایی شوند، در صورتی که گوشت به صورت عادی یخزدایی نشده و با انداختن در آب گرم اقدام به یخزدایی آن کنیم، ممکن است سلولهای پروتئینی آن شکسته و ارزش پروتئینی خود را از دست دهد.
وی بیان کرد: نوع یخزدایی هیچ تأثیری در طعم غذا ندارد، اما برای حفظ ارزش غذایی باید گوشتهای منجمد را در شرایط محیطی یخزدایی کنیم و جدای از این هیچ تفاوتی میان گوشت گرم و منجمد وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات