محمد میری در گفتوگو با ایسنا در خصوص توسعه صنعت قارچ خوراکی استان اظهارکرد: ۲۵۷ واحد تولید کننده قارچ خوراکی در سطح استان با ظرفیت اسمی ۱۵ هزار و ۸۳۶ تن و ظرفیت حقیقی ۱۲هزار و ۵۱۸ تن در سال با سطح زیر کشتی معادل ۷۸ هکتار وجود دارد.
وی افزود: خراسان رضوی بعداز استانهای تهران، البرز و اصفهان رتبه چهارم در زمینه تولید قارچ و سطح زیر کشت در کشور را به خود اختصاص داده است. تولید قارچ در استان به صورت مستقیم برای ۱۵۰۰ نفر و به صورت غیر مستقیم برای حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ نفر بسته به فصل تولید، اشتغال غیر مستقیم ایجاد کرده است.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: از ۲۵۷ واحد تولید کننده قارچ خوراکی در استان ۷۲ واحد صنعتی با ظرفیت تولیدی بالغ بر ۵۰ تن در سطح استان فعالیت میکنند که تولید این ۷۲ واحد صنعتی برابر ۱۰تن در سال است. به طور کلی ۲۸درصد واحدهای تولید کننده قارچ خوراکی استان۸۰ درصد تولید را به خود اختصاص دادهاند.
وی درباره مازاد تولید قارچ خوراکی در استان تصریح کرد: در استان مازاد تولید وجود نداشته، اما قارچ خراسان رضوی به صورت تهاتر به استان گلستان، خراسان جنوبی و استانهای همجوار ارسال شده و قارچ سایر استانها وارد خراسان رضوی میشود. مقدار ظرفیت حقیقی تولید شده در سال نیاز خراسان رضوی را مرتفع میکند.
میری در رابطه با برنامههای توسعه پرورش قارچ خوراکی در استان بیان کرد: در این راستا برنامهریزیهایی صورت گرفته تا سرانه مصرف قارچ خوراکی در میان خانوارهای استان افزایش پیدا کند. همچنین به همین منظور برنامهریزی شده تا ظرفیت تولید تا ۱۸ هزار تن در سال در استان افزایش و واحدهای تولیدی قارچ خوراکی توسعه پیدا کنند.
وی با اشاره به اهمیت مقوله تولید قارچ خوراکی به دلیل اشتغالزایی، ارزش غذایی و همچنین ارزش اقتصادی بالای این محصول برای تولید کنندگان افزود: در راستای رفع موانع تولید و رفع چالشهای فرآوری تولید قارچ خوراکی و اتخاذ تدابیر لازم در راستای رفع موانع واحدهای تولیدی تفاهم نامه مشترک چهارجانبه به منظور ایجاد زمینه برای ارتقاء همکاریهای متقابل و بهرهگیری از تخصصهای علمی، تحقیقاتی، ترویجی و امکانات تجهیزاتی، آزمایشگاهی بین سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی و انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی استان در اوایل اسفند ماه سال ۹۹ منعقد شده و تا کنون در این زمینه جلسات تخصصی و بازدیدهایی توسط کارگروه صورت گرفته است.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد : همچنین پرداخت تسهیلات در راستای اصلاح، نوسازی و بازسازی واحدهای تولید، انجام مذاکرات با انجمن صنفی قارچ و دستگاههای متولی برای راه اندازی محل عرضه مستقیم قارچ در مشهد جهت ساماندهی عرضه این محصول و برنامهریزی در جهت ارتقاء فرهنگ مصرف سرانه قارچ از طریق شبکههای ترویج و رسانهها در ماههای اخیر و برنامهریزی برای تولید محصول سالم قارچ با هدف اخذ گواهی محصول سالم انجام شده است.
انتهای پیام
نظرات