سید هادی برهانی در گفتوگو با ایسنا درباره گفتوگوها برای حل اختلافات میان ایران و عربستان اظهار کرد: این گفتوگوها زمانی می تواند موفق باشد که خیلی دنبال این نباشیم که دست بالاتر داشته باشیم باید به دنبال فرمول برد-برد بود همین طور در مورد عربستان نباید در این میان طرفین در پی این باشند که یکی برنده و دیگری بازنده باشد زیرا چنین مذاکراتی به نتیجه نمی رسد.
وی تصریح کرد : اگر طرفین یکدیگر را بپذیرند و به جایگاه و منافع هم احترام بگذارند و صادقانه گفتوگو کنند حتما مشکلات بین دو کشور حل می شود، مشکلاتی که خاورمیانه را بی ثبات کرده و به ضرر کشورهای اسلامی و به نفع اسرائیل تمام می شود. اگر چنین گفت وگویی به نتیجه برسد، به نفع خاورمیانه است.
این استاد دانشگاه با بیان این که به نظر می رسد عربستان حقیقتا مایل است تا مشکلاتش با ایران برطرف شود، گفت: عربستان تمایل دارد تا روابط دو کشور تغییر کند و بهبود یابد و این تمایل هم دلایل مشخصی دارد نخست این که اکنون بایدن رئیس جمهور آمریکا است و ترامپ رفته و سیاست خاورمیانه ای او به تاریخ پیوسته است، ترامپ از جنگ و حمله به یمن حمایت می کرد اما بایدن سیاست خارجی خاورمیانه ای متفاوتی را دنبال می کند از نظر او بی ثباتی در خاورمیانه و جنگ میان قدرت های اسلامی به نفع منافع آمریکا نیست.
وی افزود: این در حالی است که ترامپ به اختلافات ایران و عربستان و همچنین جنگ با یمن دامن می زد اما بایدن از حمله به یمن حمایت نمی کند و از خاتمه درگیری ها حمایت می کند و شاهد نزدیک شدن کشورهای منطقه به هم هستیم، از جمله ترکیه و عربستان.
برهانی خاطرنشان کرد : ایران باید از فرصت موجود که عمدتا هم به دلیل تغییر و تحول و سیاست خارجی آمریکا اتفاق افتاده به درستی استفاده کند، زیرا اختلافات ایران و عربستان می تواند حل شود و اگر چنین اتفاقی بیافتد برای جهان اسلام خبر خوبی است گرچه خبر بدی برای اسرائیل است.
این کارشناس مسائل منطقه درباره این که آیا عربستان می خواهد قبل از برگزاری انتخابات در ایران مذاکرات به نتیجه برسد؟ گفت: عربستان به دنبال این است که هر چه زودتر مذاکرات صورت گیرد و با ایران به نتیجه برسد فکر نمی کنم در رویکردشان بحث انتخابات ریاست جمهوری در ایران فاکتور مهمی باشد، چون عربستان نیاز دارد به این که تنش ها را در منطقه کم کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر عربستان تحت فشار قرار دارد و هزینه می دهد و در مقطع فعلی برخلاف سال های گذشته به این تصمیم رسیده که اگر روابطش را با ایران بهبود بخشد، به نفعش است، اما اگر به نتیجه نرسد و در مسیر دیگری افتد، دیگر نپذیرد که وارد گفت و گو شود.
برهانی یادآور شد: اسرائیل در کمین است و به هیچ وجه مایل نیست که ایران و عربستان به هم نزدیک شوند. قدرت خرابکاری اسرائیل بالاست، به رسانه های جهان و افکار عمومی منطقه توجه دارد و از اطلاعات نیرومندی برخوردار است که می تواند جوسازی کرده و شرایط فعلی را از بین ببرد
این استاد دانشگاه در پایان گفت : علی القاعده روی این زمینه کار می کنند و نباید این شانسی که برای بهبود و اصلاح روابط به وجود آمده خراب شود.
انتهای پیام
نظرات