• پنجشنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400020906289
  • خبرنگار : 71589

"نبوغ" امروز چهارمین پرواز مریخی خود را تجربه می‌کند

"نبوغ" امروز چهارمین پرواز مریخی خود را تجربه می‌کند

ناسا امروز بعدازظهر ساعت 18:42 می‌خواهد چهارمین پرواز بالگرد مریخی خود را با مسافت و سرعت بیشتری نسبت به پروازهای قبلی آن انجام دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، بالگرد "نبوغ"(Ingenuity) ناسا که نخستین هوانورد فرازمینی بشر است که در سیاره‌ای جز زمین به پرواز درآمده، اولین پرواز خود را دوشنبه 30 فروردین(19 آوریل) انجام داد. این بالگرد در این پرواز مسیر عمودی مستقیمی را طی کرد و در این پرواز که ۳۹ ثانیه به طول انجامید، سه متر از سطح مریخ ارتفاع گرفت.

سپس سه روز بعد، "نبوغ" دومین پرواز را در صبح روز پنجشنبه دوم اردیبهشت(22 آوریل) به مدت ۵۲ ثانیه تجربه کرد و 4.8 متر از سطح مریخ جدا شد.

سرانجام این بالگرد روز یکشنبه 5 اردیبهشت(۲۵ آوریل) سومین و جسورانه‌ترین پرواز خود را بر فراز مریخ با موفقیت به پایان رساند و مریخ‌نورد "استقامت" که پشتیبان آن است، فیلمی از این لحظه ثبت و منتشر کرد. بالگرد "نبوغ" در ساعت ۱۰ صبح به وقت ایران سومین پرواز خود را آغاز کرد و 4.8 متر از سطح مریخ ارتفاع گرفت، سپس مسافت ۵۰ متری معادل نصف یک زمین فوتبال را طی کرد و به حداکثر سرعت دو متر بر ثانیه رسید. پس از آن "نبوغ" به محل اولیه خود بازگشت و در کل رکورد طی مسافت ۱۰۰ متری را طی ۸۰ ثانیه ثبت کرد.

اکنون قرار است امروز پنجشنبه 9 اردیبهشت(29 آوریل) ساعت 18:42 به وقت ایران چهارمین پرواز از پنج پرواز برنامه‌ریزی شده خود را به انجام برساند.

تیم عملیات "نبوغ" در سومین پرواز این بالگرد، سه هدف لازم را برای موفقیت در اجرای این پروژه آزمایشی برآورده کرد. اکنون تیم عملیات برای چهارمین پرواز آزمایشی خود می‌خواهد محدودیت‌های عملکردی این بالگرد را در مریخ حتی به قیمت سقوط آن پشت سر بگذارد دهد و آن را با سرعت بیشتری در یک مسافت بیشتر به پرواز درآورد تا از سنگ‌ها و دهانه‌های برخوردی بیشتری عبور کند.

پروازهای این بالگرد فرازمینی 6 سال پیش پس از آنکه در یک محفظه در آزمایشگاه JPL ناسا به پرواز درآمد، برنامه‌ریزی شد.

"باب بالارام" مهندس ارشد "نبوغ" گفت: وقتی "نبوغ" پس از پرواز سوم خود فرود آمد، ما می‌دانستیم که اطلاعات بیش از اندازه و کافی برای کمک به مهندسان در طراحی نسل‌های بعدی بالگردهای مریخی جمع کرده‌ایم. اکنون ما قصد داریم دامنه، سرعت و مدت زمان پرواز این بالگرد را گسترش دهیم تا بینش بیشتری بر عملکرد آن داشته باشیم.

تیم عملیات "نبوغ" برای چهارمین پرواز می‌خواهد که حدود 84 متر از مبدا خود دور شود و در همان ارتفاع 16 فوتی(4.87 متر) حرکت کند. آنها همچنین زمان پرواز "نبوغ" را از 80 ثانیه به 117 ثانیه افزایش خواهند داد و حداکثر سرعت آن از 2 متر بر ثانیه به 3.57 متر بر ثانیه خواهد رسید.

ناسا انتظار دارد اولین مجموعه داده‌ها از این پرواز ساعت 21:51 همین امروز بدست آید، بنابراین لازم نیست خیلی منتظر بمانیم تا بفهمیم که پرواز چهارم موفقیت آمیز بوده است یا خیر.

در حالی که تیم عملیات در حال حاضر ایده‌هایی برای پرواز پنجم در نظر دارد، اما در تلاش است تا اهداف خود را برای پرواز چهارم محقق کند.

پس از پنجمین پرواز انتظار می‌رود ناسا تلاش‌های خود در مورد "نبوغ" را خاتمه دهد و تمرکز خود را روی مأموریت اصلی مریخ نورد "استقامت"(Perseverance) بگذارد که کشف نشانه‌هایی از حیات باستانی در سیاره سرخ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha