• چهارشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1400020805481
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

کرونا در ایستگاه وحشت/ فوتی‌ها دوباره دورقمی شد

کرونا در ایستگاه وحشت/ فوتی‌ها دوباره دورقمی شد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری طی چند روزهای اخیر فوتی‌های کرونایی چهارمحال و بختیاری پس از گذر از پیک سوم و چند هفته پس از ورود به پیک چهارم طبق پیش‌بینی‌های مسئولان بهداشت و درمان استان در ابتدای آغاز موج چهارم، مجددا دو رقمی شد، همچنین بر اساس آمارهای ارائه شده تعداد بیماران بدحال در بخش‌های مراقبت ویژه نیز در حال افزایش است.

به گزارش ایسنا، روز گذشته ۱۱ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در چهارمحال و بختیاری جان خود را از دست دادند، همچنین ۷۶ نفر نیز با شرایط بحرانی و حال عمومی نسبتا بد در بخش‌های مراقبت ویژه مراکز درمانی استان تحت مراقبت و درمان هستند، این در حالیست که در بهمن‌ماه سال گذشته و با اعمال محدودیت‌های کرونایی در آذرماه شاهد تک رقمی شدن بیماران بدحال بودیم و در برخی روزها نیز فوتی ناشی از کرونا ثبت نمی‌شد.

ورود به پیک چهارم کرونا با مشاهده شلوغی بازار شب عید، برگزاری مراسمات شادی و عزا، برپایی دورهمی‌های خانوادگی در عید نوروز و مسافرت‌ها دور از انتظار نبود و پیش‌بینی‌ها سریعتر از آن‌چه انتظار می‌رفت محقق شد، روزانه شاهد افزایش موارد سرپایی، بستری و فوتی‌های ناشی از کرونا در چهارمحال و بختیاری بودیم، اما متاسفانه با این وجود هم‌چنان عده‌ای نمی‌خواهند بپذیرند که کرونا جان می‌گیرد.

طبق گفته مسئولان وزارت بهداشت و درمان آمار فوتی‌های ناشی از کرونا در کشور افزایشی است و قطعا اگر روند ابتلا به کرونا کنترل نشود، روزهای سختی در انتظار مردم و کادر بهداشت و درمان است.

شاهد کاهش در بخش بستری کرونایی نیستیم

مجید شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری در تشریح وضعیت چهارمحال و بختیاری از نظر شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: در موارد سرپایی مبتلا به کرونا در برخی از شهرستان‌های استان حالت ثبات مشاهده می‌شود، اما در شهرستان‌های پرجمعیت مانند شهرکرد و لردگان هم‌چنان موارد ابتلا سیر افزایشی دارد و این موضوع بر روی وضعیت کل استان نیز تاثیرگذار است.

وی افزود: باتوجه به اینکه در موارد بستری کرونا به قله نزدیک شدیم، اما هم‌چنان شاهد کاهش در بخش بستری نیستیم، باید تمهیدات لازم اندیشیده شود تا بیش از این شاهد موارد افزایش کرونا در چهارمحال و بختیاری نباشیم.

شیرانی با بیان اینکه برای ارائه خدمات به بیماران کرونایی تمام ظرفیت بهداشت و درمان چهارمحال و بختیاری به کار گرفته شده است، خاطرنشان کرد: اضافه شدن بار بیماران بیش‌تر از ظرفیت‌های بیمارستانی می‌تواند عوارض و عواقب بسیاری داشته باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه عمده گرفتاری مردم این استان به بیماری کرونا در دورهمی‌های خانوادگی و فامیلی است، یادآور شد: موارد متعددی وجود دارد که اعضای یک خانواده و یا فامیل در یک بیمارستان بر اثر ابتلا به کرونا بستری هستند، عمده راه انتقال در چهارمحال و بختیاری دورهمی و مراسمات عزا و عروسی است.

وی افزود: مقرر شد نیروی انتظامی بر اساس گزارشات مردمی و نیروهای بهداشتی برای منحل کردن مراسمات عزا و شادی وارد عمل شود، همچنین با افرادی که اقدام به انتشار اعلامیه ترحیم در کانال‌ها و صفحات عمومی مجازی می‌کنند برخورد لازم صورت بگیرد، همچنین با مداحانی که در مراسمات عزا شرکت می‌کنند برخورد شود.

شیرانی با بیان اینکه در رعایت مصوبه دورکاری و کاهش ارائه خدمات در ادارات با کاستی و ضعف روبرو هستیم، گفت: این موارد در ادارات رعایت نمی‌شود، نباید انتظار داشته باشیم کارهای یومیه در شرایط قرمز کرونایی به روال عادی انجام شود، باید تنها ادارات در موارد ضروری و اضطراری که امکان تعویق در آن‌ها وجود ندارد به مردم خدمت ارائه دهند.

پس از تزریق واکسن هم‌چنان باید ماسک بزنید

سیدراشد جزایری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز در خصوص روند انجام واکیسناسیون در چهارمحال و بختیاری، گفت: از روز گذشته فاز دوم واکسیناسیون کرونا در استان آغاز شده است و در گام اول سالمندان بالای ۸۰ سال واکیسنه می‌شوند.

وی افزود: تا زمانی که ۷۰ درصد افراد جامعه واکسینه نشوند، نمی‌توان به مهار کرونا امیدوار بود،همچنین افرادی که واکسن دریافت می‌کنند باید حداقل تا یکسال پس از زمانی که به پوشش ۷۰ درصدی واکسیناسیون در جامعه برسیم از ماسک استفاده کنند، هنوز مدت زمان تاثیرگذاری واکسن اعلام نشده است.

جزایری با بیان اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌غیر از شاخص تهویه در چهارمحال و بختیاری حدود ۸۶ درصد برآورد شده است، اضافه کرد: در نانوایی‌ها، دفاتر خدمات پیشخوان دولت، بانک‌ها، پایانه‌های مسافربری، شاغلین در صنوف، آرامستان‌ها و... کمترین میزان استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی گزارش شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه اعلام نتایج تست کرونا در شهرهای دوردست به کمتر از ۲۴ ساعت و در مابقی شهرها به کمتر از ۱۲ ساعت رسیده است، گفت: نتایج تست‌ها از طریق پیامک به افراد اعلام می‌شود و افراد نیازی به مراجعه حضوری ندارند، این اقدام بار ورودی به مراکز انجام تست را کاهش داد.

وی تاکید کرد: مراکز منتخب ارائه خدمات به بیماران کرونایی در چهارمحال و بختیاری از ۲۲ به ۳۵ مرکز افزایش یافت که این افزایش مراکز منتخب از سیاست‌های وزارت بهداشت و درمان برای کاهش بار ورودی بیماران کرونایی به بیمارستان‌ها بود، همچنین پیش‌بینی داروخانه‌های منتخب در این مراکز نیز انجام گرفت تا داروی ضدویروس افراد مبتلا با ۱۰ درصد هزینه در اختیار آنان قرار گیرد.

جزایری یادآور شد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در چهارمحال و بختیاری تاکنون بیش از ۳۸ هزار و ۵۹۰ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند و ۹۳۸ نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha