اسماعیل میرغضنفری در جلسه شورای آب و کشاورزی شهرستان بندرانزلی، با اشاره به اینکه آب کشاورزی هنوز هم در سطر اول سرفصل محرومیت های شهرستان خودنمایی میکند، اظهار کرد: ۵۰۰۰ هکتار اراضی شالیکاری در شهرستان انزلی وجود دارد که تقریبا ۵۰ درصد از چاه و مابقی از مسیر آبیاری جدید تامین آب می شود.
وی با اشاره به مشکلاتی که در سطح شهرستان وجود دارد، افزود: انزلی در انتهای شبکه آبیاری قرار دارد و این مسئله، هدررفت آب در این مسیر را زیاد می کند؛ همچنین یکی دیگر از معضلات در سطح شهرستان بهرهبرداری از چاه هایی است که اکثرا به واسطه مشکلاتی که در ایستگاه پمپاژ دارند نمیتوانند وظیفه آبرسانی را به درستی انجام دهند که به ویژه در محدوده غرب شهرستان علیرغم چاه های حفر شده مشکلاتی داریم.
میرغضنفری با بیان اینکه عدم اجرای لایروبی انهار، رودخانهها و بخشی از تالاب که به عنوان یکی از منابع آبی شهرستان به ویژه در حوزه غرب شهرستان می تواند مورد استفاده قرار می گیرد یکی دیگر از دغدغه هاست، تصریح کرد: علیرغم جلساتی که برگزار شده ولی به دلیل نبود ماشینآلات باز کماکان نمیتوانیم از این مواهب به عنوان منبع آبی برای شهرستان استفاده کنیم.
فرماندار شهرستان بندرانزلی با تاکید بر اینکه آبگرفتگی ها در ابتدای فصل کشاورزی به ویژه در فصل خزانه برنج باعث بروز مشکل برای کشاورزان می شود، گفت: به دلیل ایجاد کمربندی، شاهد گسستگی مسیر برای رودخانه های قرار گرفته در این محل هستیم که با لایروبی به موقع و نصب دریچه ها می توانستیم بخشی از مشکلات را در این زمینه مرتفع کرده و آب مورد نیاز را برای کشاورزان در این محدوده تامین کنیم.
میرغضنفری تاکید کرد: در مواردی احساس میشود نیاز به اعتبار نیست، بلکه ورود به موقع دستگاههای متولی میتواند باعث رفع دغدغه در آن حوزه شود.
وی افزود: با همه دغدغه و کمبود اعتبارات در کمیته برنامهریزی سال گذشته بالغ بر پنج میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان اعتبار برای سرفصلهای پیشبینی شده در جهاد کشاورزی، حوزه آب و برق شهرستان در نظر گرفته شد و در این حوزه از آن استفاده کردیم.
فرماندار شهرستان بندرانزلی تصریح کرد: از یک طرف کشاورز با حداقل امکانات میخواهد کار انجام دهد و از طرف دیگر سیاستهای حاکمیت مبنی بر ایجاد شرایطی است که مردم از روستا مهاجرت نکنند لذا باید تلاش کنیم تا حداقل خواسته های روستاییان را فراهم کنیم.
احمد دنیامالی، نماینده مردم بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی نیز، با بیان اینکه امسال بحران آبی برای کشور است، اظهار کرد: در انزلی نیز با مشکل کم آبی روبرو خواهیم شد و به ناچار از حوضه آبریز تالاب برداشت خواهیم داشت، در حالی که عقب رفت آب دریای خزر یکی از دلایلی است که شاهد پایین رفتن آب تالاب هستیم.
وی با تاکید بر اینکه بزرگترین مشکلی که در حوزه تامین آب کشاورزی در سطح شهرستان شاهد هستیم عدم وجود طرح و نقشه است، گفت: علیرغم درخواست، تاکنون نقشه برای شبکه بالادستی و پایین دستی نداریم، در حالی که درخواست اعتبارات نیازمند ارایه طرح کار و وجود نقشه راه است لذا در صورت امکان با همکاری آب منطقه ای یک مشاور مشخص و داده ها جمع آوری و وضعیت به صورت مشخص بیان شود تا بتوانیم راه حل مناسبی پیدا کنیم.
نماینده بندر انزلی در مجلس تصریح کرد: در زمینه آب شرب از جهاد کشاورزی انتظار داریم از سد شفارود برای تامین آب کشاورزی و شرب انزلی حق آبه ای در نظر گرفته شود، زیرا آستانه تحمل انزلی در صورت قطع لوله اصلی آب یک تا نهایت دو روز است لذا باید از بالادست یک لینک برای تامین آب داشته باشیم.
پرآبی! بلای جان خزانه های برنج آبکنار
اسماعیل قاسمی، بخشدار مرکزی شهرستان بندرانزلی نیز در این جلسه، با اشاره به اینکه در حال حاضر از ۵۰۰۰ هکتار اراضی کشاورزی سطح شهرستان نیمی از آن از کانال آبخور سفیدرود به صورت سنتی آبیاری میشود و مابقی از طریق آب بندان هایی که در سطح شهرستان وجود دارد تامین میشود اظهار کرد: علیرغم همه تلاش ها لایروبی آب بندان ها به موقع انجام نشده و امسال در تامین آب از آنها دچار مشکل خواهیم شد؛ در حالی که همه ساله یکی از منابع تامین آب، آب بندان ها هستند.
وی با بیان اینکه علی رغم مشکل کم آبی در برخی مناطق، در بعضی از روستاها شاهد پرآبی هستیم، افزود: از جمله آبکنار که باید در این زمینه اقدام اساسی صورت گیرد، زیرا به دلیل عدم لایروبی رودخانههای منتهی به این منطقه در زمان بارش باران یا وقوع سیل به ویژه در فصل خزانه گیری، کشاورزان دچار مشکل می شوند.
بخشدار مرکزی شهرستان بندرانزلی با تاکید بر اینکه بیمه کشاورزی یکی از مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در سالهای قبل کشاورزان زمین ها و اراضی کشاورزی خود را بیمه کرده بودند ولی در موقع پرداخت با مشکل مواجه شدند و به همین دلیل در حال حاضر بسیاری از آنها رغبتی برای بیمه محصولات خود ندارند.
قاسمی خاطرنشان کرد: سال گذشته با پیگیریهای صورت گرفته از طریق فرمانداری و نماینده مجلس با مساعدت آب منطقهای برای ۴۰ نفر از افرادی که نیازمند زمین کشاورزی بودند طبق اجاره نامه از طریق آب منطقهای زمین واگذار و بعد از فصل کشت برگردانده شد؛ امسال نیز در صورت امکان اراضی کشاورزی به متقاضیان واگذار می شود.
انتهای پیام
نظرات