• سه‌شنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۸:۲۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1400020704388
  • خبرنگار : 50010

فرماندار شهرستان مطرح کرد

شبستر منطقه‌ای ملقب به دارالخیرین کشور

شبستر منطقه‌ای ملقب به دارالخیرین کشور

ایسنا/آذربایجان شرقی فرماندار شبستر از وجود ۴۲ مجمع خیران در این شهرستان خبر داد و گفت: مشارکت مردم شبستر در امور سلامت، مدرسه سازی، مسکن محرومین، ساخت جاده‌های روستایی، پل سازی، کمک به معیشت هم وطنان و سایرکارهای عام المنفعه، این منطقه را به دار الخیرین کشور ملقب کرده است.

حسین عبداللهی در گفت‌وگو با ایسنا، خاطرنشان کرد: مهم ترین پروژه خیـرساز شبستر که پس از تایید در شورای برنامه ریزی و توسعه استان، در هیئت وزیران نیز مصوب شده است، احداث بخشی از جاده ابریشم و کاهش فاصله ۳۰ کیلومتری این شهر با مرکز استان است که طی سه سال اخیر توسط شرکت تعاونی توسعه عمران شهرستان انجام می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در خصوص اقدامات بهداشتی شهرستان، در بیمارستان شبستر با نصب دستگاه اکسیژن ساز با مبلغ دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، که می‌تواند به طور همزمان به ۷۰ نفر بیماری که نیاز به اکسیژن دارند، خدمات ارائه دهد.

وی از تجهیز بیمارستان و مراکز سلامت روستایی با هزینه شش میلیارد تومان خبر داد.

عبداللهی اظهار کرد: خیران سلامت این شهرستان در زمان شیوع اپیدمی کرونا جهت کمک به همنوعان خود سنگ تمام گذاشتند و مبلغی نزدیک به سه میلیارد تومان به مراکز درمانی و سلامت کمک رسانی کردند.

وی ضمن اعلام رشد ۱۷ درصدی اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در شهرستان، افزود: در راستای سیاست‌های اجرایی دولت تدبیر و امید، با توجه به این‌که روستاها محور توسعه تلقی می‌شوند، جهت بهبود وضعیت روستاها و حمایت همه جانبه از روستانشینان علاوه بر این‌که اعتبارات این حوزه نسبت به سال قبل ۲۷درصد افزایش یافته، درآمد دهیاری‌ها نیز هر سال حدود ۲۵ درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: خودیاری‌های روستایی شهرستان شبستر با فعالیت‌هایی که داشته، حائز رتبه برتر استان در سال گذشته شده است.

رئیس شورای آموزش و پرورش شبستر در بخش دیگری از سخنان خود از ساخت چندین مدرسه خـیرساز با اعتباری بالغ بر ۲۸ میلیارد تومان در شهرستان خبر داد و افزود؛ با توجه به تعدد خیران، خیری در شهرستان تفاهم نامه ای مبنی بر ساخت ۱۲ مدرسه امضا کرده که دو مورد افتتاح و به بهره برداری رسیده و مابقی نیز بر اساس برنامه اقدام می‌شود.

وی ادامه داد: کلنگ ساخت هفت مدرسه خیر ساخت با هزینه ۲۰ میلیارد تومان در روستاهای شهرستان شبستر به زمین زده شده که در حال ساخت است.

وی از اخذ مجوز ایجاد سه موزه علوم و فنون دریایی شرفخانه، موزه تخصصی برق خامنه و موزه مفاخر خبر داد و گفت: با ایجاد موزه‌های مذکور تعداد موزه‌های این شهرستان به عدد پنج خواهد رسید و تعداد آثار ثبت ملی شده شبستر ۴۵ مورد است. 

وی ادامه داد: شبستر با توجه به فعال بودن در حوزه صنایع دستی و سفالگری نامزد انتخاب پایتخت سفال گری در کشور شده و علاوه بر این مورد، چهار آثار طبیعی که ثبت ملی شده را در خود جای داده است.

وی گفت: این شهرستان با وجود سه روستای هدف گردشگری، مجموعه تفریحی سد امند، مقبره شیخ محمود شبستری، منطقه گردشگری قره کهریز، تفرجگاه کلمبور تسوج، کارگاه‌های سفال گری کوزه کنان و کلیساهای مختلف تاریخی، آماده میزبانی از گردشگران بعد از نابودی کرونا است.

فرماندار شبستر از افتتاح مرکز رشد بنیس در ماه گذشته خبر داد و گفت: این مرکز علمی با تفاهم دانشگاه پیام نور بنیس و پارک علم و فناوری استان و همت خیران با هزینه ۱.۵ میلیارد تومانی احداث و به بهره برداری رسید که نمونه‌ای از ورود خیران برای اولین بار در حوزه تحقیقات و پژوهش محسوب می‌شود

وی اضافه کرد: روستای بنیس تنهای روستا از ۶۳ هزار روستای کشور است که صاحب مرکز رشد شده و دارای دانشگاه یوده و طی سنوات گذشته مهاجرت معکوس داشته است.

وی از بیکاری شش درصدی افراد تحصیلکرده در این شهرستان خبر داد و گفت: خوشبختانه در این منطقه با توجه به تعدد واحدهای تولیدی صنعتی، فرد بیکار با تحصیلات پایین نداریم. 

عبداللهی یاد آور شد: سعی می‌کنیم تا با ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و افتتاح مراکز رشد چندگانه در شبستر تمامی افراد بیکار تحصیلکرده را به کار گرفته و بیکاری را در این شهرستان ریشه کن کنیم.

وی از وجود هفت شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی روستایی با ۴۵۹ واحد تولیدی خبر داد و گفت: تعداد ۲۳۰ کارگاه و کارخانه در داخل شهرک و مابقی بیرون از شهرک است. 

وی با بیان این‌که شبستر به عنوان قطب تولید شیرینی و شکلات در استان است، گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید در سال گذشته، توانستیم ۲۰ واحد راکد و نیمه فعال صنعتی را به چرخه تولید برگردانیم.

فرماندار شبستر افزود: از ۱۵۶ معدن موجود در  شبستر که در تولید باریت، گچ، شن و ماسه و خاک رس و... فعالیت می‌کنند، ۱۰۰ معدن به صورت فعال و ۵۰ معدن به صورت نیمه فعال به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

وی ضمن دعوت از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری و ایجاد واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی شهرستان، ادامه داد: به عنوان نماینده دولت در شهرستان از واحدهای تولیدی حمایت کامل می‌کنیم و معتقدیم تنها راه برون رفت مشکلات کشور تولید و ایجاد اشتغال است. 

وی گفت: با توجه به کسب رتبه دوم شهرستان شبستر در استان از لحاظ جذب تسهیلات، تا به حال توانسته‌ایم از اعتبارات صندوق توسعه ملی ۳۳ میلیارد تومان تسهیلات جذب کنیم.

عبداللهی خاطر نشان کرد: با احداث ۱۹ گلخانه در ابعاد مختلف با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان، در تولید محصولات باغی مانند هلو، آلبالو، زردآلو، تولید محصولات زراعی مانند کلزا و چندین مورد دیگر، این شهرستان به یک منطقه خوب کشاورزی تبدیل شده است.

وی از اشتغال ۲۷۵۶ نفر در ۱۹۲ واحد کشاورزی خبر داد و اظهار کرد: در سالجاری با احداث ۳۲ واحد کشاورزی دیگر، ۸۰۰ نفر نیز به طور مستقیم شغل ایجاد خواهد شد. 

وی افزود: در حوزه صنایع تبدیلی با تولید ۳۲۴ هزار تن رتبه اول استان هستیم.

فرماندار شبستر گفت: شهرستان شبستر در تولید محصولات دامی مانند تخم مرغ رتبه اول استان، تولید گوشت مرغ رتبه دوم استان و در تولید عسل دارای رتبه پنجم استان است. 

وی در خاتمه از افزایش ۱۷ درصدی تولیدات آبی و دیمی در سال گذشته در این منطقه خبر داد و افزود: در سال جدید، امور مربوط به واحدهای تولیدی صنعتی را با جدیت پیگیری کرده و امیدواریم با وحدت و همدلی همه مسئولان شهرستان، شاخص‌های توسعه را در شهرستان ارتقا خواهیم داد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha