• دوشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۱:۲۶
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1400020603417
  • خبرنگار : 30058

یک پزشک اردبیلی مطرح کرد؛

چرا به هشدار جامعه پزشکی در خصوص پیک چهارم کرونا توجه نشد؟

چرا به هشدار جامعه پزشکی در خصوص پیک چهارم کرونا توجه نشد؟

ایسنا/اردبیل یک پزشک اردبیلی گفت: وقوع پیک جاری توسط جامعه پزشکی در اسفند ماه پیش‌بینی شد و هشدار داده شد، سخن همان حرف‌های قبلی است که بارها گفته شده است، فقط گوش شنوا می‌خواهد.

دکتر سیدحامد سیدحاتمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به نیازهای بیمارستانی در ایام کرونایی، گفت: علی‌رغم اینکه همکاران ما در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی و تامین اجتماعی، نهایت تلاش خود را انجام می‌دهند، اما واقعیت این است که با ادامه روند کنونی، اصلی‌ترین مشکل کمبود تخت‌های بیمارستانی برای بستری بیماران تنفسی است.

وی افزود: متاسفانه با ادامه این روند شدید افزایش ابتلا، خطر پر شدن کامل بیمارستان‌ها و عدم امکان پذیرش بیماران جدید یا پذیرش بیماران خارج از ظرفیت و کیفیت مطلوب وجود دارد.

سیدحاتمی با بیان اینکه کادر درمان و پزشکی در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها نهایت تلاش خود را انجام می دهند و حتی بیش از توان استاندارد خود در حال تلاش هستند، تصریح کرد: متاسفانه با ادامه روند فعلی به نظر می‌رسد امکانات بستری و دارویی کافی برای پذیرش بیماران کرونایی وجود نداشته باشند.

دبیر انجمن پزشکان عمومی استان اردبیل در پاسخ به این سئوال که درصد استفاده از ماسک توسط مردم در این روزها چگونه است، گفت: در این سئوال نکات خوبی وجود دارد: اول درخواست آمار؛ واقعیت این است که ما باید سعی کنیم همیشه مبتنی بر آمار و داده صحبت کنیم و تصمیم بگیریم، اما ما در اکثر مواقع با درصدها و آمارهای مختلف و بعضاً متناقضی روبه‌رو می شویم که شاید برای تصمیم گیری و ارزیابی دقیق‌تر ناچار از نادیده گرفتن چنین آمارهایی باشیم. دوم: رعایت توسط مردم؛ درست است که مردم باید رعایت کنند، اما همیشه هم نمی‌شود که تقصیر تمام پیک‌ها را گردن عدم رعایت مردم انداخت.

وی ادامه داد: به هر حال چیزی که واضح است، حداقل خود مردم باید به خاطر خود و عزیزانشان رعایت کنند، ولی متاسفانه به نظر می‌آید که بخشی از جامعه از ادامه رعایت پروتکل‌های بهداشتی خسته شده‌اند.

سیدحاتمی با اشاره به الزامات که باید باشد تا مردم پروتکل‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک را رعایت کنند، گفت: این مهم مستلزم طرح تمام الزامات مدیریت بحران و هماهنگی‌های حاکمیتی و غیره در طول یکسال گذشته است که پرداختن به آن خارج از حوصله این گفت‌وگو است؛ البته در درجه اول باید با ارائه آمار صحیح و پرهیز از وعده‌های بی‌پایه اعتماد مردم جلب شود، وگرنه با قانون‌های سفت و سخت به تنهایی کاری پیش نمی‌رود، کما اینکه ممنوعیت تردد شبانه به غیر از جریمه‌های سنگین برای عده‌ای، نتیجه چندانی نداشته است.

دبیر انجمن پزشکان عمومی استان اردبیل همچنین با اشاره به تاثیر تعطیلی اصناف و دورکاری کارکنان در وضعیت قرمز کرونایی، خاطرنشان کرد: به هر حال در شرایطی، تعطیلی اصناف یا دورکاری هم می‌تواند به عنوان یکی از ابزارهای مدیریت اپیدمی استفاده شود، اما نه به این شکل که در زمان تعطیلات رسمی همه چیز را رها کنیم و در اولین هفته‌های کاری سال، همه جا را ببندیم و با این سرد و گرم‌کردن‌های ناگهانی هم به اقتصاد و هم به سلامت لطمه بزنیم.

وی با اشاره به عوارض جدید و شایع بیماری کرونا نیز گفت: کرونا متاسفانه بیماری هزارچهره‌ای است، بسیار افرادی هستند که بدون علائم خاص به ناگاه با درگیری ریه که در یک بررسی تصادفی پزشکی مشاهده می‌شود، تشخیص داده می‌شوند. در این روزهای شیوع بالا هرگونه علائم سرماخوردگی، تنفسی، گوارشی، سردرد یا بدن درد ناگهانی و تب و ضعف و بیحالی را باید مشکوک در نظر گرفت، مگر اینکه خلافش ثابت شود.

سیدحاتمی همچنین با اشاره وضعیت تزریق واکسن در اردبیل، تصریح کرد: وضعیت تزریق به طور کلی در کشور ما، حتی نسبت به کشورهای منطقه، تعریف چندانی ندارد؛ به نظر می‌آید ما از آشفتگی تصمیم‌گیری در تهیه و توزیع واکسن رنج می‌بریم.

وی  اضافه کرد: از زمان کشف واکسن در چندین ماه گذشته، وعده‌های مختلف در خصوص خرید و حتی تولید داخلی میلیونی واکسن کرونا داده شده اما محقق نشده است.

این پزشک گفت: متاسفانه در چند روز گذشته روند ابتلا و به دنبال آن مرگ و میر به شدت سیر صعودی داشته و هر روز رکورد جدیدی در میزان ابتلای جدید کرونایی ثبت می‌شود. در صورت ادامه روند فعلی، ترس آن وجود دارد که سیستم درمانی با فشار بسیار بالاتر از توان مواجه شود و به عبارتی از پا بیفتد. در چنین شرایطی با پر شدن ظرفیت مراکز درمانی و مصرف شدید منابع (دارو، دستگاه تنفس، اکسیژن و غیره) دیگر برای بیماران جدید امکاناتی وجود نخواهد داشت و افزایش فوتی‌ها شدیدتر خواهد بود.

 سیدحاتمی با اشاره به شرایط لازم به نزول موج، گفت: زمانی موج نزول پیدا خواهد کرد که یکی از این اتفاقات بیفتد: هم مردم و هم مسئولین اقدامات بهداشتی را جدی بگیرند و رعایت کنند تا سرعت ابتلا کاهش پیدا کند، یا اینکه ابتلا چنان شدید جلو برود که خود به خود محدود شود که البته این سناریو بسیار تلخ خواهد بود.

وی در پایان گفت‌وگوی خود با ایسنا خاطرنشان کرد: وقوع پیک جاری توسط جامعه پزشکی در اسفند ماه پیش‌بینی شد و هشدار داده شد، سخن همان حرف‌های قبلی است که بارها گفته شده است، فقط گوش شنوا می‌خواهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha