• یکشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400020502780
  • خبرنگار : 71402

ناکامی کشورهای غنی در کمک به کشورهای در حال توسعه برای مقابله با بحران اقلیمی

ناکامی کشورهای غنی در کمک به کشورهای در حال توسعه برای مقابله با بحران اقلیمی

به دنبال نشست اقلیمی سران جهان به رهبری آمریکا که با اندکی وعده مالی جدید به پایان رسید، کشورهای فقیرتر هشدار دادند که کشورهای غنی از تامین کمک مالی لازم برای جهان در حال توسعه به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و مدیریت تغییرات زیان‌بار آب و هوایی ناکام مانده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، در حالی که کشورهای فقیر با بحران کووید و بدهی‌های به سرعت در حال افزایش دست و پنجه نرم می‌کنند، میلیاردها نفر در معرض خطر وخیم‌تر شدن شرایط آب و هوایی شدید قرار دارند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا بیش از ۴۰ تن از سران جهان را برای نشست مجازی دو روزه کاخ سفید درباره بحران اقلیمی گردهم آورد. ایالات متحده با هدف جدید جسورانه‌ در کاهش میزان انتشار کربن در این دهه پیش رفته، در حالی که کشورهایی از جمله کانادا، ژاپن و آفریقای جنوبی هم اهداف خودشان را تقویت کردند.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین هدف افزایش سرمایه‌گذاری آمریکا در بخش آب و هوایی را به ۵.۷ میلیارد دلار در سال تا سال ۲۰۲۴ تعیین کرد که دو برابر بودجه دوران باراک اوباما و در تضاد کامل با رویکرد دونالد ترامپ است که کمک‌های ایالات متحده را متوقف کرد.

بایدن گفت: پاسخگویی به این چالش مستلزم بسیج بودجه در مقیاسی بی‌سابقه است. بخش خصوصی قبلاً وارد میدان شده است اما بخش خصوصی نمی‌تواند به تنهایی از پس این چالش‌ها برآید. دولت‌ها باید قدم بردارند و ممکن است نیاز به هدایت آنها باشد.

دیگر اقتصادهای مهم حاضر در این نشست عمدتا حرفی درباره اعتبار مالی به میان نیاوردند. کره جنوبی اعلام کرد تأمین مالی کارخانه‌های تولید زغال سنگ در خارج از این کشور را متوقف می‌کند و انگلیس تعهدات موجود را تکرار کرد اما قول جدیدی نداد. کشورهای ثروتمند در واقع از تعهد پیشین خود در سال ۲۰۰۹ برای ارائه سالیانه ۱۰۰ میلیارد دلار اعتبار اقلیمی به جهان در حال توسعه، از سال ۲۰۲۰ عقب هستند.

بدون اعتبار آب و هوایی، کشورهای فقیر با آینده‌ تاریک آب و هوای بد، کمبود آب و غذا و مهاجرت ناشی از آب و هوا روبرو هستند که همگی تهدیدی برای معکوس کردن چندین دهه پیشرفت برای نجات مردم از فقر هستند. توسعه‌دهندگان سوخت‌های فسیلی که مشتاق بهره‌برداری از میادین زغال سنگ، نفت یا گاز هستند در ازای پول نقد، بسیاری از دولت‌ها را اغوا می‌کنند.

این مشکل با موج‌های جدید پاندمی کرونا تشدید می‌شود و کشورهای فقیر شاهد افزایش بدهی‌ها و افزایش هزینه‌های استقراض هستند.

گاستون براون، نخست وزیر آنتیگوا و باربودا و رئیس ائتلاف کشورهای کوچک جزیره‌ای به نمایندگی از ۳۷ کشور آسیب‌پذیر در برابر طغیان ناشی از وضعیت آب و هوایی بد در این اجلاس گفت که این مشکل از کنترل خارج می‌شود.

او گفت، بدهی کشورهای کوچک به دلیل استقراض مکرر برای بازسازی و بازیابی از بلایای طبیعی ناشی از تغییرات آب و هوایی، به سطوح ناپایدار رسیده است.

آکینوومی آدسینا، رئیس بانک توسعه آفریقا گفت که آفریقا به دلیل خرابی آب و هوا سالانه بین ۷ میلیارد تا ۱۵ میلیارد دلار ضرر می‌کند و این میزان تا سال ۲۰۴۰ به ۵۰ میلیارد دلار در سال خواهد رسید. او تاکید کرد: آفریقا در هدف انتشار صفر خالص کربن نیست. آفریقا در مرحله اولیه است. بنابراین ما باید به آفریقا فرصتی بدهیم تا با آنچه که باعث ایجاد آن نشده است، سازگار شود.

سونام وانگدی، رئیس گروه کشورهای توسعه‌نیافته متشکل از ۴۶ دولت با جمعیت بیش از یک میلیارد نفر در صحبت‌هایش گفت: این گروه روی حمایت کل جامعه بین‌الملل برای اجرای برنامه‌های آب و هوایی که از جان و زندگی مردمان ما و فرزندان ما حفاظت می‌کند، حساب کرده است. کشورهای در حال توسعه و خصوصا این گروه باید با تدابیری مورد حمایت قرار بگیرند تا این بحران اقلیمی را مدیریت کنند. مردمان ما اکنون هم در رنج و عذاب هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha