• شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400020402159
  • خبرنگار : 71496

حضور ترکیه در لیبی؛ اولین اختلاف‌نظر کابینه الدبیبه با شورای عالی این کشور

حضور ترکیه در لیبی؛ اولین اختلاف‌نظر کابینه الدبیبه با شورای عالی این کشور

نشانه‌هایی از اختلاف‌نظر میان دولت وحدت ملی لیبی به ریاست عبد الحمید الدبیبه و شورای عالی دولت وفاق ملی لیبی به ریاست خالد المشری به دلیل موضعگیری‌های متضاد آنها نسبت به حضور نیروهای نظامی ترکیه در خاک این کشور نمایان شده است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه النهار چاپ مصر، نجلاء المنقوش، وزیر خارجه لیبی در نشستی با کمیته امور خارجه پارلمان ایتالیا در رم اعلام کرد که کشورش بر خروج نیروهای ترکیه از خاک لیبی تاکید دارد.

المنقوش اظهار کرد: دولت وحدت ملی لیبی به ریاست الدبیبه گفتگویی را با ترکیه آغاز کرده و از آمادگی آنکارا برای آغاز مذاکرات و گفتگوها مطلع شد.

وزیر خارجه لیبی گفت: لیبی همزمان در مورد اهداف خود مصمم است و از همه کشورها می‌خواهد برای بیرون کردن نیروهای خارجی از خاک لیبی همکاری کنند.

همچنین او تاکید کرد: این مساله اولویت لیبی است چرا که امنیت ما بر خروج نیروهای خارجی متکی است.

این مسؤول لیبیایی افزود: ما می‌دانیم که این موضوع نمی‌تواند یک شبه حل شود اما با توجه به آمادگی که شاهد بودیم، به حل آن اطمینان داریم.

المنقوش در ادامه با لوئیجی دی‌مایو، همتای ایتالیایی خود دیدار کرد.

دی‌مایو تاکید کرد: بازگشایی مسیر ساحلی و خروج مزدوران از لیبی اولویت کشور ما است.

در ادامه شورای عالی دولت وفاق ملی لیبی در بیانیه‌ای به اظهارات المنقوش واکنش نشان داد.

این شورا اعلام کرد: ما رعایت نقشه راهی را که از گفتگوی سیاسی لیبی حاصل شده و بر اساس نتایج آن دولت وحدت ملی تشکیل شد، لازم می‌دانیم اما همزمان تاکید می‌کنیم لغو هر گونه توافقنامه قبلی و یا تغییر آن بر اساس بند ۱۰ ماده شش همین نقشه راه، در حوزه اختیارات کابینه نیست.

در ادامه این بیانیه ضمن اشاره به اظهارات وزیر خارجه ایتالیا آمده است: ما تاکید می‌کنیم که به توافقنامه امضا شده با دولت ترکیه و هر توافق قبلی در هر زمینه‌ای که با کشورهاید دیگر امضا شده، احترام می‌گذاریم. در مورد حضور نیروهای خارجی در خاک لیبی نیز این مساله به طور کلی مردود است و نباید مورد گفتگو و بررسی هیچ طرفی قرار بگیرد بلکه همه باید به خوبی تفاوت میان مزدوران و حضور نیروهایی بر اساس توافقنامه‌های امضا شده را درک کنند، ما امیدواریم قدرت اجرایی به این نکته توجه داشته و نقشه راه را کاملا رعایت کرده و به آن پایبند باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha