میثم هکی منفرد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به موانع موجود بر سر راه تولید در هپکو اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ که از سوی مقام معظم رهبری سال تولید، پشتیبانیها و مانعزدایی نامگذاری شده امیدوار بودیم که اتفاقات خوبی برای هپکو بیفتد چرا که این واحد صنعتی نیازمند حمایت و رفع موانع تولید است و همه باید تلاش کنند که موانع از مسیر حرکت این شرکت برداشته شود، ولی متاسفانه همچنان شرایط تغییر نکرده و این شرکت گرفتار مشکلات و موانع بسیاری است.
وی با اشاره به موضوع تهاتر بدهی های این شرکت و مصوباتی که در این رابطه رقم خورده است، اظهار کرد: عملا اتفاقی در این رابطه نیفتاده و مصوبات همچنان روی کاغذ هستند، این در حالی است که کارگران مشتاق به حرکت درآوردن چرخ های تولید در این شرکت هستند. متاسفانه هنوز حمایت عملی برای تولید وجود ندارد و همین امر چراهای بسیاری را به ذهن می آورد.
هکی منفرد به برخی از این چراییها و سوالات موجود در قبال به تولید ننشستن هپکو اشاره کرد و گفت: یکی از سوالان اینست که اگر تهاتر بدهی های هپکو انجام شده چرا بانکها با این شرکت برای پرداخت تسهیلات بانکی جهت تامین سرمایه در گردش، پرداخت حقوق پرسنل و صدور چک صیاد برای هیئت مدیره و ... همکاری نمیکنند.
وی با بیان اینکه بانکها همچنین، درخصوص صدور و ارائه ضمانتنامه بانکی برای این شرکت نیز همچنان مانعتراشی می کنند، اظهار کرد: هپکو ظرف چند ماه اخیر موفق به اخذ چندین پروژه با قیمت مناسب شده ولی نبود ضمانتنامههای بانکی مانعی در برابر عقد قرارداد در این رابطه است و متاسفانه در حال از دست دادن این پروژهها هستیم که یکی از آنها دارای ارزش ۵ هزار میلیارد تومانی است و عملا برای ۱۰ سال هپکو کار فراهم می کند.
دبیر شورای کار هپکو اظهار کرد: سوال بعدی اینست که چرا تامین اجتماعی به عنوان سهامدار اصلی این شرکت برای تامین سرمایه گردش مورد نیاز تولید و حقوق پرسنل و بازنشسته کردن پرسنل، همکاری و کمک نمی کند و چرا هنوز افزایش سرمایه نقدی سهامداران انجام نشده است. آیا این افزایش سرمایه قرار است در اختیار این شرکت قرار بگیرد یا به جای تهاتر بدهی به دولت در جای دیگری هزینه خواهد شد، یا اینکه به حساب تامین اجتماعی واریز می شود؟
وی با بیان اینکه علیرغم تصویب مصوبات توسط قوای سه گانه در خصوص واگذاری پروژه به این شرکت، تاکنون هیچ سفارش دولتی یا سفارشی از شرکتهای زیر مجموعه معدنی و راهسازی و... به این شرکت داده نشده، گفت: شرکت هپکو سازنده محصولات راهسازی و همچنین ماشین آلات کشاورزی است ولی متاسفانه هیچ سفارشی براساس این مصوبات دریافت نشده یا به قرارداد ختم نشده است.
هکی منفرد با اشاره به تصمیم اخیر مبنی بر آزادسازی ماشین آلات معدنی رسوب شده در گمرک، بیان کرد: زمانی که هپکو حمایت دولتی ندارد، نمیتواند دستگاه بسازد، از طرفی کار معدنکاران نیز باقی میماند و به وزارت صمت و اتاق بازرگانی فشار میآورند تا برای رفع مشکل و نیازهای خود به ماشین آلات معدنی، تصمیم اتخاذ کنند و همین باعث می شود که تصمیم به ترخیص ماشین آلات مانده در گمرک یا واردات محصولات یک رده بالاتر از تولیدات هپکو گرفته شود و عملا باز هم چیزی عاید هپکو نخواهد شد و عملا تولیدی شکل نمیگیرد.
انتهای پیام
نظرات