در این جلسه در خصوص اجرای طرح استفاده از غذای زنده (ریزجلبک) در مزارع و منابع پرورش ماهیان گرمابی با رویکرد کاهش هزینه تولید و همچنین استفاده از جلبکها در تغذیه اولیه لارو ماهیان خاویاری بحث و تبادل نظر شد.
محمدمهدی عباسزاده معاون آبزیپروری ادارهکل شیلات مازندران در این جلسه اظهار کرد: هدف از برگزاری جلسه، بررسی امکان استفاده از ریزجلبکها در مزارع گرمابی و خاویاری است چرا که در سال گذشته در سطح آزمایشگاهی تجربه موفقی به دست آمد.
معاون آبزیپروری ادارهکل شیلات مازندران تصریح کرد: با توجه به اینکه تفاهمنامهای با جهاد در خصوص همکاری علمی و تحقیقاتی اجرایی صورت گرفت و به دنبال این هستیم تا ظرفیت جهاد در خدمت سرمایهگذاران و تولیدکنندگان قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه مباحث مربوط به تامین نهادهای دامی و افزایش قیمت آن آسیب زیادی وارد کرد، گفت: این موارد موجب شد تا از راهکارهای مختلفی همچون راهاندازی قفس شناور در استخر خاکی در شهرستان آمل به منظور تولید قزلآلا و در حال حاضر ریزجلبکها برای رفع مشکلات استفاده شود.
عباسزاده با بیان اینکه جهاد دانشگاهی مازندران با اراده و ظرفیتهایی که دارد باید با توان بیشتری در موضوع آبزیپروری ورود کند، خاطرنشان کرد: زمانی میتوانیم سرمایهگذار را به کار بگیریم که از فاز آزمایشگاهی خارج و وارد فاز عملیاتی شویم.
در این جلسه فاطمه قلیزاده مدیرگروه زیست فناوری تولید و فرآوری ریزجلبکها در جهاد دانشگاهی مازندران نیز در خصوص طرحهای استفاده از ریزجلبکها در مزارع پرورش ماهیان گرمابی، اظهار کرد: استفاده از کودها در استخرهای پرورش ماهی علاوه بر آلودگی زیست محیطی، افزایش گازهای مضر و کاهش اکسیژن محلول در آب، موجب کاهش کیفیت گوشت ماهی میشود.
وی تصریح کرد: کاهش مصرف کودهای شیمیایی و جایگزین کردن آنها با ریزجلبکهای مفید، موجب بهبود عملکرد مزارع و کاهش مشکلات زیست محیطی خواهد شد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مازندران در خصوص استفاده از ریزجلبکها در جیره ماهیان خاویاری نیز، اظهار کرد: این امکانسنجی در سال گذشته در مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان شهید رجایی انجام شده است و با توجه به نتایج موفقیتآمیز اثر ریزجلبکها در کاهش تلفات و افزایش بازماندگی لارو ماهی قرهبرون، این پروژه با موافقت ادارهکل شیلات مازندران در سطح گستردهتری انجام خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات