• یکشنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۶:۴۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400012917290
  • خبرنگار : 71654

اسرار اولین تصاویر رنگی جهان فاش شد

اسرار اولین تصاویر رنگی جهان فاش شد

گفته می‌شود آسمان پیش از شروع سفرهای هوایی آبی‌تر بوده است اما آیا می‌توان رنگ‌ها و نورهای هزاران سال قبل را بازسازی کرد؟

به گزارش ایسنا ، به تازگی گروهی از محققان آزمایشگاه ارتباطات شنیداری و دیداری در دانشکده‌ی علوم ارتباطات و کامپیوتر مؤسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان، به برخی از صفحات عکاسی و تصاویر گابریل لیپمن(Gabriel Lippmann)، دانشمند و مخترع دست یافته‌اند و موقعیتی برای کشف این موضوع به دست آورده‌اند.

در سال ۱۹۰۸، لیپمن برای یافتن روشی برای بازآفرینی رنگ در عکاسی، برنده‌ی جایزه‌ی نوبل فیزیک شد.

دانشمندان فهمیدند که برخلاف سایر روش‌های عکاسی که در آنها سه اندازه‌گیری یعنی قرمز، سبز و آبی مورد نظر است، رویکرد تاریخی لیپمن شامل ۲۶ تا ۶۴ نمونه طیفی از داده‌ها در دامنه‌ی مرئی بوده است. روش او عمدتا بر همان اصولی متکی بود که امروزه برای تشخیص امواج گرانشی از آنها استفاده می‌شود.

گلیس باچلر(Gilles Baechler) یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: این‌ها اولین نمونه‌های اندازه‌گیری شده‌ی نور چندطیفی هستند که در دسترس داریم، ما می‌خواستیم بفهمیم که آیا می‌شود نور اصلی این صحنه‌های عکاسی شده را با دقت بازسازی کنیم یا خیر. روشی که این عکس‌ها ساخته شده‌اند بسیار خاص است بنابراین ما مشتاق بودیم تا نسخه‌های دیجیتالی از آن داشته باشیم و روش کار آن را بفهمیم.

ایراداتی درون صفحه‌های عکاسی لیپمن وجود داشت، با این حال رنگ‌های بازسازی شده دقیق به نظر می‌رسیدند.

هنگامی که آنها کل طیف منتشر شده از صفحات را با نسخه‌ی اصلی مقایسه کردند تعدادی ناسازگاری مشاهده شد که بیشتر آنها هیچ وقت حتی در مطالعات جدید ثبت نشده بودند.

باچلر می‌گوید: ما در نهایت کل فرایند از تصویربرداری تا ثبت عکس را مدل‌سازی کردیم و توانستیم تفاوت نوری که از آن بازتاب می‌شد را با نور اصلی مقایسه کنیم. پس آیا این گروه توانستند یک نور قدیمی متعلق به چندقرن پیش را بازسازی کنند؟

با وجود صفحات عکاسی تاریخی، عواملی در این فرایند وجود دارند که ما نمی‌دانیم اما از آنجا که تفاوت نورها را درک می‌کنیم می‌توانیم الگوریتمی برای بازسازی نور اصلی بسازیم. ما توانستیم قابلیت برگشت‌پذیری را مطالعه کنیم. با توجه به طیف ساخته شده توسط تصاویر لیپمن، اکنون می‌دانیم که می‌توان ایرادات را رفع کرد و طیف اصلی را بازسازی کرد و هنگامی که صفحات خودمان را به وسیله‌ی صفحات قدیمی ساختیم توانستیم صحت مدل‌سازی را تایید کنیم.

 در حالی که مدل‌سازی روش عکسبرداری این برنده‌ی جایزه‌ی نوبل به خودی‌ خود کاری شگفت‌انگیز است، محققان معتقدند مرور روش‌های عکسبرداری لیپمن می‌تواند الهام‌ بخش ایجاد فناوری‌های جدید در این قرن باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha