• شنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۵:۲۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400012816297
  • خبرنگار : 71474

همه اقتصادها سقوط کردند جز ایران

همه اقتصادها سقوط کردند جز ایران

اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی وضعیت اقتصادی کشورهای منطقه در دوران کرونا پرداخته که نشان از رشد اقتصادی ایران دارد.

به گزارش ایسنا، جهان در سال ۲۰۲۰ با شیوع سراسری ویروس کرونا مواجه شد و در کنار مشکلاتی که در حوزه سلامت و تلفات قابل توجه انسانی به وجود آمد، اقتصاد نیز از این ویروس آسیبی جدی دید. در ماه‌های ابتدایی شیوع کرونا، براوردهای صندوق بین المللی پول نشان می‌داد که رشد اقتصاد اکثر کشورهای جهان به شکل قابل توجهی منفی خواهد شد و میزان تجارت نیز افتی محسوس خواهد داشت.

با این وجود، چند ماه پس از شیوع کرونا، با ورود دولت‌ها و اجرای سیاست‌های حمایتی جدید و از سوی دیگر به روزرسانی سیاست‌های تجاری با وجود کرونا، برخی از تبعات منفی این همه گیری جهانی مدیریت شد، هرچند همچنان رشد اقتصادی بسیاری از کشورهای جهان منفی باقی مانده است.

گزارش جدید اتاق بازرگانی تهران که با استفاده از آمارهای صندوق بین المللی پول منتشر شده نشان می‌دهد که در سال۲۰۲۰ میانگین رشد اقتصادی کشورهای جهان به منفی ۳.۶ درصد رسیده است اما با بهبود نسبی شرایط در سال ۲۰۲۱، رشد اقتصادی جهان به ۵.۸ و در سال ۲۰۲۲ به ۴.۱ درصد خواهد رسید.

براوردها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۰، اقتصاد کشورهای توسعه یافته رشد منفی ۴.۷ درصد داشته و اقتصاد کشورهای خاورمیانه نیز رشد منفی ۴.۱ درصد را به ثبت رسانده است. در سال ۲۰۲۱، بیشترین رشد اقتصاد به کشورهای نوظهور آسیایی با ۸.۴ اختصاص خواهد داشت و کمترین رشد نیز به حنوب صحرای آفریقا با ۳.۴ تعلق دارد.

آنچه که در این آمار توجه را به خود جلب می‌کند، وضعیت اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ است. در شرایطی که اکثریت کشورهای خاورمیانه در سال ۲۰۲۰ با رشد منفی اقتصادی مواجه بودند، ایران در کنار چهار کشور دیگر رشد مثبت اقتصادی داشته است. در میان این کشورها بالاترین رشد به تاجیکستان با ۴.۵ درصد تعلق دارد و پس از آن مصر و ازبکستان قرار می‌گیرند. آمارها می‌گوید که رشد اقتصادی ایران نیز در سال ۲۰۲۰، مثبت ۱.۵ درصد بوده است.

صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده که رشد اقتصادی منطقه خاورمانه در سال ۲۰۲۱ به ۳.۷ درصد و در سال ۲۰۲۲ به ۳.۸ درصد برسد. ایران نیز در سال ۲۰۲۱ رشد مثبت ۲.۵ درصد را ثبت خواهد کرد.

در حوزه تورم نیز بالاترین نرخ در خاورمیانه به لبنان با ۸۸ درصد تعلق دارد و پس از آن ایران تورمی ۳۶ درصدی را ثبت کرده است. همچنین پیش بینی می‌شود که نرخ تورم در سال ۲۰۲۱ برای ایران به مرز ۳۹ درصد برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۸ ۱۶:۱۱

آفرین صد آفرین به این اقتصاد پیشروی جهانی!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۸ ۱۶:۲۱

بهتر است دوستان بجای بررسی کمی قوانین ساده را مطالعه کنند.

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۸ ۱۶:۳۹

ثروت تولید شده سر سفره و سرمایه کارخانجات نگردیده پیدا کنید ثروت ملی برابر امار مجامع بین المللی و پرتقال فروش را برابر عرف محلی

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۸ ۱۶:۵۴

این سناریو صندوق بین اللمللی پول برای وقتی تحریم های ایران لغو شود نیست در صورت لغو تحریم ها سناریو متفاوتی خواهیم داشت

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۹ ۱۷:۲۰

اقتصاد ایران ورشکست نشد چون عقبه داشت اما نادانان وبیسوادهای حاکم از درون نابود کردند چون ورشکستگی جبران میشود ولی نابودی یعنی هیچ در هیچ