• جمعه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400012715461
  • خبرنگار : 71415

بایدن و سوگا به دنبال تشکیل جبهه‌ای متحد در حمایت از تایوان

بایدن و سوگا به دنبال تشکیل جبهه‌ای متحد در حمایت از تایوان

به گفته یک مقام ارشد دولت آمریکا، رئیس جمهور این کشور و نخست وزیر ژاپن قرار است طی نشست امروز (جمعه) خود یک جبهه متحد را در حمایت از تایوان، حساس‌ترین مساله ارضی چین، تشکیل دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، به گفته مقام مذکور که نامش را فاش نکرد، انتظار می‌رود جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و یوشیهیده سوگا، نخست وزیر ژاپن در این نشست‌شان که نخستین نشست حضوری جو بایدن با یک رهبر خارجی محسوب می‌شود، بر سر یک بیانیه مشترک درباره تایوان، این جزیره ادعا شده از سوی چین اما برخوردار از حاکمیت دموکراتیک، توافق کنند.

همچنین بر طبق این گزارش، بایدن و سوگا در عین حال به بحث درباره رفتار پکن با مسلمانان در منطقه سین‌کیانگ چین و نفوذ آن بر هنگ کنگ در ضمن اعلام سرمایه‌گذاری پنج میلیارد دلاری ژاپن در شبکه‌های مخابراتی نسل پنجم (۵G) به منظور مقابله با شرکت تکنولوژی هوآوی چین بپردازند.

مقام ارشد دولت به خبرنگاران گفت: شما شاهد بیانیه‌هایی هم از جانب آمریکا و هم ژاپن درخصوص اوضاع دو سوی تنگه تایوان، میل ما به حفظ صلح و ثبات و حفظ وضعیت موجود بوده‌اید و من انتظار دارم که شما هم شاهد یک بیانیه رسمی و رایزنی‌هایی درباره این مسائل باشید.

آخرین باری که رهبران آمریکا و ژاپن در یک بیانیه مشترک به مساله تایوان ارجاع دادند مربوط به سال ۱۹۶۹ است؛ زمانی که نخست وزیر وقت ژاپن گفت، حفظ صلح و امنیت در "منطقه تایوان" برای امنیت کشورش مهم است. این مربوط به قبل از زمانی است که توکیو به عادی سازی روابطش با پکن بپردازد.

این اقدام اکنون هدفش افزایش فشار بر چین است. با این حال به نظر می‌رسد یک چنین بیانیه‌ای احتمالا در آن سطحی که آمریکا انتظار مشاهده‌اش را از سمت سوگا داشت، نباشد؛ نخست وزیری که سیاست مربوط به چین را از دولت قبل از خود که به دنبال برقراری توازن بین نگرانی‌های امنیتی و روابط اقتصادی عمیق آنها بوده، به ارث برده است.

دو طرف در بیانیه‌ای بعد از یک نشست وزرای امور خارجه و دفاع آمریکا و ژاپن در ماه مارس "بر اهمیت صلح و ثبات در تنگه تایوان تاکید کردند" و به تبادل "نگرانی‌های جدی" درباره حقوق بشر در هنگ کنگ و سین کیانگ پرداختند.

مقام آمریکایی تاکید کرد، بیانیه‌ نشست امروز نیز "با ظرافت" در ادامه آن خواهد بود و دو کشور در ضمن عدم تمایل درخصوص افزایش تنشها به منظور تحریک چین، به دنبال ارسال یک پیام واضح هستند مبنی بر اینکه اقدام پکن در اعزام جنگنده‌های به سمت حریم هوایی تایوان مغایر با صلح و ثبات است.

روز پنجشنبه تسای اینگ ون، رئیس جمهور تایوان خطاب به فرستاده‌های که بنا به درخواست بایدن به سفر رفته بودند، گفت، این جزیره با آمریکا به منظور بازدارندگی در برابر تهدیدات مربوط به فعالیتهای نظامی چین همکاری خواهد کرد.

چین هرگز احتمال استفاده از زور برای در کنترل گرفتن تایوان را رد نکرده است.

یک مقام وزارت امور خارجه ژاپن در روزهای اخیر گفت، هنوز این کشور درخصوص مساله بیانیه مشترک تصمیم قطعی نگرفته و دو قانونگذار حزب حاکم ژاپن که در جریان بحثها بوده‌اند، گفتند، مقامها نسبت به این که سوگا از یک بیانیه قاطع در قبال تایوان حمایت کند دچار اختلاف نظر بوده‌اند.

مقام آمریکایی تاکید کرد، واشنگتن انتظار دارد "هر یک از کشورهای ما دورنماهای کمی متفاوت داشته باشند" و "به تایید تمامی ابعاد رویکرد ما از سوی ژاپن اصرار نخواهد کرد".

وی افزود: ما همچنین روابط اقتصادی و تجاری عمیق میان ژاپن و جین را تصدیق می‌کنیم و نخست وزیر سوگا می‌خواهد که در مسیر محتاطانه قدم بردارد و ما به آن احترام میگذاریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha