به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، "کریس داد"، سناتور سابق آمریکا و "ریچارد آرمیتاژ" و "جیمز اشتاینبرگ"، معاونین سابق وزرای امور خارجه این کشور به درخواست جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا عازم تایوان شدند.
یکی از مقامات ارشد دولت بایدن گفت: سفر این هیات "غیررسمی" در حالی صورت میگیرد که آمریکا و تایوان چهل و دومین سالروز "قانون روابط تایوان" را جشن میگیرند؛ قانونی که بایدن زمانی که یکی از سناتورهای آمریکا بود به آن رای داده بود.
وی افزود: این هیات با مقامات ارشد تایوان دیدار خواهد کرد و اعزام آن در حقیقت دنبالهرو سنت دوحزبی دیرینه دولتهای آمریکا درخصوص اعزام هیاتهای غیررسمی عالیرتبه به تایوان است.
این مقام این اقدام را یک "علامت و نشانه شخصی" از سوی بایدن که در ژانویه روی کار آمد، دانست.
وی گفت: انتخاب این سه فرد که همگی دولتمردانی ارشد هستند که دوستانه دیرینه تایوان و دوستان نزدیک بایدن محسوب میشوند، علامت مهمی درباره تعهد واشنگتن به تایوان و دموکراسیاش میفرستد.
دفتر ریاست جمهوری تایوان اعلام کرد، "تسای اینگ-ون"، رئیس جمهور این کشور پنجشنبه صبح با این هیات دیدار خواهد کرد.
وزارت امور خارجه تایوان نیز اعلام کرده که این هیات عصر امروز (چهارشنبه) وارد فرودگاه "سونگشان" تایپه خواهد شد.
وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه گفته بود، دستورالعملهای جدیدی صادر میکند تا مقامات آمریکایی را قادر به دیدار آزادانهتر با مقامات تایوان کند؛ اقدامی که روابط با تایپه را دربحبوحه افزایش فعالیتهای نظامی چین پیرامون این کشور جزیرهای که پکن بر آن ادعای مالکیت دارد، عمیقتر میکند.
دولت چین نیز مراتب اعتراض خود را نسبت به سفر این هیات آمریکایی به تایوان اعلام کرد.
ژائو لجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: در این خصوص اعتراض خود را به طرف آمریکایی اعلام داشته و میخواهیم تا از ارسال سیگنالهای اشتباه به نیروهای حامی استقلال تایوان خودداری کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا با اعزام چندین مقام ارشد آمریکایی به تایوان خشم چین را برانگیخت و مایک پامپئو، وزیر امورخارجهاش در روزهای پایانی دولت ترامپ اعلام کرد که محدودیتهایی درخصوص ارتباطات میان مقامات آمریکایی و همتایان تایوانیشان را لغو کرده است.
مقام مذکور دولت بایدن با اشاره به سیاست دیرینه آمریکا که براساس آن واشنگتن رسما پکن را به جای تایپه به رسمیت میشناسد، گفت: واشنگتن به مشارکت با تایوان و تعمیق همکاریهایمان درخصوص منافع مشترک همسو با سیاست "چین واحد" آمریکا متعهد است.
وی در پاسخ به سوالی دال بر اینکه آیا همزمانی اعزام این هیات وسفر جان کری، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در زمینه آب و هوا به شانگهای برنامهریزی شده بوده است یا خیر، گفت: موضوع آب و هوا نباید به دیگر موضوعات میان آمریکا و چین وصل شود. و این مطمئنا باعث از بین رفتن هیچیک از نگرانیهایمان درباره رفتار پکن نمیشود. مشارکت غیررسمی ما با تایوان یک موضوع جداگانه است و باید به همین شکل باقی بماند.
این مقام در رابطه با آینده ارتباطات در سطح رسمی با تایوان پس از اطلاعیه اخیر وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ما در حال حاضر برنامه مشخصی به ویژه در موضوع سفر نداریم اما انتظار دارم که با مشارکتها و سفرهای منطبق بر سیاستمان موسوم به "چین واحد" پیش برویم.
این مقام افزود: در سفر قریبالوقوع یوشیهیده سوگا، نخست وزیر ژاپن به واشنگتن برای دیدار با بایدن، تایوان و حفظ وضعیت موجود در سراسر تنگه تایوان یکی از موضوعات نشست خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات