پرویز قزلباش ظهر امروز (۲۴ فروردینماه) در نشست خبری که بهصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، در رابطه با راههای انتقال کروناویروس، اظهار کرد: همچنان اصلیترین راه انتقال بیماری کرونا از طریق قطرات هنگام سرفه و عطسه به سایر افراد بوده و امکان انتقال از طریق سطوح آلوده از طریق لمس سطوح آلوده و دست زدن صورت به خصوص از طریق مخاط چشم به این ویروس نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه اکنون بیماران کرونایی به صورت مستقیم و از طریق مراکز ۱۶ ساعته کووید - ۱۹ به بیمارستانهای استان زنجان مراجعه میکنند، افزود: ساعت فعالیت مراکز ۱۶ ساعته کووید - ۱۹ تغییر پیدا نکرده است و سیاست دانشگاه علوم پزشکی استان بر فعالیت این مراکز است، زیرا کمک شایانی به بیماریابی میکند.
این مسئول با بیان اینکه عمده کیتهای تشخیص کرونا در استان زنجان از کیتهای تولیدی در داخل کشور است، تصریح کرد: اکنون مشکلی در تامین کیتهای تشخیص کرونا در استان زنجان وجود ندارد و برای روزهای آتی به اندازه کافی از این کیتها وجود دارد و دانشگاه علوم پزشکی استان تلاش میکند کیتهای تشخیص کرونا از راههای مختلف تامین کند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی استان با تاکید بر نظارتهای جدی در بحث توزیع واکسن از طریق دانشگاه علوم پزشکی و معاونت بهداشت استان، گفت: معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان طبق کد اختصاصی هر واکسن، اطلاعات فرد دریافتکننده را در سامانه تیتک (http://ttac.ir/) بارگزاری میکند، بنابراین امکان خروج واکسن کرونا از طریق کانالهای دولتی وجود ندارد.
قزلباش با بیان اینکه اکنون طبق تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا بخش خصوصی نیز برای خرید واکسن کرونا میتواند اقدام کند، اظهار کرد: ورود این واکسنها به کشور کنترل و رصد میشود و تا به امروز در استان زنجان از طریق بخش غیردولتی واکسن کرونا وارد نشده است، گفتنی است هنوز مشخص نیست که آیا با وارد کردن واکسن کرونا از طریق بخش خصوصی، این واکسنها به دولت فروخته خواهد شد یا خیر؟
وی با اشاره به ظرفیت محدود بیمارستانهای استان زنجان برای پذیرش بیماران کرونایی، خاطرنشان کرد: همه مردم برای مدیریت بیماری کرونا تلاش کنند زیرا مقابله با بیماری نیازمند یک کار تیمی بوده و بستگی به رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیتهای تردد دارد؛ گفتنی است متاسفانه همچنان زنجانیها در دورهمیها حضور دارند.
انتهای پیام
نظرات