دکتر نوذر کلانترفرد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت قرمز شوشتر و ادامه مراجعات زیاد به مراکز بهداشتی و درمانی، اظهار کرد: با توجه به افزایش بار مراجعه به بیمارستان خاتم الانبیاء شوشتر، بخش اطفال این بیمارستان به بیمارستان الهادی انتقال داده شد و ظرفیت این بخش به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافت.
وی افزود: تعداد تختهای ICU این بیمارستان نیز دو برابر افزایش یافته است و با این وجود، در حال حاضر ۸۵ درصد ظرفیت تختهای ICU و ۵۰ درصد ظرفیت تختهای عادی بیمارستان اشغال است.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی شوشتر گفت: البته تزریق زودهنگام داروی ضدویروس برای بیماران سرپایی، به مدیریت تخت بسیار کمک کرده است و اگر این کار انجام نمیشد، قطعا در ارائه خدمات دچار مشکل میشدیم.
وی افزود: بیماران مبتلا به کووید – ۱۹ که در منزل هستند، باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی، با مراجعه به مراکز بهداشتی یا درمانی روزانه میزان اکسیژن خون خود را اندازهگیری کنند تا در صورت کاهش میزان اکسیژن خون، سریعا به بیمارستان انتقال یابند. انجام این کار از بدحال شدن بیماران جلوگیری میکند.
کلانترفرد با بیان اینکه سوش غالب ویروس در شوشتر سوش انگلیسی است، گفت: در این سوش جدید میزان سرایتپذیری ویروس افزایش یافته است. بیماران نیز زودتر بدحال میشوند و مرگ و میر بیشتر شده و دوره کمون بیماری نیز کوتاهتر شده است.
وی گفت: گردش ویروس انگلیسی موجب شده که افراد دارای بیماری زمینهای یا مسن، زودتر وارد فاز نارسایی تنفسی شوند در نتیجه در صورت مراجعه دیرهنگام این بیماران به مراکز بهداشتی یا درمانی، روند درمان سختتر میشود.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی شوشتر افزود: حضور در تجمعات و انجام دید و بازدیدها میتواند در مدت ۴۸ ساعت، آمار بیماران را افزایشی کند و متعاقبا مرگ و میر نیز افزایش مییابد.
وی با تاکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی، گفت: مردم باید از حضور در تجمعات بپرهیزند تا گرفتار بیماری و بیمارستان نشوند.
کلانترفرد تصریح کرد: دومین سال است که کادر درمان حتی یک روز مرخصی نرفتهاند و خسته هستند و مردم باید به این مساله دقت کنند که هر چه کادر درمان خستهتر شوند ضریب خطر نیز افزایش مییابد.
انتهای پیام
نظرات