• دوشنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۸:۱۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1400012312884
  • خبرنگار : 50225

معاون علوم پزشکی دزفول:

پیک کرونا در خوزستان هنوز حتی سر خم نکرده است / افزایش متوالی موارد بیماری در ۳ ماه گذشته

پیک کرونا در خوزستان هنوز حتی سر خم نکرده است / افزایش متوالی موارد بیماری در ۳ ماه گذشته

ایسنا/خوزستان معاون آموزشی، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: پیک‌های گذشته در نهایت تا سه ماه به پایان می‌رسید اما اکنون سه ماه است که شاهد افزایش موارد بیماری هستیم و هنوز پیک حتی سر خم نکرده است بنابراین مردم باید این وضعیت را جدی بگیرند.

دکتر میثم مردسلطانی با اشاره به شرایط سخت کنونی و تجربه پیک سنگین، اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد تست‌های کرونا در دزفول با هر میزانی مثبت می‌شود و ویروس به صورت جدی در این منطقه و کل کشور در حال گردش است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در حال حاضر با ویروس انگلیسی سر و کار داریم و تقریبا صد درصد موارد ابتلا به کرونا در دزفول، از نوع انگلیسی هستند و به این دلیل، از هفته گذشته دانشگاه علوم پزشکی دزفول آرایش متناسب با پیک را به خود گرفته و با حداکثر توان در حال فعالیت است.

معاون آموزشی، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: بیش از ۲۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در دزفول به خطوط انتهایی بیماری رسیده‌اند یعنی عملا، وضعیت خطرناکی دارند و باید تخت خالی ICU وجود داشته باشد تا بتوان خدمات را به این بیماران ارائه داد.

مردسلطانی بیان کرد: خطوط دفاعی را به دلیل عدم همکاری مردم از دست داده‌ایم؛ خطوط دفاعی ما رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری و پرهیز از حضور در تجمعات است اما اکنون به جای استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی، مجبور به استفاده از لوله‌گذاری، ماسک اکسیژن و بستری هستیم و این وضعیت، فشار زیادی به مردم و مدافعان سلامت وارد کرده است.

وی ادامه داد: پیک‌های گذشته در نهایت تا سه ماه به پایان می‌رسید اما اکنون سه ماه است که شاهد افزایش موارد بیماری هستیم و هنوز پیک حتی سر خم نکرده است بنابراین مردم باید این وضعیت را جدی بگیرند.

معاون آموزشی، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: شاید ما حرف تازه‌ای نداشته باشیم اما ممکن است در چند روز آینده، آمار بیماران حرف تازه‌ای داشته باشد.

وی بیان کرد: مراکز ۱۶ ساعته همچنان فعال هستند تا پروسه قرنطینه و ایزوله کردن بیماران سریعتر اتفاق بیافتد و از ابتلای سایر افراد جلوگیری شود.

مردسلطانی افزود: از افرادی که به ابتلای خود مشکوک هستند، خواهش می‌کنیم حداقل ۱۰ تا ۱۴ روز از منزل خارج نشوند زیرا حتی بدون علائم ممکن است ناقل بیماری باشند.

وی تصریح کرد: این ویروس در ۴۸ تا ۷۲ ساعت از آغاز ابتلا، بیمار را زمین‌گیر می‌کند؛ صحیح نیست که در این وضعیت کمتر از ۷۰ درصد مردم از ماسک استفاده کنند و درصد کمی فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

معاون آموزشی، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: این نیز صحیح نیست که خودکار دست یک نفر باشد و هر زمانی که خواست وضعیت کرونا را قرمز، نارنجی یا آبی کند.

وی با بیان اینکه نباید به باورهای غلط دامن زده شود، گفت: افراد سیگاری به دلیل شیوه زندگی که دارند و همچنین به دلیل استفاده نکردن از ماسک در زمان سیگار کشیدن، ۱.۶ برابر بیشتر از افراد معمولی به کرونا مبتلا می‌شوند.

مردسلطانی تصریح کرد: افراد سیگاری در صورت ابتلا به کرونا، ۲.۶ برابر افراد معمولی کارشان به ICU کشیده می‌شود.

وی که در یک گفت‌وگوی رادیویی صحبت می‌کرد، افزود: ممکن است ویروس‌های جدید کرونا در برابر واکسن‌های موجود مقاوم باشند و واکسن، کارایی نداشته باشد. به طور مثال اکنون مشخص نیست که واکسن در نوع برزیلی اثرگذار باشد یا خیر بنابراین بهترین کار این است که شهروندان ذهن خود را واکسینه کنند و همچنان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. چگونه ممکن است که مردم می‌بینند فردی بر اثر ابتلا به کرونا می‌میرد اما در مراسم ختم و عروسی شرکت می‌کنند؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha