به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (دوشنبه، ۲۳ فروردین) با چانگ سیه کیون نخست وزیر کره جنوبی دیدار و گفت وگو کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجموعه تحولات و شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کنونی نشان می دهد قرن ۲۱، قرن آسیاست، گفت: چند سال پیش در نشستی در استرالیا که شهرداران کشورهای آسیایی در آن حاضر بودند اشاره کردم که چشم انداز این قرن متعلق به آسیاست و پس از گذشت حدود ۱۳سال از آن زمان، اکنون این موضوع به روشنی مشخص شده است.
وی گفت: معتقدیم قاره پهناور، کهن و تاریخی آسیا از توانمندی فراوانی برخوردار است. لذا گسترش همگرایی میان کشورهای آسیایی راهبرد مهمی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
وی اظهار کرد: معتقدم کشورهای آسیایی باید به این موضوع توجه کنند و با اولویت قرار دادن همکاریهای همه جانبه از جمله صنعتی، فناوری و فرهنگی پیشتازان صلح و پیشرفت دنیا باشند.
قالیباف با اشاره به سابقه روابط خوب دو کشور و ابراز خرسندی از سفر نخست وزیر کره جنوبی به تهران یادآور شد: متأسفانه فعلاً کره جایگاهی در مناسبات اقتصاد خارجی ایران ندارد. به عبارتی روابط اقتصادی و سیاسی که در بالاترین سطوح قرار داشت تنزل کرده است.
وی اضافه کرد: اگر سفیر شما در بازار تهران از مردم سوال کند که رفتار کره جنوبی از سال ۲۰۱۸ تاکنون چطور بوده، متوجه می شود که این رفتار اصلا قابل قبول نیست و ذهنیت مردم نسبت به شما منفی است.
وی با بیان اینکه همه ملتهای دنیا خصوصاً ملت متمدن و با فرهنگ ایران، دوستان خود را در روزهای سخت می شناسند، با انتقاد جدی از اقدام بانکهای کره در مسدود کردن دسترسی ایران به منابع ارزی خود، افزود: انتظار ما از جنابعالی این است که راه حلهای فوری و عملی برای حل مشکل منابع ارزی ایران ارائه و پولهای بلوکه ما آزاد شود.
قالیباف افزود: این انتظار مردم ایران از طرف کره جنوبی برآورده نشده است؛ حتی تجار که ارتباط مردمی خوبی با کره داشتند نیز از روال پیش آمده ناخرسند هستند.
قالیباف سفر نخست وزیر کره به تهران را اقدامی مناسب در راستای ارتقای روابط دو کشور خواند.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به نخست وزیر کره جنوبی، گفت: شما فرد با تجربه ای در عرصه سیاست و مدیریت کلان کشور هستید. لذا حتما آثار شکست سیاست فشار حداکثری ترامپ را مشاهده و بخوبی درک می کنید.
وی اظهار کرد: معتقدم هیچ موضوعی نمی تواند مانع همکاریهای خوب دو کشور از جمله در حوزه بشردوستانه، مسائل درمانی مانند کرونا، تامین کالاهای اساسی و... باشد، امیدوارم این سفر آغاز مجدد همکاری های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور در شصتمین سالگرد مناسبات دیپلماتیک باشد. امیدوارم این همکاریها در بهترین سطح انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان بر آمادگی در حوزه دیپلماسی پارلمانی و همکاریهای پارلمانی کشورمان با مجلس کره تأکید کرد و خاطرنشان کرد: این همکاریها می تواند سبب توسعه روابط دو کشور شود.
وی از رئیس مجلس کره جهت سفر به تهران دعوت کرد.
همچنین در ادامه چانگ سیه کیون نخست وزیر کره جنوبی با اشاره به اینکه به عنوان یک مقام دولتی و بعد از ۴۴ سال اولین نخست وزیری است که به ایران سفر می کند، گفت: البته در سال های گذشته به عنوان رئیس مجلس به ایران سفر کرده بودم و با مقامات عالیرتبه ایران دیدار داشتم لذا امیدوارم این سفر آغاز مجدد روابط خوب با ایران باشد.
وی با اشاره به اینکه سال آینده مصادف با شصتمین سالگرد مناسبات دیپلماتیک ایران و کره جنوبی است، اظهار داشت: در فرهنگ کره اعداد ۶۰ و ۷۰ مهم هستند لذا سال آینده می تواند سرآغاز روابط خوب دو کشور باشد.
نخست وزیر کره جنوبی با اشاره به روابط تاریخی خوب دو کشور افزود: بدون شک رفت و آمد مقامات دو کشور سبب حفظ این روابط شده است؛ اما متاسفانه از سال ۲۰۱۸ به بعد روابط دو کشور دچار مشکل شد که برای رفع آن تلاش میکنیم.
وی ضمن تائید سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه قرن آینده، قرن آسیا است، ادامه داد: بر این اساس اعتقاد دارم ایران و کره جنوبی به عنوان دو کشور آسیایی باید روابط خود را حفظ و مستحکم کنند.
نخست وزیر کره جنوبی با اشاره به سخنان قالیباف در خصوص همکاری های فنی، صنعتی، تکنولوژی و فرهنگی و سابقه حضور نیروی کار کرهای در ایران، تصریح کرد: در دهه هفتاد میلادی کره در احداث دو پروژه پالایشگاهی در خرمشهر و اصفهان فعال بود.
وی با اشاره به اینکه امروز از خیابان سئول در تهران عبور کرده، افزود: در سئول هم خیابانی به نام تهران وجود دارد که گران ترین خیابان کره محسوب می شود و شرکتهای فعال در عرصه دیجیتال همگی در آنجا فعالیت می کنند و هیچ اسم خارجی به غیر از تهران در سئول دیده نمی شود.
نخست وزیر کره جنوبی با بیان اینکه کشورش با ایران همکاریهای خوبی در عرصه ورزش، نیز دارد، افزود: این همکاری ها در حوزه تکواندو بوده و درحوزه فوتبال نیز با یکدیگر رقابت تنگاتنگی داریم.
وی با اشاره به اینکه در سفر خود به ایران تعدادی از مسئولان اقتصادی و سیاسی کره جنوبی حضور دارند تا راه حل هایی برای روابط دو کشور پیدا کنند، اظهار کرد: با توجه به جایگاه جمهوری اسلامی ایران در مناسبات خارجی کره جنوبی نهایت تلاش را می کنیم تا به مشکلات فائق آییم.
نخست وزیر کره جنوبی خاطر نشان کرد: امیدوارم دعوت رئیس مجلس کشورمان برای سفر به کره را بپذیرید زیرا این سفر می تواند آغاز روابط جدید دو کشور باشد و سبب حل مشکلات شود.
در این دیدار ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی و متفکر آزاد رئیس گروه دوستی و مقامات ذیربط وزارت امورخارجه و مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
انتهای پیام
نظرات