به گزارش ایسنا، به نقل از شفق نیوز، در بیانیه دفتر رسانهای ریاست جمهوری دولت لبنان در این باره آمده است که سفر حسان دیاب، نخست وزیر موقت و هیئت همراهش به عراق که برای تاریخ آن ۱۷ آوریل برنامهریزی شده بود از سوی عراق به تعویق افتاد.
لبنان دلیل این مساله را داخلی و مربوط به عراق دانست.
در همین راستا روزنامه الاخبار انگشت اتهام را به سوی عربستان و سعد حریری، نخست وزی مکلف لبنان گرفت و نوشت: دفتر نخست وزیر لبنان اعلام کرد قرار بود که این سفر در ۱۷ آوریل انجام شود، اما برادران در عراق زمان سفر را به تعویق انداختند، عراق روز گذشته اعلام کرد که خواهان به تعویق انداختن زمان این سفر است و علت آن را دلایل داخلی در عراق عنوان کرد.
این روزنامه نوشت که هدف هیات لبنانی که ریاست آن را قرار بود حسان دیاب برعهده داشته باشد و در آن هیات، وزرای کشاورزی، صنعت، بهداشت، گردشگری و نیرو حضوور داشتند، امضای توافق اصولی برای کسب ۵۰۰ هزار تُن نفت در ازای ارائه خدمات درمانی و پزشکی بود که سپس مقدار نفت به بیش از دو میلیون تُن میرسید. در ابتدا، توافقهای اولیهای امضا شد و پس از آن، مسئولان دو کشور آن را تصویب کرده و کمیتههای مشترکی به منظور پیگیری توافق نهائی به منظور تصویب آن تشکیل شد. این هیات قرار بود که از این سفر برای بررسی فرصتهای همکاری در زمینههای دیگر با طرف عراقی و گسترش توافق همکاری بهره برداری کند. همچنین قرار بود گسترش شبکه روابط دیپلماتیک و تجاری لبنان و عراق مورد بررسی قرار بگیرد و بخشی از بحران برق حل شود و مشکلات مالی مربوط به دلارها در لبنان کاهش یابد. طی هفتهها و در چارچوب سفرهای متقابل مسئولان عراقی و لبنانی؛ در راستای این توافق و رفع موانع بر سر اجرای آن و تدوین یک چارچوب کاری تلاش شد اما با یک ضربه کاری، این توافق ضربه فنی شد و از بین رفت.
الاخبار به نقل از منابع دیپلماتیک اعلام کرد که مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق تسلیم فشارهای دو طرف برای لغو سفر حسان دیاب شده که این دو طرف عربستان و نیز سعد حریری، نخست وزیر مامور به تشکیل دولت لبنان هستند و هر یک از این دو طرف، دلایل خاص خود را داشتند که میتوان گفت هدف اصلی آنها، سخت کردن شرایط کشور برای تحقق اهداف خاص بوده است.
عربستان و بر خلاف آن مواضع علنی که میگوید به لبنان کمک میکند و "آرزو میکند" که دولت لبنان سریعتر شکل بگیرد و اوضاع داخلی "اصلاح شود"، اما در اصل نمیخواهد هیچ تغییری در عرصه اوضاع داخلی لبنان رخ دهد. بر خلاف مواضع علنی، اما منفعت عربستان در این است که تمامی راههای نجات بسته بماند و برای جلوگیری از هر گونه همکاری میان لبنان با سایر دولتهایی که ریاض در آنها نفوذ دارد، تلاش خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات