• چهارشنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400011808786
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رئیس اداره محیط زیست شهرستان خوانسار:

احتمال زاد و ولد حیوانات وحشی در باغات وجود دارد

احتمال زاد و ولد حیوانات وحشی در باغات وجود دارد

ایسنا/اصفهان رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خوانسار گفت: بهار فصل زاد و ولد حیوانات وحشی است، به همین دلیل باغداران و کشاورزان در صورت مشاهده زاد و ولد این حیوانات در باغات یا مزارع خود از نزدیک شدن به آنها خودداری کنند.

قاسم حسومی در گفت‌وگو با ایسنا درباره آغاز فصل زاد و ولد جانوران وحشی و امکان زاد و ولد این حیوانات در مزارع و باغات، اظهار کرد: از مردم، کشاورزان و باغداران تقاضا داریم اگر موردی را مشاهده کردند که حیوانی در مزرعه، باغ و یا نزدیک منزل مسکونی زاد و ولد کرده است،  سریعاً مراتب را به اداره محیط زیست گزارش کنند و از نزدیک شدن به جانوران وحشی جدا خودداری کنند. همچنین برای دفع حیوانات زیان‌آوری مانند؛ گراز و شغال نباید خودشان اقدام کنند، چرا که دفع این حیوانات یا گرفتن و زنده گیری آنان نیاز به ابزار خاصی دارد.

وی افزود: پس از زنده‌گیری این حیوانات به شیوه‌های علمی، حیوان اسیر شده در طبیعت و یک منطقه دور از سکونت انسان رهاسازی می‌شود. خوانسار به این دلیل که یک باغ شهر است و باغات و منازل مسکونی با هم ترکیب شده‌اند امکان زاد و ولد حیوانات وحشی در این اماکن زیاد است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خوانسار، گفت: مواردی بوده که یک حیوان با خودرو تصادف کرده و نیاز به مراقبت داشته است. در این شرایط حیوان مصدوم به دامپزشکی منتقل می‌شود و پس از درمان و تیمار مناسب در طبیعت رهاسازی می‌شود.

حسومی افزود: معمولاً در مناطق باغ شهر مانند خوانسار حیواناتی همچون شغال و روباه به وفور دیده می‌شود و در زمستان‌ها نیز گرگ‌ها به شهر و منازل مسکونی نزدیک می‌شوند که لازم است در این موارد مردم توجیه باشند که چه رفتاری باید از خود نشان دهند. به همین دلیل آموزش عمومی برای فرهنگ‌سازی و برخورد مناسب با چنین حیواناتی ضروری است.

وی تصریح کرد: وقتی حیوان راه فراری نداشته باشد به شدت خطرناک می‌شود، به همین دلیل شهروندان باید بدانند که چه برخوردی در چنین مواردی داشته باشند. در حاشیه شهر گاهی گراز هم دیده می‌شود و عده ای تحت نظارت محیط زیست مجوز دفع این حیوان را با ابزار خاص دارند که البته دفع این حیوانات به معنای کشتن آنان نیست.

رئیس اداره حفاظت محیط‌ زیست شهرستان خوانسار، گفت: از منطقه شکار ممنوع که در حاشیه خوانسار است حفاظت می‌شود. گرازها معمولاً در کوهستان‌های خوانسار زیست می‌کنند و جمعیت این حیوانات تحت نظارت اداره محیط زیست شهرستان است.

حسومی خاطرنشان کرد: منطقه محیط زیست خوانسار حدود ۵۰ هزار هکتار است که بسیاری از این مناطق به دلیل صعب‌العبور بودن قابل دسترسی نیست. مردم و شهروندان خوانسار همیاری خوبی با محیط بانان دارند و این فرهنگ همیاری باید در آحاد مردم دیده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha