• چهارشنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400011808634
  • خبرنگار : 71641

از فردا صاحبان خانه باید اطلاعات ملک خود را ثبت کنند 

جزئیات مالیات‌ستانی از خانه‌های خالی 

جزئیات مالیات‌ستانی از خانه‌های خالی 

از فردا (۱۹ فروردین) باید تمامی مالکان خانه اطلاعات مربوط به املاک خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند که وضعیت سکونت آنها از نظر خالی یا دارای سکنه بودن برای اعمال مالیات مشخص شود. در این زمینه صاحبخانه‌ها باید با شرایط، شمولیت، معافیت و چگونگی محاسبه مالیات بر خانه‌های خالی آشنا شوند. 

به گزارش ایسنا، طبق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان به‌عنوان «واحد خالی» شناسایی شوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل مالیات بر اجاره به شرح زیر خواهند شد:

سال دوم- معادل یک دوم مالیات متعلقه

سال سوم- معادل مالیات متعلقه

سال چهارم و به بعد- معادل یک و نیم (۱.۵) برابر مالیات متعلقه

در این راستا، وزارت راه و شهرسازی برای شناسایی واحدهای خاالی سامانه املاک و اسکان که اطلاعات واحدهای مسکونی کشور در آن درج می‌شود را از بهمن ماه ۱۳۹۸ رونمایی و مردادماه ۱۳۹۹ اجرایی کرد و به این سامانه وظیفه‌ دیگری هم علاوه بر شناسایی خانه‌های خالی محول شد که شناسایی محل سکونت خانوار است و طبق قانون هر خانواری می‌تواند یک اقامتگاه دائمی در شهر محل سکونت و یک اقامتگاه فرعی در شهری غیر از محل سکونت داشته باشد که این موارد مشمول مالیات نمی‌شوند اما مازاد بر آن اگر هر واحدی داشته باشد مشمول مالیات می‌شود. 

همچنین، اگر این افراد واحدهای بیشتری داشته باشند اما خالی نباشند مشمول مالیات نخواهد شد. 

از آنجا که در سال گذشته سامانه‌های مرتبط برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی آماده شد، طبق اعلام رئیس کل سازمان امور مالیاتی نخستین مالیات از خانه‌های خالی در مرداد امسال و به اندازه نصف ارزش اجاره ماهانه آن دریافت خواهد شد. 

 طبق آخرین آمار تاکنون ۳۰۰ هزار واحد مسکونی برای اخذ مالیات خانه‌های خالی به سازمان امور مالیاتی معرفی شده که براساس قانون ۵۴ مکرر که بخشی از قانون مالیات‌های مستقیم است، همه خانوارها اعم از شهری، روستایی، مالک و مستاجر، مکلف هستند اطلاعات سکونتی خود را در سامانه املاک و اسکان ظرف دو ماه ثبت کنند.

آغاز ثبت اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان از فردا 

در این زمینه، بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، تمامی مردم باید از روز پنجشنبه (۱۹ فروردین ۱۴۰۰) نسبت به ثبت املاک تحت تملک خود در سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir اقدام کنند.

بنابراین، از فردا تمامی مالکان باید اطلاعات مربوط به املاک خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند که وضعیت سکونت آنها از نظر خالی یا دارای سکنه بودن برای اعمال مالیات مشخص شود؛ در این بین لازم است تا با جزئیات اخذ مالیات از خانه‌های خالی آشنا شوید.

بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم، هر واحد مسکونی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور، در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشد، به عنوان خانه خالی شناسایی شده و مشمول مالیات می‌شود.

خانه‌های خالی شهرهای کوچک و روستاها مشمول مالیات نمی‌شود

همچنین، مالک دو واحد مسکونی در شهر محل سکونت خود، مالک بیش از دو واحد مسکونی و اگر یک یا چند واحد بیش از ۱۲۰ روز خالی باشد، جز مشمولان این نوع مالیات هستند اما مالک دو واحد مسکونی؛ یکی در شهر محل سکونت و یکی در شهر یا روستایی دیگر از این مالیات معاف هستند.

علاوه براین، خانه‌های واقع در شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و روستاها مشمول مالیات نخواهد شد اما باید در سامانه ثبت شوند.

از سوی دیگر، میزان مالیات برای‌ خانه‌های خالی اشخاص حقیقی در سال‌های اول، دوم و سوم به ترتیب ۶، ۱۲ و ۱۸ برابر است و جرائم مالیاتی برای خانه‌های خالی اشخاص حقوقی و دستگاه‌های دولتی دو برابر مالیات اشخاص حقیقی است به گونه‌ای مالیات این افراد در سال‌های اول، دوم و سوم به تربیت معادل ۱۲، ۲۴ و ۳۶ برابر ارزش اجاره واحد محاسبه می‌شود. 

برای روشن شدن چگونگی محاسبه مالیات خانه‌های خالی بحث را با یک مثال به پایان می‌بریم، به این صورت که اگر یک واحد مسکونی با ودیعه ۵۰ میلیون تومان و اجاره ماهیانه دو میلیون تومان بیش از چهار ماه خالی بماند در سال اول مشمول ۳۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۸ ۱۲:۵۶

مثلا اگر یه خونه در تهران داشته باشیم و محل سکونت خودمون و به اسم سرپرست خانوار باشه و یه خونه دیگه در رباط کریم به اسم یکی از اعضای خانواده آیا مشمول مالیات می شه؟

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۰۰:۳۲

نه فکر میکنم درمتن قانون نوشته اگه یه خونه در تهران وخونه دوم باسم سایر اعضا خانوار درتهران باشه حتی خالی باشد اشکالی ندارد این اصلاحیه شورای نگهبان بود برای رفع تبعیض بود

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۰۱:۰۳

علاوه بر اقامتگاه اصلی، هر خانوار میتواند یکی از واحدهای تحت تملک خود را در شهری غیر از شهر محل اقامتگاه اصلی، به عنوان اقامتگاه فرعی ثبت نماید. در صورتی که اقامتگاه اصلی خانوار، تحت تملک یکی از اعضای خانوار باشد، خانوار مذکور می تواند حداکثر یک واحد دیگر از واحدهای تحت تملک خود را در همان شهر محل اقامتگاه اصلی به عنوان اقامتگاه فرعی ثبت نماید. اقامتگاه‌های موضوع این بند مشمول مالیات مندرج در ماده (۵۴ مکرر) این قانون نمیشوند_این متن قانون است نمیدونم چرا اطلاع رسانی درست نمیشه

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۰۲:۳۹

اصلأ هدف این طرح گرفتن مالیات از همه موارد است.چه مالیات برخانه خالی، چه مالیات بر اجاره ..... که خود زمینه ای برای افزایش دوباره قیمتها و اجاره بها ست.

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۸ ۲۰:۰۰

آیا منطقی است وضرورت است در صورتیکه سایت ثبت اسناد در کشور هست مردم در دوران کرونا تجمع کنند وخود اظهاری کنند وتهدید شوند اگر این کار را نکنند چه وچه،،، آیا این کار انارضایتی عمومی قبل از انتخابات ایجاد نمی کند،، آیا تهدید به کاری که نیاز جامعه نیست وهزینه هم به جیب مردم می‌گذارد برای هر ثبت پنجاه هزار تومان در کافی نت جایز است،، تهدید خود جرم است.. ضمن اینکه این قانون اساسا با مشکل روبرو وست بخاطر تعارض با قانون مالکیت،، خیلی مالکین در کشور نیستند،، سالمندانی هستند که تلفن همراه ندارند،، این همه معضل برای چیست به اسم ضعفا به کام خودشان...

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۸ ۲۰:۱۷

خانواده های پر جمعیت که در دو واحد زندگی می کنند تکلیفشان چیست ؟

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۵ ۱۱:۲۵

عجیبه فقط یکی از فرزندان می تواند بطور مستقل مالک خانه دیگری باشد، بقیه فرزندان خانواده در صورت سکونت در ملکی جدا از خانواده مشمول مالیات هستند!

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۸ ۲۰:۲۱

بهترین راه کنترل و ثبات بازار مسکن مالیات سالانه بر املاک دوم به بعد و مالیات بر عایدی سرمایه بر سود معاملات مکرر ملک دوم به بعد می باشد و سپس مالیات بر خانه های خالی می باشد

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۸ ۲۲:۰۳

سلام و عرض ادب باتوجه به اعلام جهت خوداظهاری مالکان واحدهای مسکونی اعم از خالی و غیره،، آیا به این فکرافتاده اید که ممکنه بعضی ها اینکارو انجام ندهند و آنموقع دزد نگرفته پادشاه است. ولی اگر بنارا براین بگذارید که با بسیج مردمی اطلاعات بگیرید و راستی آزمایی کنید زودتر به نتیجه می‌رسند

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۸ ۲۳:۴۸

با سیاست ۱۰۰٪ اشتباه مالیات ستانی از خانه های خالی ، مشکل مسکن حداقل در تهران نهادینه و برای همیشه باقی میماند. البته بنظر من هدف این برنامه ریزی همین سیاست بوده است.

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۰۰:۴۷

این تصمیم درستی هست که گرفته شده اگر چه دیر گرفته شد مسکن مانند مواد غذایی از نیاز های اولیه هر خانواده هست نباید توسط عده ای سود جو احتکار بشه

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۰۱:۴۰

سلام سال1399 یک بار اطلاعات واحد را تکمیل وارسال کردیم این برای چیه ممنونم راهنمایی کنید.

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۰۱:۴۲

چرا لیست شهر های کمتر یا بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر رو اعلام نکردند.آیا خودمون باید بریم سرشماری کنیم؟!!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۰۴:۵۵

من که یک واحد ۶۰ متری دارم ودر ان زندگی می کنیزم خانوادگی ایا بازد ثبت نام کنم

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۰۵:۵۵

بهترین راه برای کنترل بازار مسکن و بالا رفتن ساخت و ساز کنترل قیمت زمین است در شهر های بزرگ مثل قم در اکثر مناطق درون شهر زمینهای بایر بلا استفاده و زساد دیده میشود که ساخته نمیشود و احتکار شده باید مالکیت زمین مسکونی محدود به تعداد انگشت شمار و مالیات برای مازاد ان به اندازه 50 تا 100 درصد ارزش روز ملک باشد تا یا ساخته شود یا بفروشد و از احتکار خارج شود قیمت زمین که هیچ ربطی به تحریم و دلار و مصالح ندارد چرا باید دهها برابر گران شود و به مردم تحمیل گردد قیمت زمین باید به گونه ای باشد که تمام اقشار جامعه با هر توان مالی بتواند انرا تهیه کند و اقدام به ساخت برای زندگی و فرزند اوری نماید

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۰۸:۳۴

تعریف سرپرست خانوار چیست، تکلیف افراد مجرد که در خانه دیگری و بطور مستقل زندگی می کنند، چیست

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۰۸:۳۷

ممکن است محل اقامت خانوار اصلی کوچک باشد و افراد مجرد از خانوار اصلی جدا شده باشند و امکان زندگی در یک فضای مشترک فراهم نباشد

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۰۸:۳۷

ممکن است محل اقامت خانوار اصلی کوچک باشد و افراد مجرد از خانوار اصلی جدا شده باشند و امکان زندگی در یک فضای مشترک فراهم نباشد

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۹ ۱۶:۱۵

امیدوارم مانند همیشه برضررمستاجرنباشه ومالک مالیات های خالی را از مستاجر بیچاره نگیرد

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۶ ۲۳:۳۸

طرح خوبیه ،خونه برای استفاده است ،اخه خالی بمونه که چی

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۳۱ ۱۰:۳۰

سوالی که هنوز جوابشو پیدا نکردم این شرایط هست: پسر یک خونواده که قبلا متاهل بوده و در خونه ای که به نام مادرش و در همان شهر محل سکونت پدر و مادرش هست زندگی می کرده و الان چند ساله جدا شده و همچنان توی همون خونه زندگی می کنه (خونواده تک نفره) و بابت این خونه در هیچ مقطعی نه اجاره نامه داشته نه اجاره ای پرداخت کرده. (محل زندگی پدر و مادر هم به نام مادر هست یعنی مادر به نام خودش دو تا خونه توی یک شهر داره که توی یکیش با پدر خونواده زندگی می کنه و خونه بعدی در اختیار پسرش هست اما به نام پسرش نیست) الان تکلیف این خونه چیه؟