مجید شعبانلو در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد: چهار منطقه تحت نظارت و حمایت سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد که شامل مناطق حفاظت شده، پارک ملی، اثر طبیعی ملی و پناهگاه حیات وحش است.
وی ادامه داد: بعضی از مناطق که دارای ظرفیتهای مختلف زیستی، اکولوژیکی و طبیعی هستند و قابلیت ارتقاء به یکی از مناطق چهارگانه یاد شده را دارند، به منطقه شکارممنوع تبدیل میشوند تا برنامهریزی مقدماتی روی آنها انجام گیرد و پس از مدتی که قابلیت آن تکمیل شد، به چهار منطقه ارتقاء پیدا کند.
شعبانلو با اشاره به اینکه با وجود نبود پاسگاه محیطبانی در مناطق شکارممنوع محیطبانان گشت و کنترل خود را در این مناطق تشدید میکنند، افزود: پاسگاه محیطبانی در این مناطق ایجاد نمیشود اما در مناطق حفاظت شده پاسگاه محیطبانی ایجاد شده و محیطبانها به طور مداوم در مناطق حضور دارند.
وی با اشاره به وجود دو قسم شکارچی مجاز و غیرمجاز گفت: شکارچیان غیرمجاز ممکن است به صورت غیرقانونی در هر نقطه ورود پیدا کنند اما شکارچیان مجاز در مناطق ممنوعه مانند چهار منطقه ذکر شده و مناطق شکارممنوع اجازه ورود ندارند بنابراین پس از مدتی مناطق شکارممنوع از لحاظ تنوع و جمعیت غنیتر میشود.
شعبانلو اضافه کرد: در مناطق شکارممنوع استان همدان گونههایی مانند قوچ و میش، سیاهگوش، کبک، پرندگان شکاری، گرگ، شغال، کفتار، روباه، راسته جوندگان و خزندگان مشاهده میشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان همدان در پایان یادآور شد: استان همدان دارای شش منطقه حفاظت شده و ۱۲ منطقه شکارممنوع است و گونههای شاخص استان قوچ و میش و کل و بز هستند.
انتهای پیام
نظرات