• سه‌شنبه / ۳ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۷:۳۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400010300996
  • خبرنگار : 71457

گفته‌های پولارد، متهم جاسوسی از آمریکا برای اولین بار درباره بازداشتش

گفته‌های پولارد، متهم جاسوسی از آمریکا برای اولین بار درباره بازداشتش

جاسوس اسرائیلی برای نخستین بار برخی از جزئیات بازداشتش که به اتهام جاسوسی از سازمان اطلاعات دریایی آمریکا به نفع اسرائیل صورت گرفته بود، برملا کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از القدس العربی، جاناتان پولارد که اواخر سال گذشته بعد از سپری کردن ۳۰ سال حبس در زندان‌های آمریکا به اسرائیل بازگشت، در مصاحبه با روزنامه یسرائیل هیوم گفت، با همسرش تماس گرفت و از عدم بازگشتش به منزل برای خوردن شام عذرخواهی کرد. وی در آن تماس از کلمه‌های رمز استفاده کرد که آن دو چند روز قبل در مورد این کلمات رمز توافق کرده بودند. وی از کلمه رمز آب دادن به کاکتوس استفاده کرد. این کلمه، طبق گفته پولارد، به معنای این بود که همسرش باید شهر را ترک کند، چراکه وی بازداشت شده است.

آن پولارد، همسر پولارد از دفتر تحقیقات فدرال گریخت و توانست خود را به آوییم سیلع، یکی از مسئولان سازمان جاسوسی اسرائیل که مسئول تماس با پولارد بود، برساند.

پولارد گفت، سیلع همسرم را ترک کرد و رفت، درحالیکه داستان چیز دیگری بود چون قرار بود همسرم به خارج از آمریکا انتقال پیدا کند.

وی سرنوشت همسرش "آن" در آن هنگام و اینکه آیا وی بازداشت شد یا خیر را برملا نکرد.

پولارد که در پاییز سال ۱۹۸۵ بازداشت شد، در این مصاحبه اعلام کرد که وی و "آن"، همسر سابقش باعث شدند که سیلع خارج از پیگرد دفتر تحقیقات فدرال بماند.

وی گفت که دفترتحقیقات فدرال او را در خارج از سفارت اسرائیل در واشنگتن بازداشت کرد و او خواهان اجازه به وی برای تماس با همسرش "آن" شد، چراکه "آن" و سیلع منتظر وی در رستورانی برای خوردن شام با هم بودند.

پولارد خاطرنشان کرد که دغدغه اصلی او در آن هنگام، خارج کردن سیلع از کشور بود، چراکه وی از مصونیت دیپلماتیک برخوردار نبود.

یسرائیل هیوم نوشت، پولارد خود را فردی دید که می‌توان از آن رهایی یافت، اما سیلع یک قهرمان و دارایی استراتژیک برای اسرائیل بود.

پولارد گفت: من صرفاً یک سرباز بودم.

وی درمورد ساعت‌ها و روزهای قبل از بازداشتش و گفتگویش با نگهبان امنیتی که او را از سفارت اسرائیل خارج کرد که باعث بازداشت وی شد، گفت: نگهبان امنیتی به من گفت: من متاسف هستم، اسرائیل به ما خبر داده است که تو باید از درب اصلی داخل و خارج شوی، من به او گفتم: نمی‌توانم به درب اصلی برسم، ۲۰ نیروی دفتر فدرال منتظر من در خارج هستند، آیا می‌دانی با من چه خواهند کرد؟ او گفت: متاسفم، تو باید خارج شوی.

در این راستا، پولارد، راوی ایتان، مسئول سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) و مسئول تماس‌ها با وی و نیز معاونان اسرائیلی دیگر وی را به خاطر بازداشتش مورد انتقاد قرار داد.

وی در این خصوص گفت که به هیچ وجه به عنوان یک جاسوس آموزش ندیده بود و طرحی برای فرار وجود نداشت و زمانی که نگرانی خود را ابراز کرد، ایتان نگرانی‌هایش را نادیده گرفت.

پولارد گفت که تنها انگیزه‌اش برای اقداماتی که کرد، تمایل به کمک به اسرائیل بود.

وی گفت: اسرائیل تحت ممنوعیت اطلاعاتی بود، آمریکایی‌ها از پشت به اسرائیل خنجر زدند و اطلاعاتی که بر اساس توافق‌ها باید می‌دادند، ارائه ندادند. فقط اطلاعات و داده‌ها از اسرائیل پنهان نشد، بلکه به اسرائیل دروغ هم گفته شد، من زمانی که این امر رخ داد، در نشست‌ها حاضر بودم. من گزینه‌ای نداشتم، تهدیدها علیه اسرائیل جدی بود. زمانی که یک کشور عربی سلاح‌های کشتار جمعی شیمیایی را توسعه داد و آمریکا این مساله را از اسرائیل مخفی کرد، باید انسان از خودش بپرسد که آیا این مساله بار دیگر رخ می‌دهد یا خیر.

اسرائیلی‌ها از عبارت "این امر بار دیگر رخ نخواهد داد"، در اشاره به جلوگیری از تکرار هولوکاست استفاده می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha