آیتالله حبیبالله شعبانیموثقی نماینده ولی فقیه در استان همدان در آیین افتتاحیه دوره ضیافت اندیشه دانشگاه علوم پزشکی همدان، با بیان اینکه بسیاری از مشکلات و گرفتاری های انسان در عالم به علت عدم شناخت صحیح از شخصیت انسان است، اظهار کرد: در این سیر ابدی زندگی دنیوی و اخروی، شناخت انسان مسأله مهمی است و در این مسیر جسم، مرکب حرکت است اما در مسیر کمال آدمی، باید باطن هم سالم باشد، مقرر شد انسان خلیفه خداوند بر روی زمین باشد تا هرکس خلیفه را دید انگار خدا را دیده باشد بر این اساس، خداوند به انسان علم داد و برای این علم، ملائکه در برابر انسان خضوع کردند.
وی ادامه داد: ۷۸۲ بار در قرآن موضوع علم مطرح شده و تمام عوالم موجود در وجود انسان قرار داده شده که اگر در این ظرفیت عظیم تدبر نشود بسیاری از ظرفیت ها از دست میرود اما به فعلیت رساندن این ظرفیتها نیازمند مربی و استاد است.
شعبانیموثقی بیان کرد: نقش استاد و مربی، به فعلیت رساندن استعدادهای درونی انسان است بنابراین لازم است بیشتر به خود فکر کنیم چراکه عالم، عالم تربیت است و نفس را باید به نحوی تربیت کنیم که عظمت وجود انسان پدیدار شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از پایه های شکلگیری تمدن، علم است، مطرح کرد: سیر رشد تمدن اسلامی بعد از حمله مغول دچار انحطاط شد و تمدنی که در آن حتی در دانشگاه جندی شاپور، جراحی چشم انجام میشد دچار زوال شد.
امام جمعه همدان با بیان اینکه یکی از واجبات جامعه اسلامی در فقه ما تربیت پزشک است، تبیین کرد: مناظره، مباحثه، تدریس و فراگیری علوم مختلف از جمله پزشکی توصیههای اسلام است که در همه عرصهها بر آن تأکید دارد.
وی با تأکید بر اینکه امروز ما در عرصههای پزشکی در دنیا حرف برای گفتن داریم و بزرگترین جراحان و متخصصان در کشور طبابت دارند، ادامه داد: خودباوریها در جامعه ما از دست رفته و فضایی ایجاد شده که شعار «ما میتوانیم» را کمرنگ کرده است.
شعبانیموثقی همچنین با اشاره به اینکه یکی از خصوصیات تمدن شیعی این است که بر محوریت انسان کامل شکل میگیرد و تا انسان کامل در رأس امر قرار نگیرد، تمدن مدنظر شکل نخواهد گرفت، ابرازامیدواری کرد که روزی شاهد دستیابی تمدن بزرگ اسلام به جایگاه شایسته خود باشیم.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز اظهار کرد: طی ۱۰ سال گذشته به طور میانگین در هر سال یک بار برنامه ضیافت اندیشه اساتید در دانشگاه برگزار شده که استادان به صورت فشرده و اختصاصی در ۱۶ ساعت آموزشی در این دوره حضور دارند.
حجتالاسلام والمسلمین سعید کاظمی با بیان اینکه اخلاق سیاسی، روشنفکری دینی، غرب شناسی، تمدن اسلامی و آشنایی با تمدن غربی مهمترین محورهایی هستند که در این دوره آموزش داده میشود، گفت: این محورها توسط اساتید بهنام و صاحب نظر کشوری تدریس می شود.
وی تبیین کرد: این دوره از ضیافت اندیشه استادان توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و با همکاری معاونت آموزشی دانشگاه در تاریخ ۱ تا ۴ بهمنماه سال جاری در مرکز همایشهای غدیر دانشگاه برگزار میشود.
کاظمی افزود: این دوره در قالب شش کارگاه با موضوعات سیاست و حکومت در قرآن و حدیث، تمدن اسلامی و تمدن غرب، دانشگاه تمدنساز اسلامی و با بهرهگیری از مدرسین برجسته کشوری در دو نوبت صبح و عصر با حضور بیش از ۱۵۰ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه برگزار میشود.
وی ادامه داد: برنامه صبحها از ساعت ۹ تا ۱۲:۳۰ ویژه اساتید بالینی و عصرها از ساعت ۱۴ تا ۱۷:۳۰ ویژه اساتید علوم پایه برگزار میشود و دیدار با خانواده شهدا و علما از جمله برنامههای جانبی دوره است.
کاظمی در پایان از اجرای برنامههای توانمندسازی و فرهنگی، هویتی در نهاد رهبری دانشگاه ویژه اساتید دانشگاه خبر داد و تصریح کرد: برگزاری اردوهای راهیان نور و دیگر برنامههای معرفتی و فرهنگی از جمله اقداماتی است که این نهاد با هدف افزایش مهارتهای توسعه فردی و توجه به ابعاد فرهنگی در دست اقدام دارد.
انتهای پیام
نظرات