• چهارشنبه / ۳۰ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۵۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 00062116392
  • خبرنگار : 30057

توسعه حمل و نقل هوشمند در منطقه ویژه اقتصادی سرخس

توسعه حمل و نقل هوشمند در منطقه ویژه اقتصادی سرخس

با هدف توسعه حمل و نقل هوشمند، تفاهم نامه همکاری ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی، حمل‌ونقل پیشرفته و مؤسسه منطقه ویژه اقتصادی سرخس منعقد شد.

به گزارش ایسنا، این تفاهم‌نامه همکاری، در راستای سیاست‌ها و رسالت ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی، حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در راستای استفاده از ظرفیت‌های حمل و نقل هوشمند به امضای منوچهر منطقی دبیر ستاد و محمدرضا کلایی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس رسید.

در این تفاهم‌نامه، ظرفیت‌های اجرایی و بی بدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس در حوزه حمل‌ونقل، لجستیک و ترانزیت بین‌المللی، به‌منظور دست‌یابی به‌راهکارهای توسعه ظرفیت حمل‌ونقل بین‌المللی کریدور سرخس و هوشمندسازی فرایندهای لجستیکی آن منطقه و استفاده از تجربیات فنی و اجرایی مشترک مورد توجه قرار گرفته است

با توجه به نقش بسزای حمل‌ونقل بین‌المللی در توسعه اقتصادی از دو منظر اقتصاد صنعت و اقتصاد حمل‌ونقل، و همچنین مد نظر قرار دادن جایگاه جغرافیایی منطقه ویژه اقتصادی سرخس در طرح ابتکار کمربند-راه با هدف اتصال شرق آسیا با اروپا، می‌بایست سیستم‌های حمل‌ونقلی در سطح بین‌المللی طراحی شود و مورد بهره‌برداری قرار گیرد. یکی از این الزامات، استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمندسازی فرآیندها در نقاط مرزی و مبادی گمرکی به‌شمار می‌رود.

به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی، در همین راستا، این تفاهم‌نامه با محورهایی چون همکاری در هوشمندسازی فرایندهای حمل و نقل و لجستیک منطقه اقتصادی سرخس، توسعه سامانه‌های زیرساختی و لجستیکی حمل و نقل در حوزه‌های ریلی و جاده‌ای، همکاری در انجام انواع مطالعات حمل‌ونقل هوشمند منطقه اقتصادی سرخس، همکاری در بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و توانمند در پیاده‌سازی سامانه‌های هوشمند، همکاری در شناسایی و بهره‌گیری از مراکز رشد و شتابدهی و سرمایه‌گذاران در بخش حمل‌ونقل هوشمند و همکاری در اجرای پروژه‌های پایلوت و ملی در بخش حمل‌ونقل هوشمند امضا شد.

با هدف چابک‌سازی تعاملات، سه طرح اولیه شامل طرح نوبت‌دهی هوشمند ناوگان جاده‌ای ورودی به پایانه‌ مرزی سرخس، هوشمندسازی ثبت اطلاعات واگن‌های ورودی و مدیریت عملیات مانوری واگن‌ها و عملیات انبارداری بارهای ورودی و خروجی و مطالعات جامع هوشمندسازی حمل‌ونقل در پایانه باری چند مدیر منطقه ویژه اقتصادی سرخس مورد توافق قرار گرفته و پروپوزال‌ انجام طرح‌ها توسط شرکت‌های مجری پیشنهاد شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha