به گزارش ایسنا، به نقل از راشا تودی، سفارت آمریکا در کانبرا روز سهشنبه با انتشار بیانیهای به روزنامه گاردین با اشاره به "چتر هستهای" آمریکا که براساس آن متعهد است تا توسط زرادخانه اتمی وسیع این کشور از برخی کشورهای غیرهستهای محافظت کند، اعلام کرد که امضای استرالیا درخصوص چنین معاهدهای به آمریکا "امکان گسترش روابط بازدارنده را نخواهد داد."
در بیانیه این سفارت آمده است: «درحالیکه ایالات متحده متوجه است و همچنین خواهان پیشروی به سمت اهداف خلع سلاح هستهای است، اما ما از معاهده ممنوعیت تسلیحات هستهای حمایت نمیکنیم زیرا چنین اقدامی مانع از بین بردن تهدیدهای جهانی میشود.»
این اظهارات پس از آن انجام شد که دولت استرالیا تغییر موضعی نسبت به معاهده منع تسلیحات هستهای در سازمان ملل نشان داد. نماینده کانبرا پس از آنکه دولتهای قبلی به طور مداوم علیه چنین طرحی رای دادند، از رای دادن به این طرح خودداری کرد.
برخلاف "پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای" (NPT) در سال ۱۹۶۸ که شامل تنها محدودیتهای نسبی میشود، معاهده جدید ممنوعیت تسلیحات هستهای به دنبال ممنوعیت "تمامی تسلیحات هستهای" از جمله آزمایش و ذخیره این تسلیحات است. درحالیکه تعدادی از قدرتهای هستهای معاهده انپیتی را امضا کردهاند اما هنوز هیچ کشوری این معاهده جدید را که از سال ۲۰۱۷ معرفی شده، امضا نکردهاند.
اگرچه کانبرا پیمان انپیتی را در سال ۱۹۷۰ امضا کرد و از آن زمان از حامیان خلع سلاح هستهای بوده، اما مدتهاست که زیر چتر هستهای آمریکاست. نیوزیلند در دهه ۱۹۸۰ اعلام کرد که "یک منطقه عاری از تسلیحات هستهای" است و حتی برخی از کشتیهای مجهز به تسلیحات هستهای آمریکا را از لنگر انداختن در منطقهاش ممنوع کرد اما استرالیا چنین اقداماتی را اتخاذ نکرده است.
براساس گزارشات و تحقیقات محلی، علیرغم تغییر موضع دولت آنتونی آلبانیز، نخستوزیر استرالیا نسبت به این معاهده، اما آمریکا به دنبال استقرار بمبافکنهای استراتژیک هستهای در خاک استرالیا و تبدیل این کشور به یک "مرکز نظامی علیه چین" است. براساس پیشنهاد پنتاگون، شش فروند هواپیمای بمبافکن بی-۵۲ استراتوفورترس آمریکایی در نزدیکی پایگاه نظامی نیروی هوایی سلطنتی استرالیا مستقر خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات