به گزارش ایسنا، با توجه به ممنوعیت صادرات مواد خام منیزیت از کشور، گروهی از پژوهشگران یکی از شرکتهای فناور مستقر در زاهدان تصمیم گرفتند وارد عرصه فرآوری این ماده معدنی شوند و در این راستا به تولید ۲ محصول نانو ذرات منیزیم و منیزیم کربنات با خلوص بالای ۹۸ دست یافتند. این دو محصول علاوه بر حاشیه سود مناسب، جزو مواد اولیه با خلوص بالایی هستند که در صنایع کاربردهای وسیعی دارند، ضمن آنکه قابلیت صادراتی نیز دارند.
طبق گزارش شرکت "Technavio" که تحت عنوان "گزارش بازار جهانی نانو ذرات اکسید منیزیم" منتشر شده است، بازار جهانی نانو ذرات اکسید منیزیم به دلیل افزایش تقاضا در کشورهایی چون چین، هند، آمریکا و همچنین کشورهای «EMEA» (متشکل از ۱۱۶ کشور اروپایی، خاورمیانه و آفریقا)، از رشد چشمگیری برخوردار است.
امیر نظر جنگجو از اعضای هیئت مدیره این شرکت فناور در گفتوگو با ایسنا، گفت: در این شرکت به تولید نانوذرات منیزیم اکساید و کربنات منیزیم دست یافتیم. این محصولات در صنایعی چون فولاد سازی، آرایشی بهداشتی، دارو، الکترونیک، لاستیک و رنگ کاربرد دارند.
وی با بیان اینکه مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این دو محصول به صورت داخلی تامین میشود، اظهار کرد: سنگ معدن از معادن استان زاهدان تهیه شده و پس از اعمال اقدامات فیزیکی و شیمیایی به نانوذرات تبدیل میشوند. این محصولات در حال حاضر در مرحله تولید نیمهصنعتی قرار دارند.
جنگجو، کاربرد نانوذرات اکسید منیزیم را در حوزههای الکترونیک، کاتالیز، سرامیک و محصولات پتروشیمی دانست و افزود: از نانو ذرات اکسید منیزیم همچنین میتوان برای ساخت سبک عایق حرارتی و تخته فیبر نسوز و سرامیک فلزی استفاده کرد. همچنین نانو ذرات اکسید منیزیم به عنوان افزودنی سوخت، پاککننده، ماده ضدانعطافپذیر و مهارکننده خوردگی در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد.
عضو هیئت مدیره این شرکت، ظرفیت تولید نانوذرات منیزیم اکساید و کربنات منیزیم در این شرکت را ۶ تن در ماه ذکر کرد و یادآور شد: تا پیش از این نیاز بازار داخلی به نانوذرات تنها از طریق واردات تامین میشد و در حال حاضر تنها تولیدکننده منیزیم اکساید نیز با درجه خلوص بالا در کشور هستیم.
وی، مقرون به صرفه بودن و دسترسی مداوم به این مواد را از مزایای این محصول داخلی دانست و یادآور شد: استفاده از نانوذرات در صنعت فولاد هنوز به خوبی جا نیفتاده است و تنها یک کارخانه فولاد از آن استفاده میکند که میزان مصرفی خود را از چین وارد میکند و این در حالی است که منیزیم اکساید مصرف بالایی در کشور دارد و سالانه ۱۰ هزار تن در صنایع داخلی مصرف میشود.
انتهای پیام
نظرات