به گزارش ایسنا، امروز ۱۲ تیرماه پویشی تحت عنوان فرهنگسازی "نجات قطرهها" با هدف مشارکت شهروندی و توجه به مسائل زیست محیطی ازجمله صرفهجویی در مصرف آب با حمایت و تعامل نهادها از جمله شرکت آب منطقهای استان البرز، دفتر توسعه و بهسازی حصارک بالا، سازمان سیما و منظر، شهرداری منطقه ۶ و همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در یکی از محلههای استان البرز (حصارک بالا) رقم خورد. ایده جذاب این پویش، علاوه بر شور و نشاط اجتماعی در بین شهروندان، نگارههای منحصربهفردی بر دیوارهای بوستان لاله در محله حصارک به تصویر درآورد و این فرصت را فراهم کرد تا کودکان دریافت خود را نسبت به مسئله صرفهجویی آب به تصویر بکشند.
در این برنامه آرینا نوروزی و سمانه موسوی دو عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صرفهجویی در مصرف آب را به شیوه قصه گویی روایت کردند. آرینا نوذری درباره این پویش گفت: کمبود آب دغدغه و مشکل جهانی است. از نظر من هرکسی باید با هر راهکاری که میتواند به صرفهجویی آب کمک کند.نوذری نوجوان ۱۵ ساله کرجی که خود ساکن محله حصارک است با تاکید بر اینکه بحران آب از مهمترین مشکلات جهان به شمارمیآید، اضافه کرد: نکته جالب در این پویش حضور کودکان و آشنایی آنها نسبت به مسئله کمبود آب بود.
سمانه موسوی عضو دیگر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منطقه ۴ درباره فرهنگسازی صرفهجویی آب، اظهار کرد: شاید صرفهجویی در مصرف آب برایمان سخت باشد ولی میتوانیم با روشهای مختلف همانطور که در قصه روایت کردهایم به محیطزیست خود کمک کنیم.
تابستون شده ، به خاطر همین بارون کمتر میباره. برکهها و درختها و گلها خشک شدند، همه حیوانات نسبت به کمبود اکسیژن حساس شدند و فقط پروانه خال خالی آب زیادی مصرف میکنه. حیوانات جنگل از پروانه میخوان صرفهجویی کنه. پروانه خال خالی گوش نمیکنه تا بلاخره خرگوش باهوش نظر میده نهال بکارن و آبی که باهاش میوهها رو میشورن رو به نهالها بدن که هم آبی هدر نره و هم آب و هوای جنگل رو خنک نگه داره"
نسترن کیوانپور از فعالان فرهنگی و اجتماعی استان، درباره برپایی این رویداد گفت: پویش فرهنگسازی نجات قطرهها با رویکرد مشارکتی رقم خورد. در برخی ازکشورها مشارکت در ابعاد شهروندی پیگیری و اجرا میشود البته چند سالی است در کشورهای جهان سوم در حال توسعه این رویکرد را به صورت مستمر و دقیق پیگیری میکنند.
وی در ادامه مطرح کرد: ما هم تلاش کردهایم تا به خود اتفاق مردم محلهها، اقدامات مشارکتی انجام بدهیم. به نظر میرسد که اینگونه احساس تعلق خاطر بیشتری به محیط و موقعیت مکانی خود پیدا میکنند. معمولا چون شهروندان به ظرفیتهای محله خود توجه ندارند به همین دلیل مشارکت ضعیف است.
وی در ادامه گفت: ایده این رویداد مربوط به دفتر خدمات توسعه و بهسازی حصارک بالا است که با رایزنی و تعامل با فعالان، علاقهمندان، سمنها و مسئولان به موضوع پرداخته شد.
کیوانپور افزود: مدیریت شهری میتواند محله به محله مشارکت مردم را تقویت کند. همین مسئله اگر در جمع آوری زباله اتفاق افتاده بود و از محلهها شروع میشد برخورد مردم خیلی بهتر بود.
وی در پایان گفت: یکی از حوزههای محیط زیستی "کمبود جدی آب" است بنابراین آموزش کودکان و نوجوانان به دلیل اثرپذیری و اثر گذاری بالا در تغییر رفتار مصرف آب بسیار اهمیت دارد. همچنین کودکان و نوجوانان نسل آینده کشور، بهرهبرداران ،مدیران و تصمیم سازان آینده در خصوص مدیریت منابع آب هستند. امیدواریم این رویدادها ادامه داشته باشند و شهر دوستدار کودک را از خود کودکان شروع کنیم.
انتهای پیام
نظرات