سید جواد ساداتی نژاد در جلسه شورای اداری استان گیلان، اراضی کشاورزی گیلان را ۴۳۰ هزار هکتار دانست و اظهار کرد: گیلان سه درصد اراضی کشاورزی کشور را داراست و ۳۰ درصد اشتغال گیلان به کشاورزی تعلق دارد.
وی صادرات محصولات کشاورزی گیلان در سال را حدود ۶۰۰ میلیارد دلار دانست و افزود: سالانه سه میلیون تن محصول کشاورزی توسط ۴۰۰ هزار تولیدکننده به بازار عرضه می شود.
وزیر جهاد کشاورزی، ۴۸ درصد اقتصاد گیلان را کشاورزی دانست و عنوان کرد: گیلان قطب تولید دومین غله مهم کشور بوده و به دنبال خودکفایی در تولید برنج هستیم تا از واردات سالانه یک میلیون تنی جلوگیری کنیم. در این راستا نیاز به زهکشی اراضی داریم تا از آب سبز و بدون نیاز به منابع آب جدید استفاده کنیم و لذا ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این حوزه تخصیص دادیم.
ساداتی نژاد بر بازسازی آب بندان ها و استخرهای ذخیره آب و نوسازی و بازسازی و جوان سازی باغات پای و مرکبات و زیتون تاکید کرد و گفت: گیلان قطب تولید فندق و کیوی بوده و لذا مرکز تحقیقات فندق و کیوی را تاسیس خواهیم کرد.
وی با اشاره به اهمیت قرنطینه محصولات کشاورزی صادراتی، خاطرنشان کرد: سه پست جدید قرنطیته ایجاد می شود تا از آفات و بیماری ها جلوگیری کنیم و فعالیت خوبی در حوزه سلامت محصولات کشاورزی داشته باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تخصیص ۵۰ میلیارد تومانی برای مزارع پرورش خاویار، تصریح کرد: شمال کشور به جنگل شناخته می شود و لذا ۴۰ میلیارد تومان برای چنگل و ۴۰ میلیارد تومان برای آبخیزداری پیش بینی کردیم.
وی یکی از ظرفیت های گیلان را گردشگری کشاورزی دانست و بیان کرد: به دنبال تولید و تکثیر گیاهان زینتی و درختان هستیم و سالانه ۲۰۰۰ کانتیتر صادرات داریم. همچنین خرید تضمینی برگ سبز چای و خرید مرکبات شرق گیلان و حمایت از زراعت چوب و توجه به نوغان در دستور کار است.
رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی، نیز، از تخصیص اعتبار ۲۱۷۶ میلیارد تومانی برای ۲۶ پروژه راه و شهرسازی استان گیلان خبر داد و گفت: گیلان و استان های شمالی تزدد ملی دارند و باید به جاده ها توجه ویژه شود، زیرا ترافیک و تصادفات بالاست.
وی با اشاره به گرانی طرح های حمل و نقلی در گیلان به واسطه تملک زمین، افرود: تامین مصالح جهت زیرسازی و روسازی نیز گران تمام می شود.
وزیر راه، ظرفیت بندری ۳۰ میلیون تنی گیلان را تا چند سال آینده کافی دانست و اضافه کرد: باید به سمت حمل و نقل ترکیبی برویم و کمبود در حوزه کشتی داریم همچنین باند فرودگاه رشت را تکمیل خواهیم کرد.
قاسمی، با بیان اینکه تا چهار سال ۹۰ هزار واحد مسکن ملی باید در گیلان ساخته شود، گفت: ۱۳ هزار و ۸۰۰ مترمربع برای ۲۲ هزار واحد تعیین شده و عملیات را اجرا کردیم، اما زمین همچنان مسئله گیلان بوده و باید از زمین های دولتی برای ساخت مسکن استفاده کنیم.
انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در ادامه، نیمی از ۸۰ تعاونی گیلان را مربوط به بانوان دانست و بیان کرد: نرخ مشارکت اقتصادی بانوان گیلانی شش درصد بالاتر از کشور بوده و در صنایع خلاق همچون رشتی دوزی و حصیربافی و تنوع غذایی و آی.تی و کسب و کارهای مجازی پیشتاز هستند.
وی مسائل زنان و خانواده را مرتبط با قدرت نرم کشور دانست و عنوان کرد: با افزایش زنان سرپرست خانوار در گیلان مواجه هستیم که یک سوم آنان بیمه ندارند؛ همچنین گیلان سالمندترین استان کشور بوده و ۱۳ تا ۱۶ درصد جمعیت سالمند هستند و جزو کمترین نرخ های باروری است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان، خواستار حمایت بانک ها از مشاغل خانگی شد و گفت: ایجاد بازارچه های خوداشتغالی در ۹ شهرستان و اعتبار برای توسعه مرکز ناباروری رشت را دنبال می کنیم.
دکتر بهرام عین الهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در پایان، با اشاره به واکسیناسیون گسترده گیلان، خاطرنشان کرد: در گیلان ۹۵ درصد دز اول و ۸۵ درصد دز دوم را تزریق کردند.
وی با اشاره به کمبود تخت بیمارستانی در گیلان، خاطرنشان کرد: ۲۶۰۰ تخت و ۳۰۰ تخت آی.سی.یو در گیلان داریم که ضریب ۱.۲ دارد، در حالی که ضریب کشور ۱.۵ است. همین تخت ها نیز عمدتا فرسوده هستند.
وزیر بهداشت، از تخصیص اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومانی برای ترمیم بیمارستان ها و ۳۰۰ میلیارد تومانی برای تکمیل و تجهیز مرکز آموزشی لاکان خبر داد و بیان کرد: ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه سه بیمارستان رازی، شفا و پورسینا، درمانگاه امام سجاد(ع) رشت و درمانگاه تالش تخصیص یافت. بیمارستان دکتر پیروز لاهیجان نیز نیازمند تجهیز و دانشگاه آزاد لاهیجان خواستار راه اندازیرشته دندانپزشکی است.
انتهای پیام
نظرات