آیتالله لطفالله دژکام سهشنبه ۱۸ آبان در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی ایران، تصریح کرد: ساختار حقوقی کشور هم اکنون در چارچوب حقوقی مشکلاتی دارد که نیاز است اصلاح فرآیندها در آن اجرایی شود.
او افزود: به طور مثال؛ بانک به یک واحد تولیدی وام میدهد و سود مرکب که مصداق رِباست و جریمه دیر کرد را دریافت میکند و در نهایت مجموعه قوانینی که هم حاکم است که موجب میشود تا واحد تولیدی را تعطیل و کارگران را بیکار و تولید ملی را دچار لطمه کنند؛ این کار ظلم است و باید جلوی آن از طریق وضع قوانین جدید گرفته شود.
امام جمعه شیراز در خصوص انتقال سپردههای مردم فارس از بانکهای استان به مرکز و جاهای دیگر نیز گفت: مرحوم آیتالله ایمانی، امام جمعه فقید شیراز ۹ سال پیش گله کرد و بنده نیز چند خطبه در این رابطه خواندهام اما اصلاح نمیشود.
آیتالله دژکام از رئیس اتاق بازرگانی کشور خواستار پیگیری این مهم شد و تاکید کرد: باید این موارد را به شکل قاعدهمند حل کنیم؛ زیرا بانک خصوصی که به کنار، بانک دولتی هم زیر بار نمیرود.
او خاطرنشان کرد: ما بیماری و مشکل را شناسایی کردهایم اما در نسخهای که باید ارائه شود و عمل کنیم، گیر داریم و دوباره همه در جلسات تنها در خصوص بیماری صحبت میکنند و این باید تغییر کند و نیازمند یک همت عالی در همه مدیران است.
نماینده ولیفقیه در فارس با بیان اینکه سیستم طوری تعریف شده که وقتی میخواهیم اصلاحش کنیم به من نوعی به عنوان روحانی لطمه میخورد و انجام نمیگیرد، عنوان کرد: شجاعت و شهامت میخواهد که این جراحی انجام گیرد.
آیتالله دژکام خطاب به رئیس اتاق ایران گفت: شما به عنوان اتاق بازرگانی در این سیستم منافعی دارید اما منافع بزرگ تری هم هست که دارد از بین میرود.مثل خمس دادن؛ در خمس میدانیم که مال از جیب میرود ولی باور داریم که ضرر نیست چون برای خداست و جای دیگری جبران میشود و همین خمس به عدالت اجتماعی نیز کمک میکند.
او با تاکید بر اینکه اگر کشور میخواهد اصلاح شود باید روی این مسائل فکر کنیم، افزود: مسلما ساختار فعلی به همین شکل از روحانیت تا بازرگانی و بازار و اتاق اصناف و دولت همه در همین قالب بسته شدهاند و وقتی گفته میشود خطا دارد و باید اصلاح شود، بقیه در همین قالب احساس میکنند که ممکن است لطمه بخورند و به همین دلیل مقاومت میکنند.
حرکت دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد باید متفاوت باشد
رئیس اتاق ایران نیز گفت: در وضعیت فعلی دولت سیزدهم امیدهای تازه ای را در کشور ایجاد کرده اما نکته مهم تمام فعالیت ها و اقدامات این است که این امیدهای تازه در مسیر حرکت کشور به ناامیدی تبدیل نشود.
غلامحسین شافعی بیان کرد: با بررسی عادلانه دولت ها از بعد از انقلاب تاکنون هیچ دولتی به اندازه دولت سیزدهم با مشکلات و مسایل متعدد روبرو نبوده است و مشکلاتی مانند تحریم ها، مسایل اقتصادی و معیشت مردم، خشکسالی و مسایل متعدد کشور بار سنگینی را بر دوش دولت گذاشته است که هر کدام از این مسایل طلب می کند حرکت کشور متفاوت از گذشته باشد.
وی افزود: امروز موضوع رفاه و معیشت مردم یک اولویت مهم در کشور است که نمی شود مشکلات این بخش را مقطعی و با اقدامات کوتاهی مانند پخش کردن پول در کشور حل کرد بلکه فعالیت در حوزه اقتصاد و رفع پایدار مشکلات معیشتی مردم نیاز به بالابردن و بهبود وضعیت اشتغال در کشور دارد.
شافعی با تاکید بر اینکه اقدامات دولت سیزدهم تاکنون امیدوار کننده بوده اظهارداشت: باور دولت سیزدهم بر توجه به نظرات بخش خصوصی است و تاکنون نیز تعامل خوبی بین دولت و بخش خصوصی در سطح کلان وجود دارد لذا اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی که وظیفه مهم مشاوره سه قوه را بر عهده دارد تلاش می کنیم این امید تازه نگه داشته شود.
وی تعامل سازنده و مثبت اتاق بازرگانی شیراز با بخش دولتی استان را مثالزدنی و مطلوب عنوان کرد و ادامه داد: به دلیل تعامل خوب بخش دولتی و خصوصی و تمرکز بر بهبود فضای کسب و کار و کاهش مشکلات اقتصادی استان؛ اتاق شیراز ایده ها و اقداماتی ارزشمندی به ویژه در بخش کشاورزی را در کشور انجام داده است که تاثیر ملی داشته است.
شافعی ضمن تاکید بر اهتمام ویژه مسئولان استانی به اقتصاد و فضای کسب و کار در استان ها اضافه کرد: امروز اتاق بازرگانی شیراز خدمتگذاری ملی دارد و این اتاق در بسیاری از رتبه های جز اتاق های برتر کشور است.
انتهای پیام
نظرات