حجتالاسلام سید حسین علوی ۱۸ آبان در مراسم نوزدهمین سالگرد شوراهای حل اختلاف و تجلیل از اعضای برتر این شوراها در دادگستری اردبیل اظهار کرد: از مجموع پروندههای ورودی به شوراهای حل اختلاف 60 هزار پرونده در 7 ماهه امسال مختومه شده و همچنان سرعت رسیدگی به پروندهها در این شورا بالاست.
وی تصریح کرد: از این تعداد 16 هزار فقره منجر به صلح و سازش و مصالحه شده که 37 درصد پروندههای ورودی را تشکیل میدهد.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان اردبیل ویژگیهای مراکز شورای حل اختلاف را در رسیدگی به پروندهها انعطاف پیگیری، دسترس بودن امکانات، تخصصی بودن و سهولت در کار رسیدگی اعلام کرد و گفت: عمده پروندههای رسیدگی شده در شوراهای حل اختلاف و همچنین آرای صادر شده از اتقان بالایی برخوردار است.
علوی افزود: بر اساس سند تحول قوه قضائیه به امر صلح و سازش، داوری و میانجگری در پروندههای ارجاعی از دادگستریها توجهی جدی شده و تلاشمان بر این است تا این امور همچنان توسعه یافته و تقویت شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: از سال گذشته ساماندهی نیروهای ستادی و کارکنان شوراهای حل اختلاف را آغاز کردیم و به طور جدی در نیمه اول سال گذشته سعی شد تا این کار به سرانجام برسد.
علوی بازرسی از شوراهای حل اختلاف استان را با هدف تقویت بحث آموزش و نظارت یادآور شد و اضافه کرد: در شوراهای حل اختلاف تاکید بر تقویت مباحث آموزشی بوده که به دلیل شرایط کرونایی هم آموزش مجازی و هم حضوری در دستور کار قرار گرفته است.
وی بیان کرد: با توجه به حجم زیادی مراجعات به شورای حصر وراثت و تأمین دلیل سعی کردیم تا حذف فیزیکی پروندهها را در این شعب انجام داده و کار در بستر الکترونیکی و با سرعت و جلب رضایت مردم به انجام برسد.
علوی پالایش پروندهها در صدور احکام و همچنین سرعت رسیدگی به پروندهها را از دیگر اقدامات مؤثر در این مجموعه اعلام کرد و ادامه داد: با ارزیابی کشوری شوراهای حل اختلاف استان جایگاه دوم را به دست آوردند که عمده شاخصهای اعلام شده در بخش مصالحه، داوری و میانجگری بوده است.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در سال 99 تعداد پروندههای قتلی که رضایت شاکیان دریافت شده 17 مورد بوده و امسال نیز 5 پرونده به نتیجه رسیده و 9 فقره پرونده نیز در دست پیگیری و اقدام است.
حجتالاسلام علوی تصریح کرد: در 7 ماهه امسال 62 هزار و 15 فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف ارجاع شده که 37 درصد آنها با صلح و سازش مختومه شده است.
وی در مورد آزادی زندانیان جرایم غیرعمد نیز گفت: با همکاری ستاد دیه و شعب تخصصی شورای حل اختلاف در زندانها سال گذشته 634 نفر و 7 ماهه امسال نیز 325 نفر آزادی زندانیان جرایم غیرعمد به انجام رسیده است.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان اردبیل تقویت امر صلح و سازش و مصالحه را در جامعه بر اساس آموزههای دینی و آیات و روایات یادآور شد و گفت: باید رسانهها و اصحاب قلم در این زمینه یاریگر ما باشند تا ما بتوانیم این فرهنگ غنی اسلامی و دینی را در جامعه گسترش دهیم.
در این مراسم از اعضای برتر شوراهای حل اختلاف استان اردبیل با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات