به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری یونهاپ، یک مسؤول دفتر ریاستجمهوری کره جنوبی که خواست نامش فاش نشود، به خبرنگاران توضیح داد، ادامه توانمندیهای هستهای کره شمالی ثابت میکند نیاز شدیدی به مشارکت دادن همسایه شمالی در مذاکرات حل مشکل وجود دارد.
او افزود: کره جنوبی و آمریکا به شکل پیشدستانه بر انجام مذاکره با کره شمالی براساس تصور مشترک اوضاع کنونی تلاش میکنند.
این مقام کره جنوبی در پاسخ به سوالی درباره افزایش شدید بودجه دفاعی در سایه دولت مون جائه این، گفت، موضع دفاعی قوی و افزایش هزینه مرتبط با آن همان پیششرطها برای خلع سلاح هستهای در شبه جزیره کره و برقراری صلح هستند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیشتر در گزارش سالانه خود اعلام کرد، به نظر کره شمالی فعالیت راکتور هستهای در مجتمع هستهای یونگبیون در شمال پیونگ یانگ را از مدتها پیش از سرگرفته است.
از طرفی دیگر، لی این یونگ، وزیر اتحادیه کره جنوبی خواستار ازسرگیری زودهنگام مذاکرات با کره شمالی شد و مذاکره را تنها راه برای تحقق اهدافی که همه به دنبالش هستند، توصیف کرد.
او در همایش جهانی صلح کره که سالانه وزارت اتحادیه برگزار میکند، از کره شمالی خواست مذاکراتی درباره همکاری بین دو کره در زمینههای انسانی برگزار کند.
این مقام کره جنوبی افزود: حتی بدون وجود شرایط مناسب برای مذاکره کره جنوبی، شمالی و آمریکا باید کانالهای مذاکره را باز کنند و با هم بنشینند و مذاکره را آغاز کنند. زیرا مذاکره تنها راه تحقق اهداف مورد نظر است.
او ادامه داد: نشستن پای میز مذاکره بعید نیست، همچنین مسیر به سوی اعتماد سازی اصلی که میتواند دشمنی طولانی مدت را از طریق مذاکره از بین میبرد، فراهم است اما ما وقت زیادی نداریم.
لی ابراز امیدواری کرد کره شمالی درباره همکاری در زمینههای انسانی مذاکره انجام دهد زیرا آن با چالشهای کرونا و تحریمهای جهانی روبهرو است.
او خواستار اجرای جسورانهتر و منعطفتر تحریمها علیه کره شمالی به شیوهای شد که همکاری در زمینههای انسانی را میسر کند.
این مقام همچنین وعده حمایت بیشتر از سازمانهای مدنی و بینالمللی برای پروژههای انسانی در کره شمالی را داد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز در پیام ویدیویی به این همایش گفت، صلح و مذاکره دو شرط اصلی برای حل مشکلات جهانی نظیر کرونا و تغییرات آبوهوایی هستند. او وعده حمایت از پیشبرد همکاری بین دو کره را داد.
انتهای پیام
نظرات