• دوشنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۶:۲۸
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 00061755844

رئیس انجمن ویروس‌ شناسی ایران:

مهار کرونا نیاز به مدیریت یکپارچه و پویا دارد

مهار کرونا نیاز به مدیریت یکپارچه و پویا دارد

ایسنا/گلستان رئیس انجمن ویروس‌ شناسی ایران گفت: برای مهار کرونا نیاز به مدیریت یکپارچه، پویا، مستمر، جهادی و انقلابی داریم. یکی از اشتباهات ما در مدیریت کرونا این بود که متخصصان در عرصه‌های مختلف پزشکی و همچنین اجتماعی در کنار هم قرار نگرفتند.

دکتر علیجان تبرایی ظهر امروز (دوشنبه ۸ شهریورماه) در کرسی آزاد اندیشی با موضوع "مقابله با کرونا؛ چالش‌ها و راهکارها" در گرگان اظهار کرد: در سال ۲۰۰۹ پاندمی بزرگ آنفلوآنزا را در جهان داشتیم و انتظار می‌رفت که ده سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۹ مجدداً پاندمی بزرگ این بیماری را داشته باشیم و به همین خاطر بود که در ابتدای زمان شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۱۹، گمان بر این بود که پاندمی آنفلوآنزا اتفاق افتاده است.

وی با تأکید بر اینکه یکی از معضلات ویروس‌ها، بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات است، گفت: بیش از ۵۰ درصد بیماری‌های ویروسی، بین انسان و حیوانات مشترک است.

رئیس انجمن ویروس‌ شناسی ایران خاطرنشان کرد: بیماری‌هایی مانند کرونا به ما نشان دادند بیماری‌ها فراتر از مرزها هستند و می‌توانند زندگی بشریت را از نظر سلامتی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تحت تأثیر قرار دهند.

تبرایی به مدیریت کرونا در جهان اشاره کرد و گفت: اگر مدیران کشورها تلاششان این باشد که فقط کشور خودشان را ایمن کنند، در مدیریت کرونا موفق نخواهند بود. برای اینکه شرایط ایمن از نظر شیوع کرونا داشته باشیم باید جامعه جهانی در کنار هم باشند و واکسیناسیون در همه کشورها اتفاق بیافتد.

وی بیان کرد: تاکنون چهار واریانت نگران‌کننده آلفا، گاما، دلتا و لامبدا از ویروس کرونا معرفی شده‌ است و شاید باز هم واریانس‌های خطرناک دیگری از این ویروس داشته باشیم. همان‌طور که در گذشته بشر با کمک واکسن توانست بیماری‌های خطرناکی مانند ابولا را ریشه‌کن کند، در مواجهه با کرونا نیز باید به سطحی از تولید واکسن برسیم که بتوانیم با سرعت بخش اعظم جامعه را واکسینه کنیم تا زنجیره این بیماری قطع شود.

رئیس انجمن ویروس‌ شناسی ایران ادامه داد: با واریانت ووهان نیاز به واکسینه کردن ۶۰ درصد جمعیت بود اما در واریانت آلفا این عدد به ۷۰ درصد و الان نیز در واریانت دلتا به ۸۳ درصد رسیده است. احتمال اینکه در آینده با واریانت‌های جدید شرایط سخت‌تری داشته باشیم، دور از انتظار نیست.

تبرایی تصریح کرد: امیدواریم در کشور با واردات واکسن و همچنین تولید واکسن داخلی، قبل از عوارض ناگوار دیگر کرونا، این بیماری را مدیریت کنیم.

وی با تأکید بر اهمیت شفافیت و مدیریت یکپارچه، گفت: متأسفانه در برخی موضوعات از جمله واکسن شاهدیم افرادی اظهارنظر می‌کنند که هیچ تخصصی ندارند. همین مسئله هم باعث به وجود آمدن مشکلاتی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha