• جمعه / ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۳:۵۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 00061746463
  • خبرنگار : 30165

لزوم توجه به مهارت تفکر نقادانه در دانشجویان

لزوم توجه به مهارت تفکر نقادانه در دانشجویان

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در یک طرح تحقیقاتی نگرش دانشجویان پزشکی این دانشگاه را نسبت به تفکر نقادانه بررسی کردند. نتایج این بررسی نشان داد بیشتر دانشجویان پزشکی دانشگاه دارای تمایل منفی نسبت به تفکر انتقادی هستند و درصد قابل توجهی نسبت به تفکر نقادانه بی‌تفاوت بوده و هیچ کدام از افراد شرکت‌کننده در این مطالعه دید مثبتی به این نوع مهارت‌ها نداشتند.

به گزارش ایسنا، مهارت تفکر نقادانه یکی از مهارت‌های اصلی در بین دانشجویان است و باید توجه ویژه‌ای به پرورش و گسترش آن کرد. به همین دلیل پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در یک طرح تحقیقاتی نگرش دانشجویان پزشکی این دانشگاه را نسبت به این مهارت و ارتباط تفکر نقادانه با عزت نفس آن‌ها را بررسی کردند.

نتایج این مطالعه نکات قابل تأملی به همراه داشت. طبق این نتایج بیشتر دانشجویان پزشکی دانشگاه دارای تمایل منفی نسبت به تفکر انتقادی هستند و درصد قابل توجهی نسبت به تفکر نقادانه بی‌تفاوت بوده و هیچ کدام از افراد شرکت‌کننده در این مطالعه دید مثبتی به این نوع مهارت‌ها نداشتند.

همچنین بررسی‌های این مطالعه نشان داد ارتباط تنگاتنگی بین مهارت تفکر نقادانه و سطح عزت نفس دانشجویان وجود دارد و بین امتیاز مهارت تفکر نقادانه و سطح دوره دانشجویی بر اساس سال ورودی ارتباط قابل توجهی برقرار است. به طوری‌که هرچه تعداد سال‌های دانشجویی فرد بالاتر باشد، مهارت تفکر نقادانه وی نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به این که نگرش دانشجویان به مهارت تفکر نقادانه در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز مطلوب نیست، پژوهشگران این مطالعه توصیه می‌کنند در حوزه آموزش این مهارت به دانشجویان تلاش ویژه‌ای شود. این آموزش و انتقال مهارت باید در تمامی ارکان آموزش از قبیل نحوه تدریس، از طریق برگزاری کارگاه‌ها و همچنین در آموزش بالینی و از طریق آموزش استدلال بالینی انجام گیرد.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی رابطه بین عزت نفس و تفکر انتقادی در دانشجویان پزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و علی دلیرروی فرد، علی خوانین، مهدی سیاح برگرد و شبنم قاسمی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha