شاهین شفیعی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: پروژه آگاهی افزایی مشارکتی کووید ۱۹ یک طرح بینالمللی برای افزایش آگاهی جوامع مختلف در خصوص پاندمی ویروس کرونا در سطح جهانی است. این پروژه با حمایت دفتر کمکهای کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی برنامه عمران سازمان ملل متحد (SGP-UNDP) در ایران هم در از طریق برخی سازمانهای مردم نهاد به عنوان مجریان طرح در حال اجراست.
وی افزود: دلیل اصلی اجرای این پروژه از طریق سمنهای محیط زیست به دلیل منبع بینالمللی تامین کننده مالی آن یعنی همان برنامه تسهیلات کوچک محیط زیست جهانی است.
مدیرعامل انجمن مردم نهاد آوای طبیعت نیشابور خاطرنشان کرد: از طرفی پاندمی عوامل بیماریزا در سطح جهانی میتواند یکی از دلایل تخریب محیط زیست و بر هم خوردن تعادل بیولوژیک نیز باشد که یکی از نتایج آن هم میتواند جهشهای ویروسی باشد.
شفیعی یادآور شد: انجمن آوای طبیعت نیشابور به عنوان یک سازمان مردم نهاد محیط زیستی شناخته شده در سطح شهرستان و استان خراسان رضوی مطرح است و عضویت انجمن در شبکه تشکلهای محیط زیست خراسان رضوی از یک سو و ارتباط با شبکه ملی محیط زیست سبب معرفی و شناخت انجمن ما در سطح کشوری شده است.
وی افزود: از این رو دفتر برنامه عمران سازمان ملل متحد در ایران نیز به سمنهایی که سابقه فعالیت و توانمندی به نسبت بیشتری در اجرای طرحها داشتهاند، این پروژه را پیشنهاد و درخواست همکاری داشتهاند که پس از ارسال پروپوزال طرح از طرف انجمن مورد پذیرش دفتر محترم برنامه عمران سازمان ملل متحد در ایران قرار گرفت و انجمن ما هم یکی از ۲۷ سمن فعال در این طرح در سطح کشور شد.
مدیر اجرایی پروژه آگاهی افزایی مشارکتی کووید ۱۹ در شهرستان های فیروزه، زبرخان و نیشابور، گفت: این پروژه عملا از دی ماه سال ۱۳۹۹ آغاز شده و طی مراحل اولیه در سال جاری به مرحله عملیاتی رسیده است؛ تا کنون چندین کارگاه آموزشی با کمک دانشکده علوم پزشکی نیشابور برنامه ریزی و اجرا کردهایم که خوشبختانه استقبال خوبی شده است.
شفیعی افزود: تا اکنون حدود ۱۲۰۰ نفر در برنامههای آموزشی آنلاین انجمن در خصوص طرح آگاهی افزایی مشارکتی کووید ۱۹ شرکت داشتهاند و از آنجایی که طرح در ابتداء برنامههای آموزشی قرار دارد، پیش بینی میشود تا انتهای پروژه که اواخر شهریور ماه سال جاری است بیش از ۵۰۰۰ نفر از طریق برنامههای آنلاین و بیش از ۵۰۰ نفر در کارگاههای میدانی در شهرستانهای نیشابور، فیروزه و زبرخان مورد آموزشهای طرح قرار گیرند.
مدیرعامل انجمن مردم نهاد آوای طبیعت نیشابور ادامه داد: یکی دیگر از فعالیتهای طرح ما توزیع اقلام بهداشتی شامل الکل ۷۰ درصد و ماسک سه لایه نیز است که هر ماه و به مدت هفت ماه از اسفند ۱۳۹۹ تا پایان شهریور ۱۴۰۰ بین ۲۷۰ نفر از افراد معرفی شده توزیع شده و یا خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: افراد مشمول دریافت بستههای بهداشتی بر اساس نیازمندی مالی و یا وجود بیماری خاص مورد شناسایی قرار گرفتهاند که شامل افرادی از ۹ روستای بزرگ و پرجمعیت شهرستانهای نیشابور، فیروزه و زبرخان و چندین مرکز نگهداری سالمندان و معلولان و محلات محروم شهری هستند.
شفیعی گفت: در کل کشور ۲۷ انجمن و سمن درگیر اجرای این پروژه هستند که خوشبختانه سهم استان خراسان رضوی سه تشکل مردم نهاد است و جالب است بدانید هر سه تشکل به نحوی با شهرستان نیشابور یا زبرخان مرتبط هستند.
مدیرعامل انجمن مردم نهاد آوای طبیعت نیشابور افزود: در این طرح حامی مالی پروژه یعنی دفتر کمکهای کوچک محیط زیست جهانی و برنامه عمران سازمان ملل متحد در ایران بوده و همچنین دانشکده علوم پزشکی نیشابور، اداره بهزیستی شهرستان و اداره آموزش و پرورش نیشابور نیز در برگزاری کارگاههای آموزشی ما را یاری کردند.
انتهای پیام
نظرات