• پنجشنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 00061650883
  • منبع : مطبوعات

افزایش جمعیت تشویق می‌خواهد، نه اجبار

افزایش جمعیت تشویق می‌خواهد، نه اجبار

طرح تعالی خانواده و تشویق به فرزندآوری را ما در مجلس دهم هم دنبال می‌کردیم. موارد خوبی در طرح عنوان شده بود که کارش در کمیسیون فرهنگی به اتمام رسیده بود و در نوبت طرح در صحن قرار داشت. تنها موضوع منابع مالی آن محل تردید بود چون نمی‌خواستیم باری به دولت تحمیل شود بدون آنکه منابع مشخصی داشته باشد و در نتیجه مواد آن محقق نشود. در آن طرح محور بر تشویق بود: تشویق جوانان به ازدواج، فراهم آوردن فرصت‌های شغلی و مواردی از این قبیل.

به گزارش ایسنا، سیده فاطمه ذوالقدر - نماینده پیشین مجلس - در ادامه یادداشت خود در روزنامه «اعتماد» نوشت: آنچه بر سر مساله غربالگری از سوی مجلس فعلی به میان آمده است اگر قرار باشد سلامت مادر و فرزند را در معرض خطر قرار دهد باید با احتیاط بسیار بررسی شود. یک سری از غربالگری‌ها در برنامه ششم تصویب شده بود تا مادران با تشخیص پزشک بتوانند از آن استفاده کنند. برای همین خود طراحان این طرح اگر حقیقتا متوجه باشند که موارد ذکر شده ممکن است به صورت مشخص این آسیب‌ها یا آن ضررها را داشته باشد قطعا خودشان هم ممکن است طرحی که ممکن است بدون کارشناسی لازم و عجولانه تهیه شده باشد را پس بگیرند.

غربالگری یک فرصت است؛ فرصتی که اجازه می‌دهد جلوی خطرها و ریسک‌هایی گرفته شود. کسی که خواسته است مادر شود حتما می‌خواهد که فرزندی داشته باشد اما اگر خدای نکرده تشخیص داده شود که جنین مشکلی دارد و ممکن است خودش دچار آسیب جدی شود یا به مادر آسیبی وارد کند قطعا باید با نظر پزشک در موردش تصمیم‌گیری شود. اصولا مگر هدف ما از افزایش جمعیت چیست؟ می‌خواهیم فرزندان سالم به جامعه تحویل دهیم که برای آبادی آن تلاش کنند اما اگر شرایط به گونه‌ای باشد که این فرد برای خودش و خانواده و جامعه تبدیل به باری شود چه؟ با چنین اتفاقی هدف اصلی تعالی خانواده و تشویق به فرزندآوری زیر سوال می‌رود.

وقتی پای مسائلی مانند افزایش جمعیت به میان می‌آید میان رویکرد تشویقی و تنبیهی تفاوت وجود دارد. هر کاری اگر بخواهد با زور و اجبار همراه باشد قطعا با واکنش منفی هم روبه‌رو خواهد شد. اگر واقعا شرایط ازدواج تسهیل شود، نگرانی بابت اشتغال و مسکن و آینده فرزند وجود نداشته باشد خب همه دلشان می‌خواهد که بچه‌دار شوند. در این شرایط است که می‌توانیم افزایش جمعیت داشته باشیم نه با زور و طرح‌های عجیب و غریب. رسیدن به این هدف نیازمند کمک به دولت و فراهم آوردن منابع مالی برای اجرای طرح‌های تشویقی است؛ طرح‌های کاملا کارشناسی شده. واقعیت این است همان طور که می‌دانیم بسیاری بودند که در انتخابات مجلس یازدهم شرکت نکردند و برخی از نمایندگان با حداقل رای وارد مجلس شدند. برای همین است که نگاه عمومی نسبت به طرح‌های اینچنینی که حس می‌کنند در آن زور و اجبار نهفته است، نگاه مثبتی نیست. تنها راه اصلاح این نگاه این است طرح‌هایی که در صحن مطرح می‌شوند، طرح‌هایی باشند که کاملا کارشناسی شده و تمامی جوانب را سنجیده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۶ ۱۱:۴۶

چه عجب یه نفر پیدا شد حرف حساب بزنه!

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۶ ۱۲:۱۷

پیچیدگی های دنیای امروز موجب شده یک سری دغدغه ها قبل از ازدواج و یک سری بعد از ازدواج و سری آخر فرزندآوری شده. قبل ازدواج شرط و شروط ها ، مهریه گاهی دخالت دیگران و سرکوب حق ازدواج گاهی هم اجازه ازدواج ، بعد از ازدواج در صورت ناسازگاری مشکلات طلاق بخاطر مهریه یا سرپرستی فرزند، عادت نادرست نگاه به افراد با سابقه طلاق و این باور که ازدواج تنها تجربه ای هست که به هیچ وجه نباید شسکت خورده باشد و شانس ازدواج مجدد آنها ، فرزندآوری هم دغدغه هست که آیا در صورتی که در مقطعی توانایی پاسخگویی به نیازها و آینده ی فرزند نباشد تکلیف چیست ؟ البته همه آگاه هستیم از این مسائل امّا تازگی آن در استمرار نبود برنامه و اصلاحات موثر است...

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۶ ۱۴:۲۷

سلام این طرح به این مهمی را ۴ سال فقط دنبال می کردید؟! خسته نباشید!!

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۶ ۱۵:۰۲

آره تشویق میخواد این حرفو تو جایی که بحث آزاد است بزن ببین نظر مردم چیه

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۶ ۱۵:۳۱

مردم تو خرج خودشون موندن دیگه چه جوری بچه بیارن با تورم 400درصذی

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۶ ۱۶:۲۹

فرزند آوری و ادامه نسل جزء حقوق اولیه بشر است ، هر آدم نرمالی که دستش به دهانش برسد و امکانات زندگیش مهیا باشد خود بخود اینکار را خواهد کرد، نمیشود جوانی را که شغل درست و حسابی ندارد، مسکن ندارد، درآمدش کفاف نمیدهد به زور وادار به فرزندآوری کرد

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۶ ۱۸:۴۲

در کشوری فقط دولتمردان به فکر خودشان هستند هیچ انتظاری نداشته باشید.

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۶ ۱۹:۳۲

متاسفانه ایران رکورد دار سریع ترین نرخ کاهش جمعیت و فرزندآوری در جهانه،درسته کشور باید برنامه ای برای افزایش جمعیت داشته باشه،ولی همین جمعیت ۸۰میلیونیو نباید در استانهای مرکزی و پایتخت جمع کنیم،باید در نواحی خلیج فارس و جزایر جنوبی اسکان بدیم،بیشتر جزایر جنوب ایران با کمترین جمعیت و بدون استفاده درست رها شده،ما نیازی به این همه جمعیت در شهرهای تهران،مشهد،اصفهان،تبریز نداریم باید هرچه سریع تر مناطق مرزی ایرانو تقویت کنیم

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۶ ۲۰:۳۳

با سلام لطفا قبل از هر حرفی اولین سوالی که از کارشناسان بپرسید که چند فرزند دارند بعد در مورد فرزند اوری نظر بدهند

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۶ ۲۳:۴۷

مسکن شخصی نباشد حماقت است ازدواج کنی

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۷ ۱۰:۴۸

همه اینها از روی شکم سیری حرف میزنند.، همه شان در فکر خودشان هستند .هیچکدامشان به حرفهایشان اعتقاد ندارند و عمل نمی کنند.، عملکردشان دراین چند سال همین را نشان میدهد. که خودتان دیدی و می بینید.مظلوم جوانان بی پناه ایرانی .