عضو هیات علمی مرکز تحقیقات چای کشور گفت: چای، نوشیدنی مورد علاقه اکثر مردم است و برای تهیه چای خوب، کارهای مختلفی باید انجام شود.
شیوا روفی گری حقیقت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه گیلان، با اشاره به اینکه چای، نوشیدنی مورد علاقه اکثر مردم است گفت: برای تهیه چای خوب، کارهای مختلفی باید انجام شود. یکی از مهمترین این کارها چیدن برگهای لطیف چای و بردن آنها به کارخانه چایسازی است.
وی افزود: اگر در این کار دقت نشود، برگ سبز چای صدمه میبیند و تا رسیدن به کارخانه ضایع میشود و از برگهای آسیب دیده نمیتوان چای خوبی درست کرد.
روفی گری ادامه داد: برگ سبز از لحظه چیدن تا بردن به کارخانه ممکن است در مواردی از جمله برگ چینی، جمعآوری برگهای چیده شده و حمل و نقل برگهای چای به کارخانه آسیب ببیند.
وی با اشاره به مرحله برگ چینی گفت: اگر شاخسارههای چیده شده به جای آن که تک تک برداشت شوند، مشت مشت و باهم چیده شوند، برگهای لطیف آسیب می بینند و همچنین وقتی سبد برگ چینی مناسب نباشد، کارگران برگ چین تعداد زیادی شاخساره را در دست نگه میدارند تا در زمان کمتر، برگ بیشتری چیده باشند و با این کار، برگها بر اثر فشار آسیب می بینند و مواد شیمیایی درون آنها که باعث ایجاد عطر و طعم در چای خشک میشود، از بین میرود.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات چای کشور در خصوص جمعآوری برگهای چیده شده با بیان این مطلب که چایکاران بعد از برگ چینی، برگها را روی زمین پخش می کنند تا آنها را داخل کیسه بریزند و به کارخانه ببرند افزود: اگر در این شرایط، برگها مدتی در معرض تابش آفتاب قرار بگیرند تا حدی پلاسیده می شوند و همچنین ممکن است ریختن و جمع کردن برگها باعث مخلوط شدن سنگ ریزه و مواد دیگر با برگ های چای شود.
وی افزود: چایکاران مقدار زیادی برگ را با فشار درون کیسهها جا می دهند و با این کار مانع ورود هوا و زخمی شدن برگها می شوند. در این صورت دما در داخل این کیسه ها بالا میروند که اگر مراقبت نکنند باعث داغ زدگی و قرمز شدن برگها خواهد شد و حداکثر دمای داخل این کیسه ها نباید از 35 درجه سانتی گراد بیشتر شود.
روفی گری ادامه داد: اضافه کردن آب به برگها در این مرحله برای ایجاد شادابی ظاهری در برگها یا جبران کاهش وزن کیسهها در کارخانه، اشتباه بزرگی است که هم چای را آلوده میکند و هم ضرر اقتصادی آن از خرید چند کیسه یا کسر وزن برگها بیشتر است.
وی در ادامه به حمل و نقل برگهای چای به کارخانه اشاره کرد و افزود: اکثر باغهای چای در نقاط مختلف پراکنده هستند و مساحت آنها کوچک است، توجه به شرایط وسیله نقلیه، کیسههای حمل برگ، مسافت و مقدار برگی که بارگیری می کنند در آسیب دیدن برگها مهم است و اگر کیسه های حمل برگ را به تعداد زیاد روی هم قرار دهند یا آنها را به صورت فله روی سطح بارگیری وسیله نقلیه بریزند، به برگ ها به شدت آسیب وارد می شود.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات چای کشور تصریح کرد: باید توجه کرد تا کیسههای حمل برگ، زبر و بدون منفذ نباشند، گاهی رقابت بر سر حمل برگهای چای باعث میشود مقداری از برگها بعد از گذشت زمان طولانی به کارخانه برسند و شادابی و طراوت خود را از دست بدهند و به این ترتیب، وقت و هزینه سوخت وسیله نقلیه هدر می رود، ضمن اینکه کارخانه چای سازی مجبور می شود بیشتر از ظرفیت خود برگ تحویل بگیرند و نتوانند چای خوبی بسازد.
انتهاي پیام
نظرات