• چهارشنبه / ۱۵ آذر ۱۳۹۱ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 91091508112
  • منبع : ریاست جمهوری

رحیمی:ایران برای همکاری همه جانبه در مبارزه با تروریسم آمادگی دارد

رحیمی:ایران برای همکاری همه جانبه در مبارزه با تروریسم آمادگی دارد

معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این‌که افراط گرایی، تروریسم و خشونت در قاموس هیچ فرهنگ، مذهب و ملت اصیلی پذیرفته نیست، گفت: ایران به عنوان بزرگترین قربانی عملیات تروریستی در منطقه و جهان طی سال های اخیر، ضمن اعلام آمادگی برای همکاری همه جانبه در امر مبارزه با تروریسم، بر شناسایی ریشه ها، علل و رفع کامل آن تأکید دارد.

معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این‌که افراط گرایی، تروریسم و خشونت در قاموس هیچ فرهنگ، مذهب و ملت اصیلی پذیرفته نیست، گفت: ایران به عنوان بزرگترین قربانی عملیات تروریستی در منطقه و جهان طی سال های اخیر، ضمن اعلام آمادگی برای همکاری همه جانبه در امر مبارزه با تروریسم، بر شناسایی ریشه ها، علل و رفع کامل آن تأکید دارد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، متن کامل سخنان محمدرضا رحیمی در یازدهمین اجلاس نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای که در بیشکک -پایتخت قرقیزستان- برگزار شد، بدین شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

جناب آقای رییس؛

نخست وزیران محترم کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای؛

رؤسای محترم هیأت‌های شرکت کننده؛

خانم‌ها و آقایان؛

در ابتدا مایلم تشکر و قدردانی خود را از استقبال و مهمان‌نوازی گرم و صمیمانه جناب آقای ساتی بالدیف، نخست وزیر کشور دوست جمهوری قرقیزستان و برنامه‌ریزی بسیار خوب کشور میزبان در برگزاری باشکوه این نشست ابراز نمایم. بسیار خرسندم که بار دیگر در جمع صمیمی نخست وزیران محترم و مقامات عالی‌رتبه کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری شانگهای در شهر زیبای بیشکک حضور یافته‌ام.

عالی‌جنابان؛

امروزه و با گذشت بیش از یک دهه از فعالیت سازمان همکاری شانگهای، این سازمان به تدریج در حال تبدیل به نهادی معتبر و تأثیرگذار در منطقه و نظام بین‌الملل است. با ارج نهادن به تلاش‌های صورت گرفته در طول این سال‌ها، اهتمام سازمان برای ورود جدی‌تر به مسایل و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین عملیاتی شدن توافقات را حائز اهمیت دانسته و معتقدم این امر موجب افزایش اعتبار و جایگاه منطقه ای و بین المللی سازمان خواهد شد.در دنیای امروز که تهدیدات امنیتی و عناصر بی‌ثباتی در منطقه و جهان گسترش یافته ، نیاز به تشریک مساعی جمعی کشورها بمنظور مقابله با تهدیدات تروریستی و قاچاق مواد مخدر بیش از گذشته آشکار شده است.

جمهوری اسلامی ایران همواره ضمن حمایت از رویکردهای منطقه‌ای برای حل و فصل مسایل و مشکلات معتقد است که ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه همکاری در پرتو همگرایی و ثبات و امنیت منطقه ای وجود دارد.

بشریت امروزه بیش از هر زمان دیگر، نیاز به معنویت ، اخلاق و ارزش‌های انسانی را احساس می‌کند. اطمینان دارم با اینجانب هم عقیده هستید که این ارزش‌ها، قوام ملت‌ها و پایداری جوامع را موجب خواهد شد. با توجه به اشتراکات فرهنگی و تاریخی، پیشنهاد می‌نمایم که این مسأله و راه‌های ترویج آن در قلمرو سازمان، مورد عنایت و اهتمام ویژه قرار گیرد.

جناب آقای رییس؛

همکاران محترم؛

بحران مالی جهان، ضرورت و اهمیت همکاری‌های منطقه‌ای را در جهت کاستن آثار منفی بحران دوچندان نموده و یکی از محورهای قابل توجه در این رابطه، بحث انرژی است. توسعه صنعتی، مصرف انرژی را در همه کشورها از جمله اعضا سازمان همکاری شانگهای افزایش داده و حضور مصرف کنندگان و تولیدکنندگان انرژی در این سازمان، زمینه مناسبی را جهت همکاری در موضوع انرژی فراروی اعضا قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از تشکیل باشگاه انرژی در چارچوب شانگهای، در روند تأسیس آن مشارکت جدی خواهد داشت و امیدواریم در سال پیش رو شاهد افتتاح این باشگاه و تقویت همکاری بین اعضاء در این زمینه باشیم.

همچنین جمهوری اسلامی ایران همکاری‌های خوبی در حوزه ترانزیت با کشورهای منطقه دارد. گسترش این همکاری‌ها که بدون تردید موتور محرکه رشد و شکوفایی اقتصاد می‌باشد، اهمیت زیادی دارد و احیاءکننده نقش و جایگاه تاریخی جاده ابریشم می‌باشد. در این راستا در چارچوب کریدور حمل و نقلی شمال – جنوب، ارتباط ریلی با روسیه در دستور کار قرار دارد و کریدور حمل ونقلی پنج جانبه ایران، ترکمنستان، ازبکستان، قطر و عمان و نیز راه‌آهن سه جانبه ایران،ترکمنستان و قزاقستان درحال احداث می‌باشد.

حضار محترم؛

خانم‌ها و آقایان؛

جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از تصمیم سازمان همکاری شانگ‌های برای تشکیل بانک و صندوق ویژه تأمین مالی (فاینانس) پروژه‌های مورد توافق، آمادگی خود را برای مشارکت فعال و جدی در این زمینه اعلام می‌نماید.

کشورهای ناظر سازمان دارای ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالایی در زمینه‌های مختلف هستند و گسترش همکاری اعضای اصلی سازمان با ناظرین تحت مکانیسم خاص و تعریف شده‌ای که متأسفانه در حال حاضر سازمان فاقد آن است، می‌تواند در تحقّق اهداف عالیه آن تأثیر مثبتی داشته باشد.

عالی‌جنابان؛

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهایی که دارای مشترکات فراوان و مرزهای طولانی با افغانستان می‌باشد براساس دیدگاه راهبردی خود، ارتباط تنگاتنگی میان امنیت و توسعه و بازسازی در افغانستان قائل است. متأسفانه در یک دهه اشغال نظامی افغانستان، عمدتاً به راهکار نظامی توجه و از موضوع بازسازی و توسعة زیرساخت‌ها، ایجاد اشتغال و آموزش در این کشور غفلت شده است.

جمهوری اسلامی ایران از تصمیم نیروهای ائتلاف برای پایان دادن به بیش از یک دهه اشغال‌گری در افغانستان و واگذاری امور به ویژه حفظ امنیت و صلح و ثبات در این کشور به دولت افغانستان استقبال می‌کند و مناسب‌ترین گزینه برای کمک به حل و فصل مسایل افغانستان را، راه‌حل‌های درون منطقه‌ای می‌داند و در این راستا از عضویت ناظر افغانستان و همچنین ارتقاء جایگاه سازمان همکاری شانگهای در مباحث افغانستان استقبال می‌نماید.

ما همچنین پیشنهاد می‌کنیم، ساختاری در چارچوب سازمان به منظور تمرکز بر مسایل افغانستان تشکیل شود تا محلی برای هماهنگی نظرات برای کمک به استقرار صلح و ثبات در این کشور و منطقه باشد.

افراط‌گرایی، تروریسم و خشونت در قاموس هیچ فرهنگ، مذهب یا ملت اصیل و ریشه‌داری پذیرفته نیست. جمهوری اسلامی ایران بعنوان بزرگترین قربانی عملیات تروریستی در منطقه و جهان طی سال‌های اخیر، ضمن اعلام آمادگی خود برای همکاری همه‌جانبه در امر مبارزه با تروریسم، بر شناسایی ریشه‌ها و رفع کامل آن تأکید ویژه دارد.

همکاران گرامی؛

دوستان عزیز؛

جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول و مبانی اعتقادی و سیاسی خود، خیزش‌های مردمی یکی دو سال اخیر در تعدادی از کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا علیه دیکتاتوری و استبداد داخلی از یک سو و قطع نفوذ قدرت‌های استکباری و استعماری در کشورهایشان از سوی دیگر را ارج نهاده و آمادگی دارد این کشورها را در تأسیس نهادهای مردم سالار، تصویب قوانین اساسی و رهایی از مشکلات اقتصادی با استفاده از تجربیات گران‌قیمت خود یاری دهد. شایسته است مردم این کشورها نسبت به دخالت‌ قدرت‌های سلطه‌گر برای انحراف مسیر رهایی‌ بخش و عزت‌جویانه خود هوشیار بوده و اجازه ندهند آن‌ها برای تصاحب مجدد منافع نامشروع خود، دستاوردهایشان را مصادره نمایند. از سوی دیگر بایستی نگران سوءاستفاده‌ برخی قدرت‌ها از شرایط منطقه و بحران‌سازی برای دستیابی این قدرت‌ها به مطامع و منافع سیاسی غیرمشروع خود نیز بود. تداوم درگیری و خشونت‌های هدایت شده به نفع منطقه نیست و خطر گسترش دامنه درگیری‌ها به سایر کشورها، ثبات و امنیت منطقه را تهدید می‌نماید. ما قویاً اعتقاد داریم راه‌حل مسئله سوریه، تنها دستیابی به یک توافق سیاسی از طریق گفت‌وگو میان مخالفان و دولت سوریه می‌باشد. تلاش برای نظامی کردن بحران و تسلیح گروه‌های غیررسمی، نه تنها کمکی به حل آن نمی‌کند، بلکه موجب پیچیدگی بیشتر اوضاع منطقه و گسترش خونریزی‌ها خواهد شد. دامن زدن به اختلافات مذهبی موجب درگیری‌های مذهبی در این کشور و حتی تسرّی بحران به کشورهای هم‌جوار خواهد شد.

در ارتباط با موضوع صلح خاورمیانه نیز رژیم صهیونیستی به علت ماهیّت اشغال‌گرانه و ضدانسانی خود اخیراً و اگر چه نخستین بار نیست؛ مبادرت به انجام جنایت جنگی و حمله به مناطق مسکونی با سلاح‌های غیرمتعارف نمود. حامیان جهانی و منطقه‌ای این رژیم جنایتکار که مدعی حقوق بشر و آزادی‌خواهی نیز هستند با سکوت و حمایت‌های همه جانبه خود این رژیم را در ادامه جنایاتش علیه فلسطین یاری رساندند. حمایت از مردم مظلوم غزه در برهة حساس کنونی، وظیفة همه کشورها و آزادی‌خواهان جهان است. جمهوری اسلامی ایران خواستار اتخاذ تدابیر سیاسی، اقتصادی و انسانی در حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین بویژه غزه می‌باشد.

جناب آقای رئیس؛

همکاران محترم؛

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضاء معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) و طبق مواد، روح و اهداف این معاهده، از حق استفاده‌ صلح‌آمیز از انرژی و فناوری هسته‌ای از جمله چرخه سوخت برای رفع نیازهای روزافزون خود در زمینه تولید برق، بهداشت و درمان، کشاورزی و صنعت برخوردار است. ما در عین پایبندی به تعهدات بین‌المللی خود و تحت نظارت موافقت‌نامه پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی؛ در چارچوب معاهده منع گسترش، مصمم به بهره‌برداری از حقوق مسلّم خود در قبال این تعهدات هستیم. بدبینی‌ها و گمانه‌های بی‌پایه و اساس با انگیزه‌های سیاسی و اتهام زنی، تهدید، تحریم و ترور دانشمندان هسته‌ای نمی‌تواند این حق را از ایران به عنوان عضوی از این معاهده سلب نماید. جمهوری اسلامی ایران هم‌ زمان به مسئولیت خود نیز عمل کرده است. همکاری با آژانس بر طبق مفادNPT و موافقت‌نامه پادمان، سیاست هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را شکل داده است.

در پایان با اغتنام فرصت، مجدداً از جناب آقای ساتی بالدیف تشکر و قدردانی نموده و از خداوند متعال برای ایشان و مردم قرقیزستان و ملّت‌های منطقه موفقیت و سربلندی مسألت می‌نمایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha