خبرنگار: 90083
-
پنج ریسک اصلی اقتصاد ایران
پنج ریسک اصلی اقتصاد ایران در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری تحت عنوان «ریسکهای کسبوکار در روند جهش تولید؛ چالشها و توصیههای سیاستی» تبیین و بررسی شد.
-
۵ نوآوری که مراقبتهای بهداشتی جهانی را متحول میکند
در گزارش مجمع جهانی اقتصاد، ۵ نوآوری مطرح شده که مرزها را در مراقبتهای بهداشتی جابهجا میکنند.
-
رونمایی از نسل جدید نمایشگر نانویی IMOD
با استفاده از نانوساختارهای تولید شده توسط شرکت گرافنا، نسل جدید نمایشگرهای تعدیل کننده تداخلی (IMOD) در پروژه مگامورف اروپا تولید شد.
-
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی:
نیروی انسانی آموزشدیده گرهگشای چالشهای پیش روی وزارت راه و شهرسازی است
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: استفاده از نیروی انسانی صلاحیتدار و آموزشدیده در پروژههای عمرانی و نهضت ملی میتواند گرهگشای چالشهای پیش روی وزارت راه و شهرسازی باشد.
-
آمادگی برای تغییرات اقلیمی در سایه تلاش محققان
«تحلیل آسیبپذیری و تابآوری باغداران مرکبات در سازگاری آنها در برابر تغییر اقلیم در استان مازندران» عنوان طرحی است که سیدعبدالحمید هاشمی ساداتی در قالب رساله دکتری با راهنمایی اسماعیل کرمی دهکردی انجام داده و بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح حمایت کرده است.
-
وقتی رسانهها ناجی میشوند
کاخی که از ویرانی نجات پیدا کرد
همیشه در بسیاری از محافل رسمی و غیر رسمی خبری از زبان خبرنگاران شنیده بودم که: «در صورت اعتماد مجموعههای حاکمیتی، رسانهها میتوانند حلقه مفقوده زنجیر حرکت رفع مشکلات یا مسائل مغفول مانده در کشور باشند...»؛ جملهای که اغلب هرچند در نهایت با تایید مسئولان حاضر در آن نشستها همراه بود، اما چون نِمود عینی آن وجود نداشت و یا بسیار کم بود، چندان تصویر واقعی از آن در اذهان شکل نمیگرفت، ولی حالا داستان ما به طور دیگری رقم خورده و این بار ماجرا متفاوت است!
-
یک کمپلکس نانویی ممکن است به درمان بیماریهای خودایمنی کمک کند
بیماریهای خود ایمنی معمولا مرموز هستند. در دهه ۱۹۵۰ دانشمندان فهمیدند که سیستم ایمنی بدن می تواند به اندامهای خود بدن آسیب برساند. حتی امروز نیز، دلایل اساسی و عملکرد درونی بیشتر بیماری های خود ایمنی ناشناخته باقی مانده است که گزینه های درمانی آن را محدود میکند.
-
فروش لیسانس فناوری برای کاربرد گرافن در صنعت رنگ و پوشش
ورسارین از فروش لیسانس فناوری جوهر گرافنی خود به یک شرکت در برزیل خبر داد تا از این جوهر در تولید رنگ و پوشش استفاده شود.
-
ثبتنام کنفرانس بهاره فیزیک پژوهشگاه دانشهای بنیادی آغاز شد
ثبتنام سیویکمین کنفرانس بهاره فیزیک پژوهشگاه دانشهای بنیادی (IPM) آغاز شد.
-
برگزاری اختتامیه هشتمین جشنواره رؤیای کهکشانی من
انجمن نجوم آیاز تبریز اختتامیه هشتمین جشنواره کشوری «رؤیای کهکشانی من» را برگزار میکند.
-
در یک نشست تخصصی بررسی میشود
علوم و فناوری کوانتوم و چشمانداز آینده
نشست تخصصی با عنوان «علوم و فناوری کوانتوم و چشمانداز آینده» توسط اندیشکده علم الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار میشود.
-
در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری مطرح شد
آب، خاک و اقلیم مناسب بهصورت یکسان توزیع نشدهاند/در تولید ۲۲ محصول کشاورزی جزء ۷ کشور برتریم
در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری مطرح شد: آب، خاک و اقلیم مناسب در سراسر جهان به صورت یکسان توزیع نشده است، از دهه ۱۹۸۰ به بعد دنیا به کشاورزی فراسرزمینی توجه کرده است، بر اساس آمار جهانی فائو ایران در تولید ۲۲ محصول کلیدی در حوزه کشاورزی، در بین ۷ کشور برتر دنیا قرار دارد.
-
فینتک، فرصتی برای بسترسازی رشد و توسعه اقتصادی در کشور
در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری با بیان این که از تنظیمگری بهعنوان مهمترین چالش در فناوریهای نوین مالی یاد میشود، این گونه مطرح شد که فعالیتهای مالی اقتصادی از تکنولوژی فینتک عقبمانده است و چشمانداز ارائه خدمات فناوری مالی تحت تأثیر هوش مصنوعی و بیگ دیتا در آینده وسیعتر خواهد شد. فلذا بهواسطه فینتک و بلاکچین میتوان فرصتهای بینظیری برای رشد اقتصادی کشور فراهم کرد.
-
هند باتری اسیدسرب گرافنی تولید میکند
شرکت هندی آیپاور (Ipower) که در تولید باتری تخصص دارد، از عرضه باتریهای اسیدسرب گرافنی خبر داد.
-
ساخت داربست رسانا برای کاربردهای مهندسی بافت
پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی داربست رسانای تبادلگر یون برای کاربردهای مهندسی بافت شدند.
-
ایمنی و مقاومت ساختمانها با رعایت استانداردها
در سمینار آموزشی شناخت استانداردهای تولید و توزیع محصولات پلیمری که با همکاری انجمن پلیمر و پلاستیک تهران و اداره کل استاندارد استان تهران برگزار شد، بر ایمنی و مقاومت ساختمانها با رعایت استانداردها تاکید شد.
-
ساخت دستکش توانبخشی با تکنولوژی رباتیک نرم در کشور
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی دستکش توانبخشی با روش جدید و ربات نرم شدند.
-
چگونه از نانوحفره برای خنکسازی استفاده شد؟
محققان ژاپنی نشان دادند که با استفاده از نانوحفره میتوان سامانهای برای خنکسازی تولید کرد. به این ترتیب که با کنترل عبور یونها از نانوحفره سرمایش در یک طرف نانوحفره به دست آمد.
-
دستورالعمل «حمایت از ایجاد، توسعه فعالیت و اعتباربخشی به مراکز نوآوری» ابلاغ شد
با توجه به ضرورت تقویت و توسعه زیستبوم نوآوری کشور و به منظور تدوین یک ساختار واحد و نظاممند برای حمایت معاونت علمی ریاستجمهوری از مراکز نوآوری، بررسی، ارزیابی و اعطای گواهی صلاحیت، ساماندهی و حمایت هدفمند از مراکز مستعد در شکلگیری و توسعه کسب و کارهای فناور و دانشبنیان، دستورالعمل «حمایت از ایجاد، توسعه فعالیت و اعتباربخشی به مراکز نوآوری» ابلاغ شد.
-
رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی:
سهم آموزش مهارتی از آموزش عالی کشور تنها ۱۲ درصد است
رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی گفت: در برنامه توسعه ششم، ذیل جدول ۱۲ ماده ۶۶، پیشبینی شده بود که در سال ۱۴۰۰ در دو دانشگاه علمی کاربردی و فنی و حرفهای، سهم آموزش مهارتی از آموزش عالی، ۳۰ درصد باشد. اما در واقعیت طبق جدیدترین آمار موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی این سهم در سال ۱۴۰۱ـ۱۴۰۰، ۱۲.۳ درصد بوده است.
-
دبیر نهمین کنگره انجمن علمی روانشناسی ایران خبر داد
اعطای جایزه دکتر «علیاکبر سیاسی» به دانشآموختگان دکتری روانشناسی
دبیر علمی نهمین کنگره انجمن علمی روانشناسی ایران، از اعطای جایزه زنده یاد دکتر «علیاکبر سیاسی»، به دانشآموختگان دوره دکتری گرایشهای روانشناسی خبر داد و گفت: این جایزه شامل فارغالتحصیلان دکترای روانشناسی از مهر ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۲ میشود.
-
استقبال اتریوم از پروپوزال پژوهشگران ایرانی
توسعهدهندگان اتریوم، هفته گذشته از فناوری جدیدی به نام «کرمچاله» رونمایی کردند. این فناوری بر اساس پروپوزالی که توسط پژوهشگران ایرانی ارائه شده بود، به دست آمده که امکان انتقال اتریوم با حفظ حریم خصوصی را در این شبکه رمزارزی امکانپذیر میکند.
-
رضاییفر در بازدید از کارخانه نوآوری و صنایع خلاق آمپر:
داراییهای دانشی با حمایت معاونت علمی به افزایش بهرهوری کمک میکنند
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در بازدید از کارخانه نوآوری و صنایع خلاق آمپر ضمن تأکید بر زمینه همکاریهای گوناگون با این کارخانه در حوزه معافیتهای مالیاتی، گفت: ابزارهای موجود در معاونت علمی این امکان را میدهد که داراییهای دانشی موجود در شرکتهای دانشبنیان با سرعت بیشتری بتوانند به بهبود اقتصاد کشور، بزرگشدن ظرف اقتصاد کشور و افزایش بهرهوری کمک کنند.
-
دبیر فرهنگستان علوم عنوان کرد؛
تغییر رویه کارهای عام المنفعه به دو حوزه «سلامت» و «علم و فناوری»
دبیر فرهنگستان علوم گفت: صحنه کارهای عامالمنفعه در این سالها دستخوش یک تحول اساسی شده است. کارهای عامالمنفعه و خیریه از جهتگیری فضای دینی به دو حوزه سلامت و علم و فناوری تغییر رویه داده است. حتی اعطای بورس و پشتیبانی از دانشجویان با استعداد هم در فضای فعالیتهای وقفی و عامالمنفعه مورد استقبال قرار گرفته است.
-
اقدامات دانشگاه علم و فرهنگ به منظور ارایه مشاوره و راهنمایی به داوطلبان آزمون سراسری
مدیر گروه رشته مدیریت آموزش عالی دانشگاه علم و فرهنگ، گفت: در آستانه انتخاب رشته داوطلبان، دانشگاه علم و فرهنگ با بهرهمندی از ظرفیتهای خود تلاش دارد تا به داوطلبان و خانوادههای آنها مشاورههای لازم را به منظور انتخاب رشته درست و دقیقتر را ارایه نماید.
-
بعد از ریاست ۲۵ ساله دکتر داوری اردکانی؛
مخبر دزفولی؛ رئیس فرهنگستان علوم شد
دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، استاد ممتاز دانشگاه تهران و عضو پیوسته فرهنگستان علوم به عنوان رئیس جدید فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
-
طراحی سامانههای پایش و کنترل سوانح و خطاهای رانندگی در کشور
مدیرعامل کارخانه نوآوری آمپر از اجرای طرحی کلان در قالب "طراحی و ساخت تجهیزات و سامانه رصد، پایش و کنترل سوانح و خطاهای رانندگی" در این کارخانه خبر داد.
-
برگزیدگان ایرانی جایزه بینالمللی انجمن علوم اطلاعات و فناوری امریکا معرفی شدند
چهار نفر از دانشآموختگان ایرانی رشته علم اطلاعات و دانششناسی موفق به کسب جایزه بینالمللی (InfoShare Award) انجمن علوم اطلاعات و فناوری امریکا و عضویت در کارگروه «مسائل حوزه اطلاعرسانی بینالملل» در سال ۲۰۲۳ شدند.
-
/یادداشت مهمان/
«داوری اردکانی» دردِ فرهنگ و دردِ اخلاق دارد
دکتر محمدرضا عارف، استاد مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و عضو پیوسته فرهنگستان علوم به مناسبت نودمین سالروز تولد «رضا داوری اردکانی» یادداشتی را در اختیار اداره اخبار علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) قرار داده است که مشروح آن به شرح زیر است.
-
سرگذشت اختراعی که زندگی بشر را متحول کرد؛
سفر به سال صفر!
برای جستوجو و پیدا کردن یکی از مهمترین اختراعات بشر، باید سفری کرد به سال صفر! به جایی که هنوز تمدن بشری شکل نگرفته بود. زمانی که روز و ماه و سال و گاهشمار و تقویم وجود نداشت و انسان جای خالی بزرگی را در زندگی روزمرهاش حس میکرد.