خبرنگار: 30057
-
گسل برازجان مسبب احتمالی زلزله ۴.۶ امروز برازجان
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: احتمال میرود گسل مسبب زلزله امروز برازجان استان بوشهر با بزرگای ۴.۶، گسل برازجان باشد.
-
اثر مشابه «بربرین» استخراج شده از زرشک با قرص متفورمین
مطالعات محققان کشور که در مجله آلکاس (2024) منتشر شده است، نشان میدهد ماده استخراج شده از گیاهانی چون زرشک به نام بربرین علاوه بر آنکه بر کاهش وزن مؤثر است، عملکردی مشابه داروی متفورمین در کاهش سطح گلوکز ناشتا و تنظیم انسولین دارد.
-
سرپرست پژوهشگاه فضایی درباره مسابقه کیوبست اعلام کرد
راهیابی ۴ تیم به مرحله ساخت مدل مهندسی ماهواره مکعبی U3
پژوهشگاه فضایی ایران به کمک دانشگاه صنعتی شریف، با هدف ترویج صنعت فضایی و تربیت نیروی متخصص در محافل علمی و دانشگاهی کشور اقدام به برگزاری مسابقه چالشی ماهواره مکعبی «کیوبست» کرد.
-
از سوی بنیاد ملی نخبگان اجرایی میشود
اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای اجرای دو طرح حمایتی وزوایی و احمدی روشن
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از اختصاص ۲۷۰ میلیارد تومان برای اجرای دو طرح کلیدی «شهید احمدی روشن» و «شهید وزوایی» خبر داد.
-
تراشههای تقلبی با یک ابزار نانویی قابل شناسایی میشوند
بازار ۷۵ میلیارد دلاری تراشههای تقلبی، ایمنی و امنیت بخشهای متعددی را که به فناوریهای نیمههادی وابسته هستند، از جمله هوانوردی، ارتباطات، محاسبات کوانتومی، هوش مصنوعی و امور مالی را به خطر میاندازد. یک روش جدید برای تشخیص تقلب ارائه شده است که به سازندگان و کاربران جهانی تراشه کمک کند تا از خطرات ناشی از افزایش تراشههای تقلبی بازار فرار کنند.
-
کاربردی شدن ماده اولیه ایرانی در صنعت لاستیکسازی و رنگ و رزین
محققان یکی از شرکتهای فناور، نانوذرات اکسید روی را با کاربرد در صنایع لاستیکسازی و چرمسازی عرضه کردند که به گفته آنها این ماده اولیه دارای سطح ویژه بالا و چگالی ظاهری پایین است.
-
تدوین پیشنویس استاندارد برای شیشههای کمگسیل
در جلسه فنی ستاد نانو، پیشنویس استاندارد محصول محور شیشههای کمگسل تدوین شد که پس از تایید، در کمیته ملی استاندارد منتشر میشود.
-
جلوگیری از واردات فیلترهای «هپا» با محصول نانویی دانشبنیانها/حذف ۹۹.۹ درصدی ذرات و ویروسها
فیلترهای هپا یک محصول مهم برای صنایع داروسازی و غذایی است که به عنوان یکی از ابزارهای مهم برای مقابله با بحرانهای بهداشتی مانند شیوع کرونا شناخته میشود. تاکنون این فیلترها به کشور وارد میشده اما اخیرا یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق به ساخت این فیلترها مبتنی بر الیاف نانو شده و به گفته مسئولان این شرکت این فیلتر استاندارد بینالمللی EN1822 را دریافت کرده است.
-
برقراری عدالت آموزشی در مناطق کمتر برخوردار کشور به همت یک شرکت دانشبنیان
به همت یک شرکت دانشبنیان پلتفرم آموزشیای طراحی شده که توانسته از طریق آموزش آنلاین، فرصت یادگیری را برای هزاران دانشآموز و دانشجو، ایجاد و به برقراری عدالت آموزشی در مناطق کمتر برخوردار کمک کند.
-
شناسایی رسوب و اجسام در محیطهای آبی با دستگاه ایرانی تکهنگاری صوتی
گروهی از فناوران یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق به ساخت تجهیزات صوت نگاری در اعماق محیط های آبی چون مخازن سدها، اقیانوسها و رودخانهها برای انجام ماموریتهایی چون رسوب نگاری و شناسایی اجسام شدند.
-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد
۲۵ اقدام برای حضور ایران در میان ۱۰ قدرت هوش مصنوعی جهان
معاون توسعه فناوری سازمان ملی هوش مصنوعی از تدوین برنامه ۲۵ اقدام در این سازمان با هدف قرار گرفتن ایران در میان ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی جهان خبر داد و گفت: اجرای این برنامه در بازههای زمانی ۲ تا ۱۰ سال است که در آن بر ایجاد زیر ساختهای پردازشی، آزمایشگاه مرجع و توسعه مدلهای بنیادی تاکید شده است.
-
«فبلس» استراتژی مهم کشور برای توسعه چرخه هوش مصنوعی
رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه در این حوزه باید به سمت استفاده از فبلسها حرکت کنیم، گفت: استراتژی مهم کشور برای موضوع هوش مصنوعی و راهاندازی چرخه پایدار هوش مصنوعی، سرمایهگذاری جدی در حوزه ساخت سختافزار و چیپست است.
-
تنزل رتبه ایران و هشداری برای حوزه حکمرانی هوش مصنوعی
رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران رتبه کلی ایران در شاخص هوش مصنوعی در دنیا را ۱۳۳ ذکر کرد و گفت: متاسفانه رتبه خوبی نداریم و بین ۱۳۳ کشور در شاخص نهادی مربوط به حکمرانی رتبه ۱۳۳ را کسب کردیم و بعد از ما هیچ کشور دیگری وجود ندارد.
-
توضیحاتی درباره اساسنامه سازمان هوش مصنوعی/دلایل سرمایهگذاری روی توسعه مدلهای بنیادی هوش مصنوعی
معاون توسعه فناوری و زیر ساخت سازمان ملی هوش مصنوعی با اشاره به ضرورت سرمایه گذاری در تولید مدلهای بنیادی هوش مصنوعی در کشور گفت: این رویکرد موجب میشود که در شرایط حساس نیازمند به سایر کشورها نباشیم، چرا که مدلهایی که توسط سایر کشورهای دیگر توسعه مییابد، open source نیستند و ما نمیتوانیم در فناوری آنها وارد شویم و آنهایی که دسترسی آزاد دارند، به این سمت حرکت میکنند که دیگر نسخه open source را ارائه ندهند.
-
شرکتهای فناور هوش مصنوعی با فقر نیروی انسانی مواجه هستند
نائب رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای فناوری هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران گفت: نیروی انسانی یکی از چالشهای کشور در حوزه هوش مصنوعی است و در حال حاضر شرکتهایی که در این حوزه فعال هستند با فقر نیروی انسانی مواجهاند.
-
معاون برنامهریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد
تدوین برنامه تقسیم کار ملی هوش مصنوعی با همکاری سه دستگاه/ضرورتهای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی
معاون برنامهریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برخی چالشهای قانونی در حوزه هوش مصنوعی گفت: کشور در حال حاضر در حوزه هوش مصنوعی برنامه دارد و باید برنامه تقسیم کار ملی نیز تدوین شود که ما با همکاری سازمان ملی هوش مصنوعی و معاونت علمی در حال تهیه آن هستیم.
-
خشک شدن دریاچه ارومیه به دلیل سیاستهای غلط
عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس آنالیزهای رسوبشناسی از ۱۲ هزار سال پیش تاکنون خشکشدگی به معنای آنچه امروز در دریاچه ارومیه رخ داده، وجود نداشته و متاسفانه این دریاچه به دلیل سیاستهای غلط خشک شده است.
-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد
تشخیص همزمان ۲۰ نوع ویروس در یک ساعت با «آزمایشگاه روی تراشه»
آزمایشگاه روی تراشه دستاورد فناورانه گروهی از مهندسان کشور است که قادر است به طور همزمان ۲۰ نوع ویروس را در مدت یک ساعت شناسایی کند.
-
آغاز المپیاد بینالمللی فناوری نانو در مالزی
مراسم افتتاح دومین المپیاد بینالمللی فناوری نانو با حضور نمایندگان کشورهای ایران، تایلند، هنگ کنگ، تایوان و مالزی در کوالالامپور برگزار شد.
-
دادگاه صلح تخصصی در منطقه بینالمللی نوآوری ایران ایجاد میشود
دستور معاون اول قوه قضاییه بر تسریع در رسیدگی به موضوعات حقوقی دانشبنیانها
معاون اول قوه قضاییه در بازدید از منطقه بینالمللی نوآوری ایران (پارک فناوری پردیس)، با ابراز مسرت از پیشرفتهای این منطقه و لزوم اطلاعرسانی از این دستاوردها گفت: دادگاه صلح و نهاد داوری تخصصی در این منطقه تأسیس میشود.
-
اعلام زمان پایان اکتشاف ذخایر معدنی در شمال شرق خوزستان
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب باختری اعلام کرد: پیجویی و اکتشاف ذخایر معدنی شمال شرق خوزستان که از اسفند سال گذشته آغاز شده، تا آخر امسال به پایان میرسد.
-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد
جزئیات ۴ ماموریت تسهیلگری در هوش مصنوعی کشور
معاون توانمندسازی زیستبوم سازمان ملی هوش مصنوعی، تسهیلگری در دسترسی به دادهها، ایجاد زیرساخت یکپارچه و تسهیلگری در دسترسی به بازار و نیروی انسانی را از ماموریتهای این سازمان دانست و گفت: فاز مطالعات ایجاد GPUفارمها به سرانجام رسیده و چارچوب تامین مالی آن مشخص شده، ضمن آنکه به منظور تامین مالی پروژههای هوش مصنوعی، «صندوق هوش مصنوعی» نیز ایجاد شده است.
-
توسعه سامانه مکانیابی بیدرنگ برای ردیابی کالاهای صنعتی ایرانی
سامانه نظارت و مکانیابی بیدرنگ (RTLS) با امکان تعیین موقعیت و ردگیری بیوقفه افراد یا تجهیزات در فضاهای سرپوشیده، طرحی است که در جهت افزایش بهرهوری، ایمنی و امنیت صنایع در کشور اجرا شد.
-
در گفتوگو با ایسنا مطرح شد
جزئیات رخداد ۲ زلزله روی دومین گسل بزرگ ایران/ثبت ۴ زلزله تاریخی ویرانگر در محدوده گسل درونه
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به زلزلههای اخیر در شهر کاشمر استان خراسان رضوی، گفت: این زمینلرزهها در محدوده گسل درونه به عنوان دومین گسل طویل ایران به طول ۹۰۰ کیلومتر است که از هرات کشور افغانستان شروع میشود و تا شهر جندق استان یزد امتداد مییابد.
-
مدیران ارشد کسبوکارهای اقتصادی برای پذیرش هوش مصنوعی تعلل نکنند
مدیرعامل یکی از شرکتهای دانشبنیان با تاکید بر اینکه خوشا به حال شرکتهایی که پیشدستانه به دنبال فرصتهای فناوری هوش مصنوعی هستند، گفت: در گذشته آنهایی که فناوری جدید را قبول کردند، از مزایا و فرصتهای آن بهرهمند شدند و آنهایی که آن را کنار زدند، یا متضرر شدند یا حضورشان در عرصه رقابت کمرنگ شد و حتی در مواردی برخی از آنها حذف هم شدند.
-
ساخت ابزاری برای اندازهگیری زبری و ضخامت سطوح تا ۵۰ نانومتر
فناوران یکی از شرکتهای دانشبنیان ابزاری را برای اندازهگیری زبری و ضخامت سطوح تا ۵۰ نانو متر به تولید رساندند.
-
توسعه ابزاری برای تجزیه و تحلیل متون خبری مبتنی بر هوش مصنوعی
یکی از شرکتهای فناور، ابزاری را مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه داده است که امکان تجزیه و تحلیل متون فارسی و انگلیسی را فراهم کرده است.
-
جوشکاری لیزری با منبع لیزر فیبری ۲۰ کیلو واتی در کشور میسر شد
یک شرکت دانشبنیان نسبت به بومیسازی منبع لیزر فیبری ۲۰ کیلو وات برای انجام فرآیند جوشکاری لیزری در صنایع اقدام کرده است و به گفته فناوران این شرکت سرعت و دقت بالا از مزایای این محصول به شمار میرود.
-
اعلام جایگاه ایران در ۷ شاخص جهانی مالکیت فکری در سال ۲۰۲۴
بررسی شاخصهای جهانی حوزه مالکیت فکری نشان میدهد ایران در حوزه سرمایه انسانی رتبه ۶۴ و در حوزه خروجیهای علم و فناوری رتبه ۴۹ را از آن خود کرده است.
-
بررسی رخدادهای لرزهای در هفته گذشته
کاشمر با دو زلزله ۴.۳ و ۴ لرزید/ثبت زلزله ۳.۸ در هویزه
در هفته گذشته بوشهر استان بوشهر با زلزلهای به بزرگای ۴، نصرت آباد استان سیستان و بلوچستان با زمینلرزهای به بزرگای ۴.۲، کاشمر استان خراسان رضوی با زلزلهای به بزرگای ۴.۳ و ۴ و بهاباد استان یزد با زلزلهای به بزرگای ۴.۱ لرزیدند.