بهره‌برداري از مهمانسرای سبز دانشگاه یزد تا انتهاي پاييز امسال

اجرای ساختمان مهمان‌سرای سبز با اعتبار مشترک ۱۲۰۰ میلیون ریالی شرکت برق منطقه‌ای و دانشگاه یزد در حال انجام است و تاکنون بیش از 80 درصد این طرح پیشرفت فیزیکی داشته و طبق برنامه تا پایان آذر ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد .

به گزارش ايسنا – منطقه يزد، دکتر «سید محمدحسین آیت‌اللهی» مجری و محقق طرح پژوهشی خانه زمین پناه در یزد، این طرح پژوهشی را مطابق با معیارهای طراحی و اجرای محیطی توصیف کرد و ضمن ارائه توضيحات بالا در اين مورد، گفت: این معیارها علاوه بر صرفه‌جویی در انرژی و کاهش تولید گاز کربنیک، صرفه‌جویی در آب و منابع را نیز مد نظر قرار می‌دهد .

وی کمبود انجام چنین طرح‌هایی را در کشور کاملا مشهود دانست و گفت: ساخت این نمونه جدید معماری نتیجه تعامل علمی- پژوهشی دانشگاه یزد و شرکت برق منطقه ای است.

وی افزود: این طرح در زمره نمونه‌هایی است که با عنوان مهمانسرای سبز به‌ صورت واقعی ساخته ‌شده است و برای انجام آن یک تیم ۱۵ نفره دانشجویی و ۳۰ همکار علمی- تجربی اعم از مهندسان معمار، سازه، مکانیک و استاد کاران معمار همکاری داشته‌اند .

دانشیار دانشگاه یزد تصریح کرد: در این طرح از تابش خورشید برای ذخیره‌سازی و توزیع مناسب با کنترل‌های لازم برای ممانعت از هدررفتن انرژی استفاده می‌شود. همچنین از شرایط زمین برای سرمایش طبیعی و تهویه، مشابه معماری قدیم بهره‌برداری شده است.

آیت‌اللهی اظهار كرد: در شهرسازی جدید، جهت رو به جنوب جغرافیایی معمولاً رعایت نمی‌شود در حالي که رعایت آن می‌تواند حدود ۱۵ درصد در کاهش مصرف انرژی گرمایشی و سرمایشی و نور مصنوعی تاثیر بگذارد .

وی افزود: در فرآیند استخراج، حمل‌ونقل و اجرا، همانند نیاکان ما از بومی‌ترین مصالح، استفاده می‌‌شود تا انرژی کمتری مصرف شود و اکنون نیز در برخی از کشورهای دیگر این ‌گونه معماری با خاک رایج است و دارای کمترین هزینه ساخت است .

آیت‌اللهی در پایان ابراز امیدواری کرد كه با تیم‌سازی، کسب تجربه و همکاری صورت گرفته، شاهد گسترش این نوع معماری در استان و کشور باشیم.

  • یکشنبه/ ۲۹ مهر ۱۳۹۷ / ۱۵:۱۲
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: yazd-63532
  • خبرنگار : 50214