مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تبریز گفت: پیکره رشیدالدین فضل الله همدانی و شاگردش، بر بالای تپه ایی در بوستان ربع رشیدی عینالی نصب شد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی، علی فرخی با اعلام خبر فوق افزود: بزرگترین پیکره شهری تبریزکه مربوط به رشیدالدین فضل الله همدانی و شاگردش از مفاخر گرانمایه و مشاهیر آذربایجان است، در تپهای در بوستان ربع رشیدی تفرجگاه عینالی نصب شد.
وی با اشاره به توجه در تناسب ساخت المان، نماد و پیکره ها با تاریخ و ارزش های فرهنگی یک شهر یا منطقه افزود: دلیل انتخاب محل نصب این پیکره ها، تناسب آن با نام بوستان ربع رشیدی عینالی و نزدیکی به مجموعه ربع رشیدی است؛ همچنین به دلیل مجاورت این پارک با اتوبان پاسداران و تردد و بهره گیری شهروندان و بویژه مسافران، انتخاب این جایگاه، بیش از پیش اهمیت می یابد.
وی با بیان اهمیت معرفی مشاهیر و مفاخر آذربایجان به شهروندان و گردشگران عزیز گفت: در راستای آماده سازی تبریز برای سال 2018 و میزبانی از گردشگران کشورهای اسلامی، سازمان زیباسازی شهرداری تبریز نهایت تلاش خود را برای نصب پیکره های هنری ارزشمند و شناساندن مفاخر و مشاهیر آذربایجان و تبریز بکار خواهد بست.
شایان ذکر است پیکره رشیدالدین فضل الله همدانی و پسرش با تقبل هزینه ساخت آنها توسط علی پولاد، فعال فرهنگی و اقتصادی و نظارت سازمان زیباسازی شهرداری تبریز توسط استاد حسینی پیکره ساز نامدار تبریزی ساخته شده است
لازم به توضیح است: رشیدالدین فضلالله زاده همدانی از رجل سیاسی، تاریخنگار و پزشک ایرانی آخر سده هفتم خورشیدی بود که کتاب های جامعالتواریخ، الاحیاء و الاثار، توضیحات، مفتاح التفاسیر، الرساله السلطانیه، لطائف الحقایق، بیان الحقائق به رشته تحریر درآورد .
از مهمترین اقدامات وی احداث ربع رشیدی، شهرکی علمی و آموزشی در تبریز بود که با بسیاری از مراکز علمی زمان خود همچون نظامیه بغداد قابل قیاس بود که البته پس از مرگش خراب و غارت شد.
بنا به گفته تاریخ وصاف در ربع رشیدی، کتابخانهای حاوی کتابهای قیمتی و ارزشمند وجود داشت. در آن زمان این دانشگاه شامل چهار دانشکده بود که در چهارطرف آن قرار داشت و اربع یا چهار عربی را به خود اختصاص داد و این مکان بهنام ربع رشیدی شهرت یافت. در آن زمان ربع رشیدی در جایگاه دانشگاهی بوده که از هر دانشی در آنجا شعبهای راهاندازی شده بود و شش هزار دانشجو در آن تحصیل میکردهاند و خواجه اوقافی برای تکمیل کتابخانه و مدرسه و نشر کتب و تأمین هزینه زندگی و تحصیل طلاب علوم مختلف اختصاص داده و دانشمندان بزرگ از هر گوشه گرد آورده و بکار تألیف و تدریس گماشته و مقرری آبرومندی برای آنان تعیین کرده بوده است.
در میان دانش آموختگان این مرکز، پنجاه پزشک و چندین جراح از هند و مصر و چین و شام در آنجا مشغول به کار بودهاند.