روابط عمومي دانشگاه صنعتی سهند تبریز به خبر " درگذشت دانشجوی مشهدی در تبریز " بعد از سی و یک روز واكنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، روابط عمومي دانشگاه صنعتی سهند تبریز در واكنش به خبر " درگذشت دانشجوی مشهدی در تبریز " جوابيه اي به شرح زير فرستاد كه به همراه توضیح ایسنا منتشر مي شود تا خوانندگان محترم در برابر صحت و سقم خبر ایسنا خود قضاوت كنند.
در جوابيه دانشگاه سهند آمده است: با احترام، با عنایت به درج خبر درگذشت یکی از دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند بنام آقای رضا اسفندیاری در سایت اینترنتی آن خبرگزاری محترم در تاریخ 26/11/89 خواهشمند است طبق قانون مطبوعات و به منظور تنویر افکار خوانندگان محترم دستور فرمائید پاسخ دانشگاه صنعتی سهند در این خصوص در سایت اینترنتی آن خبرگزاری محترم درج گردد.
گزارش مربوط به خبر درگذشت آقای رضا اسفندیاری دانشجوی دانشگاه صنعتی سهند حاوی بعضی نکات خلاف واقع به شرح زیر می باشد.
آقای رضا اسفندیاری دانشجوی فوت شده ساکن خوابگاه امیرالمومنین در ساعت 1 بامداد مورخ 23/11/89 به مسئولین خوابگاه مراجعه و پس از اعلام بیماری خود، بلافاصله با آمبولانس دانشگاه به کلینیک شبانه روزی شهر سهند منتقل می گردد که پس از ویزیت توسط پزشک و ارائه دستورات پزشکی در ساعت 2 بامداد توسط آمبولانس به دانشگاه انتقال می یاید. مجدداً فرد مذکور ساعت 14:50 مورخ 23/11/89 به مرکز بهداشت و درمان دانشگاه مراجعه و پس از معاینه و دستور پزشک (آقای دکتر ناصر دیابتی) بلافاصله با آمبولانس به بیمارستان شهر اسکو انتقال داده می شود در بیمارستان شهر اسکو پس از معاینه به دستور پزشک وقت، دانشجوی بیمار بلافاصبه با آمبولانس دانشگاه به بیمارستان امام رضا در شهر تبریز منتقل می شود و تا ساعت 7 بعد از ظهر در اورژانس بیمارستان امام رضا تحت نظر قرار می گیرد و بالاخره مسئولین اورژانس بیمارستان امام رضا تشخیص می دهند بیمار باید به بیمارستان سینا منتقل شود که بلافاصله بیمار با آمبولانس دانشگاه به بیمارستان سینا منتقل، بستری و تحت نظر پزشکان متخصص قرار می گیرد ولی متاسفانه اقدامات پزشکی موثر واقع نشده و بیمار در ساعت 10 شب مورخ 24/11/89 فوت می نماید. لذا با عنایت به توضیخات فوق الاشاره لازم است به موارد زیر توجه خاصی صورت گیرد.
1.کلیه کارهای صورت گرفته به منظور درمان فرد بیمار از بدو شروع بیماری تا لحظه فوت براساس نظرات دستور العمل های پزشکی و با نظارت دقیق مسئولین مرکز بهداشت و درمان و مدیریت دانشگاه بوده است و مسئول تزریقات دانشگاه هیچگونه نقش تصمیم گیری در هیچ یک از مراحل نداشته بلکه صرفاً مجری دستورات پزشکان معالج بوده است.
2.براساس اعلام نتیجه از طرف بیمارستان سینا فوت شده مبتلا به بیماری آنفولانزای نوع A نبوده است.
3.از طرف دانشگاه و دانشجویان مجلس ترحیم در روز سه شنبه مورخ 26/11/89 با حضور استادان و مسئولان دانشگاه و دانشجویان برگزار گردید و اکیپی نیز جهت اظهار همدری با خانواده آن مرحوم به مشهد مقدس شهر محل تولد آن مرحوم در همان روز اعزام گردید.
4..با عنایت به موارد فوق انتظار می رود مسئولین محترم خبرگزاری ایسنا پس از مطمئن شدن از صحت و سقم خبر از طریق مسئولین ذیربط نسبت به درج آن اقدام نمایند نه خبرهایی که از طرف افراد غیر مسئول داده می شود تا زمینه برای تشویش افکار عمومی و خوانندگان محترم فراهم نشود.
ایسنا:
روابط عمومی محترم دانشگاه صنعتی سهند تبریز در پي انعكاس مرگ یکی از دانشجویان دانشگاه و همچنین مشکلات درمانی و بهداشتی دانشگاه سهند كه انتقادهاي وسيعي را در سطح دانشجویان دانشگاه برانگيخته است به جاي پاسخگويي به افكار عمومي صحت خبر درج شده خبرگزاری را تایید کرده است که خوشبختانه هیچ تناقضی در خصوص خبر منتشره شده ایسنا در جوابیه روابط عمومی محترم آن دانشگاه مشاهده نشد.
1.تحريريه ايسنا توجه خاصي به اخبار دانشگاهي دارد از این رو درصدد است با انعکاس مشکلات، آن را به حداقل برساند، در پاسخ به اینکه خبر درگذشت مرحوم رضا اسفندیاری از افراد غیر مسئول به ایسنا داده شده است لازم به توضيح است که معاون دانشگاه دکتر اکبری در گفتگو با خبرنگار ایسنا روز 26/11/89 خبر فوت مرحوم اسفندیاری را تایید کرد و جزئیات خبر نیز از سوی دانشجویان دانشگاه و دوستان مرحوم اسفندیاری ذکر شده بود.همچنین تلاش خبرنگار ایسنا برای گفتگو با رئیس دانشگاه در همان روز بی ثمر بود. منابع خبر هم درخواست شان این بود که نامشان محفوظ بماند، ایسنا نیز پس از اطمينان از صحت، عدم مغايرت آن با خط مشي ايسنا و ثبت و ضبط مستندات، خبر را بدون ذكر نام منبع منتشر كرد،البته بديهي است نام منابع خبر در ايسنا محفوظ است و تنها با حكم مراجع رسمي قضايي قابل اعلام به اين مراجع خواهد بود.
2.موارد ذكر شده و جزئیات و مراحل درمانی مرحوم از از قول تعدادي از دانشجویان نقل قول شده است كه نامه و ایمیل های رسیده آنها نيز موجود است.
3.در خصوص مجلس ترحیم ایمیل یکی از دانشجویان دانشگاه سهند که به این خبرگزاری ارسال شده بود را ایسنا منتشر می کند:
«مراسمی که در تاریخ 26/11/89 در مسجد دانشگاه صنعتی سهند برای مرحوم رضا اسفندیاری گرفته شد بعد از خواندن قرآن و ذکر یاد از آن مرحوم نوبت به این موضوع رسید که دانشجویان درخواست های خود را برای بهبود وضعیت بسیار بد پزشکی و بهداشتی به مسئولین ابراز کنند تا از مرگ دانشجوی دیگری جلوگیری شود و همچنین به دلیل مسری بودن بودن بیماری رضا دانشجویان خواستار قرنطینه کردن خوابگاه دانشگاه بودند.لازم به ذکر است که مسئولین می خواستند مثل همیشه از خواسته های دانشجویان بگریزند اما دانشجویان با تجمع و نشستن در جلوی درب مسجد راه فرار مسئولین را بستند و آنها را بعد از مدت ها و آنها هم بصورت اجباری حاضر دیدند تا به خواسته های دانشجویان پاسخ دهند اما رفتار مسئولین همانطور که پیش بینی می شد و در مراسم مرحوم قبلی (جواد علیپور)تکرار شده بود در رابطه با این موضوع بسیار سرد بود.
مهمترین خواسته ی دانشجویان که در این مراسم اعلام شده بود و همچنین در مراسم مرحوم علیپور(15 ماه پیش) نیز اعلام شده بود فراهم کردن یک یونیت پزشکی مجهز و یک آمبولانس مجهز بود که از آقای دکتر چناقلو(رئیس دانشگاه)با اصرار دانشجویان خواسته شد تا به این مسئله پاسخ دهند.
آقای دکتر چناقلو طبق معمول از این درخواست سرباز زدند و در شروع صحبت های خود ذکر کردند 15 ماه است که ایشان پی گیر فراهم کردن یک آمبولانس برای درمانگاه هستند اما هنوز به خواسته ی خود نرسیده اند که این مسئله هم شک برانگیز است.
آقای دکتر چناقلو در ادامه ی صحبت های خود سعی داشتند که بحث را از مسیر اصلی خود خارج کنند و در پایان که دیدند به بن بست فکری خورده اند از ادامه ی بحث سرباز زدند و همچنان مسائل پزشکی و درمانی این دانشگاه حل نشده باقی ماند و فوت شدن یکی دیگر از عزیزان ما نیز باعث بهبود مشکلات نشد.البته مشکلات این دانشگاه محدود به مشکلات پزشکی و درمانی نمی شود.»
4.خبرگزاري دانشجويان ايران بر ضرورت احترام به حق مردم در دستيابي به اطلاعات در چارچوب قانون تاكيد دارد و محدوديت اطلاعرساني را تنها در چارچوب قانون و خط مشي خبري خود و اخلاق حرفهاي اعمال ميكند و منتشر کردن خبر مرگ دانشجوی مشهدی در تبریز نیز از همین رو بود .
همچنین مستندات و برگ خلاصه پرونده بیمارستانی ، علت مرگ و اقدامات درمانی فرد فوت شده، تصاویر مرکز بهداشت و درمان متروکه دانشگاه صنعتی سهند، نامه های ارسالی دانشجویان در خصوص وضعیت نامناسب بهداشت و درمان دانشگاه در دفتر خبرگزاری موجود است که برای جلوگیری از سوء استفاده رسانه های معاند نظام و بدخواهان از انتشار آن معذوریم.
ایسنا امیدوار بود روابط عمومی محترم دانشگاه صنعتی سهند تبریز بعد از سی روز خبر بهبود وضعیت بهداشت و درمان دانشگاه را منعکس می نمود.