رئیس بیمارستان رازی بابیان اینکه بیمار روانپزشکی از سیستم شناخته شده و تعریف شده حمایتی برخوردار نیست، این بیماران را بی صاحب خواند.
دکتر آرش محققی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه اکثر بیماران روانپزشکی مبتلا به بیماریهای مزمن هستند و در موارد شدید نمی توانند تا آخر عمر زندگی عادی داشته باشند افزود: این گونه افراد به اصطلاح ناتوان اند؛ اما از هیچ حمایتی برخوردار نیستند.
وی درمورد نگهداری این بیماران ادامه داد: قانونا وظیفه ی بهداشت و درمان تا زمان اتمام دوره ی درمان است، اما به علت عدم پذیرش اکثر بیماران از سوی خانواده ها بیمارستان اخلاقا سرپرستی آنها را برعهده گرفته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز تعداد بیماران بستری شده در بیمارستان رازی را شش هزار نفر اعلام کرد و افزود: سه هزار نفر از این بیماران بهبود یافته اند، اما بدلیل بدون سرپرست هستند، بیمارستان مجبور است سرپرستی آنان را بپذیرد.
محققی درمورد حمایت دیگر سازمانها گفت: سازمان بهزیستی کشور و کمیته ی امداد امام خمینی(ره) و موسسه های خیریه توان مالی محدودی دارند و حمایت چندانی از این بیماران صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به اینکه تا چند سال پیش شرکتهای بیمه گر بیمار روانپزشکی را جزء بیماران درجه سه محسوب میکردند گفت: میزان بودجه ای که به این بیماران تخصیص می یافت یک سوم بود که بواسطه پیگیریهای انجام گرفته درمجلس این مورد حل شده است.
محققی با بیان اینکه شرکتهای بیمه گر قانونی را وضع و مصوب کرده اند که بیمه فرد بیمار تا 56 روز پرداخت میشود و بعد از آن مسئولیتی برعهده ندارند افزود: این قانون مبنای علمی ندارد و باید به این امر رسیدگی شود.
رئیس بیمارستان رازی خاطرنشان کرد: بیمارستان روانپزشکی رازی به لحاظ وسعت فضای فیزیکی و تعداد پرسنل بزرگترین بیمارستان شمالغرب کشور است که بجز بخشهای روانپزشکی دارای بخشهای داخلی - ICU – درمانگاههای سرپایی و قسمت مغز و اعصاب می باشد که از دیگر استانها و شهرستانهای همجوار بیمار مراجعه و پذیرش میشود.
محققی با تاکید بر قدرت بازدارندگی بیمارستان رازی در بروز مشکلات اجتماعی و خانوادگی، خواستار استمرار حمایتها و کمکهای مالی و عاطفی از مردم و دولت شد.
کدخبرنگار: 1123