رئیس جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان از استاد دکتر محمود رفیعی مورخ، پژوهشگر و مترجم جنوب شرق ایران تجلیل و تقدیر کرد.
به گزارش ایسنا منطقه سیستان و بلوچستان، آیین نکوداشت استاد دکتر محمود رفیعی(مورخ، پژوهشگر و مترجم) ۲۳ مهرماه با حضور معاون سیاسی اجتماعی استانداری، اساتید دانشگاهی، دانشگاهیان، دانشجویان، مدیران ارشد، پژوهشگران، مولفان و مدیران جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان در سالن جلسات دانشگاه پیام نور استان برگزار شد.
در این آیین معاون سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان بر پژوهش به ویژه پژوهش در ارتباط با تاریخ ایران اسلامی و این استان تاکید کرد و گفت: ثمره این پژوهشها در حقیقت فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی را به جهانیان معرفی کی کند.
جمشیدنژاد ادامه داد: تالیف کتب و البته کتب تاریخی یکی از تاثیرگذارترین ابزارها برای شناساندن تاریخ، تمدن، فرهنگ و هنر هر منطقه و کشور است.
وی از استاد دکتر محمود رفیعی به عنوان یکی از چهرههای ماندگار ایران به ویژه جنوب شرق ایران یاد کرد و افزود: ترجمه و تالیفات کتب ارزشمند و گرانسنگ وی مایه مباهات هر ایرانی است.
در پایان این آیین بسیاری از مدیران کل دستگاههای اجرایی سیستان و بلوچستان و محسن شه بخش به نمایندگی از رییس جهاددانشگاهی استان از استاد دکتر محمود رفیعی (مورخ، پژوهشگر و مترجم) تجلیل و تقدیر کردند.
زندگینامه و بیوگرافی استاد دکتر محمود رفیعی
دکتر محمود رفیعی در سال 1318 (ه.ش) در روستای درخش از توابع شهرستان بیرجند دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدائی را در درخش و دبستان حکیم نزاری بیرجند و دوره متوسطه را در دبیرستان های شوکتی بیرجند و البرز تهران گذراند.
در سال 1958 میلادی برای تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه ژنو عازم کشور سوئیس شد و پس از اتمام دکتری جهت گرفتن تخصص و ادامه تحصیل عازم انگلستان شد و در بیمارستان کودکان گریت اورموند لندن و شفیلد موفق به اخذ تخصص طب کودکان گردید.
وی پس از بازگشت به میهن، در سال 1351 (ه.ش) در دانشگاه تهران، مرکز طبی کودکان دکتر اهری، با سمت استادیار مشغول به کار شد و در سال 1383 پس از سی سال آموزش، پژوهش و درمان بیماران و تربیت صدها پزشک بازنشسته شد.
ذوق شعری و ادبی او میراث اجدادی اوست از جمله برجسته ترین نیاکان جد بزرگ او محمد رفیع بن عبدالکریم درمیانی متخلص به لامع است و عشق به میهن و زادگاهش موجب شد که علاوه بر خدمات علمی به خدمات فرهنگی نیز روی آورد.
آثار علمی، ادبی، تاریخی و فرهنگی که به اهتمام ایشان منتشر شده است:
دیوان لامع، زندگی و آثار نزاری، دیوان حکیم نزاری قهستانی جلد اول و دوم، واژه نامه ی گویش بیرجند، بررسی گویش بیرجند، بیرجند نامه، اسماعیلیان پس از مغول، دیوان شیخ عبدالحسین فنودی، تاریخ قاینات، زندگی و اشعار سری (بدیع الزمان نوربخش)، دیوان سید محمد ابراهیم صفوی، مجموعه مقالات همایش بین المللی بزرگداشت ملاعبدالعلی بیرجندی، شرح بیرجندی بر تذکره طوسی، نمایندگان بیرجند در مجلس شورای ملی (از 1285 تا 1357)، از شوکتی تا دولتی، دیوان محمد عظیم عظیمی، سفرنامه ی حکیم نزاری قهستانی، جستارهایی درباره ی بیرجند، بیماری های دستگاه گوارش و طب اطفال راهنمای تشخیص و درمان.
فعاليتهاي علمي در حوزه پزشكي:
استاد راهنمای 25 پایان نامه ی پزشکی عمومی و تخصصی در طب اطفال
تهیه 15 جزوه ی آموزشی برای دانشجویان دوره ی پزشکی عمومی
انتشار ده مقاله در مجلات معتبر خارجی
انتشار سی مقاله در مجلات علمی پزشکی داخلی
کتب حوزه پزشكي:
بیماری های دستگاه گوارش – طب کودکان نلسون 1992
طب اطفال راهنمای تشخیص و درمان
تألیف فصل های تغذیه، ویتامین ها